На соціальне таксі потрібно 200 тисяч гривень

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада у голови Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про соціальне таксі та ціни на хліб.

На порядок денний щотижневої апаратної наради було винесено всього три питання. Та розпочали засідання з урочистостей. Анатолій Таранушич оголосив, що 16 листопада в Україні відзначали День працівників радіо, телебачення та зв’язку. І так як в Кобеляцькому районі телебачення немає, а представниця радіо до зали засідань не з’явилась, тому за всіх вітання приймав начальник цеху телекомунікаційних послуг № 8 Микола Терещенко. Йому вручили квіти та побажали продуктивної роботи. Далі приступили до розгляду питань у порядку денному.

Таміла Шевченко поінформувала про основні суспільно-політичні новини району. Наступне питання було про заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями. На нього доповідав Валерій Буряк, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури. Він повідомив, що в районі проживають 3873 інваліди. Для їхньої зручності на території району пандусами обладнані: відділення центральної районної лікарні, загальноосвітні школи району, переважна більшість адміністративних будівель у місті та деякі магазини й підприємства з оптової та роздрібної торгівлі. Протягом останнього часу до цього списку додались: відділення Ощадбанку, м’ясного павільйону критого ринку та приміщення центральної районної аптеки. Як стверджує Валерій Буряк, міською радою невдовзі проводитиметься робота з облаштування пандусу до багатоповерхового будинку по вулиці Шевченка, де на першому поверсі мешкає інвалід Великої Вітчизняної війни.

— Проте, на даний час невирішеним залишається питання будівництва пандусу до приміщення районного відділу статистики, районного суду, приміщення сектору у справах громадян, міграції та реєстрації фізичних осіб, аптечних закладів міста та деяких банківських установ і магазинів, — каже Буряк.

За словами начальника відділу регіонального розвитку, у районі необхідно привести у відповідність з будівельними нормами вулично-тротуарну мережу. А саме: пониження бордюрних огорож у місцях пішохідних переходів, обладнання місць паркування спецавтомобілів, які перевозять інвалідів та максимальне вирівнювання тротуарів. На завершення Валерій Петрович додав, що в районі працюють сім автоперевізників. Чотири з них надають послуги з пільгового перевезення пасажирів. Проте, транспортних засобів, спеціально обладнаних для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, у районі немає.

— Ви назвали статистику по кількості приміщень, які в Кобеляках не обладнані пандусами. Можливо, людині з обмеженими фізичними можливостями не доводиться їх відвідувати. Та ми повинні продумати це питання на користь інвалідів, — сказав голова РДА.

Також він зазначив, що Кобеляцький район, один із п’яти в області, де немає соціального таксі.
— До мене неодноразово звертаються люди, у тому числі ветерани Великої Вітчизняної війни, які просять запровадити соціальне таксі в Кобеляцькому районі. Звісно, це державна задача. За кошти районного бюджету ми зробити таксі доступним не можемо. Тим більше, що це коштує близько 200 тисяч гривень, — сказав Анатолій Таранушич.

Обговоривши це питання, було прийняте рішення звернутися з листами у відповідні структури і повернутися до його повторного розгляду за тиждень до нового року. Також голова РДА запевнив усіх присутніх, що соціальний хліб у районі дорожчати не буде.

— До мене часто телефонують жителі району з питанням, чи подорожчає хліб. Я повідомляю, що ціна на соціальний хліб не зміниться. Адже коли аграрії продавали зерно хлібопекарям, останні зафіксували ціну на хліб, — підсумував Анатолій Таранушич.

Після декількох постановочних питань апаратна нарада завершилась.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
24 листопада 2012, 09:21 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.