У Нових Санжарах буде нове кладовище

Воно розташовуватиметься  справа від траси Полтава — Олександрія за територією новосанжарської нафторозвідки.

— У діючому селищному кладовищі територія вже вичерпана, — говорить селищний голова Андрій Река. — Місця лишились лише для так званих «підселень». Коли дружину ховають біля чоловіка чи, наприклад, померлу бабусю біля її батьків, які там вже давно лежать.

За словами селищного голови, на нове кладовище, яке займатиме площу біля 6 гектарів, уже виготовили відповідний проект. Зробили розбивку. А минулого тижня навколо нарізали борозни для висадки весною трьох рядів дерев — берез та лип.

— Це місце ми вибирали не навмання, — пояснює Андрій Река. — Іще два роки тому влаштовували громадські слухання і врахували всі пропозиції людей. Був варіант облаштувати кладовище на луках між Санжарами і Зачепилівкою. Але там два рази копнеш — і проступає вода. Тоді найреальнішим виявився ось цей варіант, який теж підказали самі люди.

За відповідними нормами кладовище повинне розташовуватися за 800 метрів від населеного пункту. Нове якраз буде їм відповідати.

— Старе теж колись було за межами селища. Там не було ні вулиць, ні будинків. Але ж потім це все забудували. За деякими даними, діючому кладовищу вже більше двохсот років, — розповідає Андрій Река.

Новосанжарський мер говорить, що навесні, після посадки дерев, територію майбутнього кладовища освятять і почнуть будувати ритуальні площадки та облаштовувати алеї. Про те, коли воно буде готовим до експлуатації, у селищній раді поки що не повідомляють.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
24 листопада 2012, 14:55 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.