Микола Жук — хлібороб і козак

Усі ми діти щедрої, благодатної української землі. Незаперечно, що наша родова картина сягає сивої козацької давнини, є запорукою мудрості і процвітання славної нації. Дослівно приведу вислів отамана козаків району генерал-хоружного Миколи Жука сказаного на одному зібранні козацтва на могилі Івана Сірка у Нікополі Дніпропетровської області. «Я все життя віддав служінню людям: орав і сіяв, збирав урожай, зростив синів, уселив їм віру в козацтво та мудрість хліборобську. У моїх козацьких грудях клекоче землероба кров. Люблю мої Жуки — козацький отчий край».

Микола Жук — людина непростої долі. Рядовий колгоспник, голова колгоспу імені Мате Залки, який славився на всю Полтавщину високими здобутками у розвитку рослинництва і тваринництва, голова Жуковської сільської ради, заступник голови Котелевської районної ради, Заслужений працівник сільського господарства України, депутат чотирьох скликань районної ради. У свої 75 років продовжує займатися плідною громадською діяльністю, розвитком козацького руху, фермерства в Україні, являється першим секретарем соцпартії району.

До нього за порадою приїздять нині козаки не тільки Кобеляцького краю, а й з Полтавщини, Дніпропетровщини, Харківщини, Кіровоградщини. На його історичній батьківщині, у Жуках, побували козаки з Дону, Кубані, Бєлгородщини. Та хіба усіх перелічиш.

Неподалік музею Полтавської битви вперше відбулося посвячення прапорів Козацького гвардійського корпусу Полтавщини Міжнародної Академії Козацтва. І відбулося прийняття присяги козаками Кобеляцького району. Під керівництвом Миколи Жука козаки району відвідали Козацький хутір Володимира Удовиченка поблизу Диканьки, узяли участь у святкуванні Дня козацтва в Полтаві, воздвиженню Хреста козакам, які загинули у 1709 році під Полтавою. Обраний у 2010 членом Ради козацтва Полтавщини, цього ж року за успіхи у розбудові козацького руху йому було присвоєно звання генерал-хоружного.

А днями в Полтаві президент Міжнародної академії козацтва Микола Ямненко вручив нашому земляку, отаману козацтва Кобеляччини Миколі Жуку Золоту зірку Героя козацтва України і зачитав наказ про присвоєння звання Героя козацького народу. Приймаючи високу нагороду з рук генерала армії Ямненка, Микола Григорович щиро подякував усьому народу України за визнання його заслуг у розбудові козацького руху.


Автор: Олександр ТИХОНЕНКО, полковник, прес-секретар Кобеляцького підрозділу Міжнародної академії козацтва
4 грудня 2012, 09:34 | Кобеляки | Цікаве



1. O_Sedoy / 4 грудня 2012, 09:53 Цитувати
президент Міжнародної академії козацтва :-)))))))
звання Героя козацького народу :))))
Ну классный же заслуженный мужик! Дай бог здоровья и добра. Но когда же эта клоунада кончится? В России таких академий и героев тоже как грязи, одной даже ФСБ занималась. Когда наиграются, прямо противно
2. мілаша / 4 грудня 2012, 16:35 Цитувати
Не чудіть! Коли Жук працював заступником голови Котелевськоі райради?
3. светка / 4 грудня 2012, 19:06 Цитувати
От ці клоуни знову піаряться, купляють собі звання та нагороди))))))))))))))))
4. Бувалий / 4 грудня 2012, 21:25 Цитувати
"...генерал-хоружного...". Спочатку подумав, що механічна помилка набору. Але коли це повторилось ще раз -- стало все ясно. Яке військо -- такий і "прес-секретар".
5. козак / 5 грудня 2012, 13:22 Цитувати
А кажуть щовін в армії не служив...не згна де ліво де право...то який же він генерал-хоюжий...хоча колись бачив як його козачата на капоті авто развлеченій желалі...до чого спаплюжили справжнє звання - козак...смішно й годі...присвойте йому звання генералісімуса...

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.