У «Надії» проблем з розрахунками немає

Директор ПСП «Надія» говорить, що підприємства «Кернел груп» мають гарне майбутнє.
Керівник вважає, що проблема з виплатою паїв в одному з підрозділів «Кернела» є виробничим питанням, котре швидко вирішиться.

Днями до редакції завітав Володимир Сиса, директор ПСП «Надія», що базується в селі Дашківка Кобеляцького району. Із 2011 року корпоративні права на оренду земель у колишніх власників викупив агрохолдинг «Кернел груп».

Володимир Сиса заявив, що як один із співробітників «Кернела», уважно слідкує за публікаціями у ЗМІ, які так чи інакше пов’язані з діяльністю цієї компанії. Зокрема, він уважно прочитав усі статті щодо проблемної ситуації, котра виникла в «Агросвіті», одному із підрозділів агрохолдингу, який обробляє землю в Кобеляцькому районі. Як відомо, там жителі села Морози висловили незадоволення порядком і розміром сплати за оренду паїв.

Володимир Леонідович вважає, що поява такої інформації може зашкодити репутації «Кернела». Хоча, на його думку, проблема, яка виникла в Морозах, є вирішуваною і абсолютно не характерною для діяльності компанії.

Володимир Сиса повідомив, що на території Дашківської сільської ради «Кернел» обробляє більше 700 гектарів землі. Розмір паю становить трішки більше 3 гектарів. Розмір орендної плати складає 3 тисячі гривень. Розрахунок із селянами проведений майже на 100 відсотків. Зерно люди отримали в повному обсязі, залишилось лише закінчити виплати грошима. Сиса обіцяє, що це буде зроблено найближчим часом.

«Як бачите, у нас, в Дашківці, де господарює «Кернел», проблем у стосунках з власниками землі немає. І не буде! — стверджує Сиса. — І це неправда, що компанія не опікується соціальними питаннями. Ми в Дашківці і школі допомагаємо, і розвиток сільського спорту підтримуємо. Можливо, не афішуємо це, як інші, але то — вже інше питання».

Керівник «Надії» вважає, що «Кернел», як один із найбільших агрохолдингів України, дуже дорожить своєю репутацією, як на міжнародному рівні, так і у взаємовідносинах із власниками землі. «Акції «Кернела» котируються на Варшавській фондовій біржі, — нагадав Сиса. — А це багато до чого зобов’язує. Зокрема і до того, що бухгалтерія ведеться «по білому». Ми платимо легальну зарплату, здійснюємо відрахування у всі фонди. Так у цьому році податкове навантаження на гектар землі склало 241 гривню».

Щодо проблем у «Агросвіті», то Володимир Сиса вважає їх результатом методів господарювання колишніх орендарів. Відомо, що права на оренду морозівських земель перекупались ледве не щороку. І зараз представникам «Кернелу» доведеться розгрібати купу застарілих проблем. Сиса впевнений, що з цим справляться дуже швидко.

Він зазначив: «У нас у «Надії», підприємстві, яке користується 700 гектарами землі, працюють 40 чоловік. Це — багато. Але нікого скорочувати ми не збираємося. Думаю, що і в «Агросвіті» буде: і робота, і зарплата, і висока плата за паї». Як приклад, він навів досвід «Аршиці», одного з перших підприємств «Кернела», котре почало працювати на Полтавщині. Там за оренду паїв вже платять 10-12 відсотків від вартості землі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
27 листопада 2012, 10:08 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.