Ліхтарі на пляжі обіцяють погасити

Житель Кобеляк Микола Пилипенко обурений тим фактом, що навіть глибокої осені бюджетним коштом освітлюєть міський пляж.

«Я часто їжджу ввечері по мосту через Ворсклу, — розповідає Микола. — І «любуюсь» тим, як влада освітлює пустий пляж. Уже листопад на календарі закінчується, а дванадцять ліхтарів запалюють кожного вечора». Пилипенко вважає, що це нераціональне використання бюджетних коштів. «Я прошу міську владу ввімкнути три ліхтарі на вулиці Кірова, де живу, а мені кажуть, що для цього грошей немає, — обурюється кобелячанин. — А світити на пустий пляж гроші є». Він думає, що освітлення берега річки потрібно було припинити одразу по закінченню купального сезону, тобто, у вересні. Пилипенко стверджує, що кілька разів нагадував про це представникам міської влади. У міськраді обіцяли розібратись у ситуації. Але ліхтарі як світили, так і світять. «А у мене ж, на Кірова, увечері хоч око викинь — темно-темнісінько, — закінчує Пилипенко. — Я вже і ліхтаря поставив, тільки підпаліть його».

Прокоментувати ситуацію з освітленням міського пляжу погодився секретар міськради Сергій Галушко. Він сказав: «По-перше, хочу подякувати небайдужому кобелячанину за його активність. Це називається громадянською позицією. Чоловік помітив, що, на його думку, діється неподобство і через пресу повідомляє про це владу й громадськість. Так повинні робити всі. По-друге, запевняю, що у міській раді про освітлення пляжу відомо. І ми робимо це свідомо».

Далі Галушко нагадав, що питання про необхідність освітлення міського пляжу в Кобеляках виникло після трагедії, яка сталася вночі під час проведення «Вйо, Кобеляки!». Нагадаємо, що тоді прямо на березі був вбитий полтавський музикант Сергій Звенигородський. «На пляжі постійно відпочивають жителі і гості міста, — продовжив чиновник. — І влада повинна дбати про їх комфорт і безпеку. Освітлення у вечірній час є обов’язковим елементом культурного відпочинку. І хоча купальний сезон закінчився, люди все одно йдуть увечері відпочивати до берега Ворскли». Водночас Сергій Галушко пообіцяв, що найближчими днями влада припинить освітлювати міський пляж. Адже з настанням справжніх холодів все менше людей виїжджають до річки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
25 листопада 2012, 10:06 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.