Сніговик, Азаров і кінець світу

3 грудня. Нарешті випав перший сніг. Щоправда, одразу розтанув. Це зима? Напевно. Принаймні, зараз прийнято так називати цю пору року. Снігу немає, морозів немає. Зима є. Типу є. Кирилко питає, коли можна буде робити сніговика. Кажу, що скоро. Хоча сам не вірю. Сніговиків прийнято робити зі снігу. А де його візьмеш? У Москві є, у Києві теж трохи є. У нас вистачить хіба що на мікросніговика. Але ж Кирилко на такого не згодиться — він хоче великого.

Пішов у відставку Азаров. Із можливістю повернутися назад. І всі одразу: а хто буде прем’єром? А хто не буде прем’єром? Люди, воно вас справді цікавить? І ви дійсно вірите, що від персони прем’єр-міністра у нашій країні щось залежить? У нашій конкретно взятій країні? Як на мене, то все вирішує партія. Або клан, який за цієї партією стоїть. А конкретні персоналії — це так, ляльки, яких смикають за різної товщини нитки. Когось смикають з Банкової, когось — із Москви. Так само дивним видається ажіотаж навколо можливого звільнення губернаторів кількох областей, у яких Партія регіонів не набрала більшості. У їх числі згадують, зокрема, і Полтавську. І всі одразу кидаються розмірковувати: а кого звільнять, якщо того уберуть? А кого уберуть, якщо того звільнять? Хоча ну яким боком ці кадрові перестановки торкнуться пересічних жителів області та району? Ви ж не вірите всерйоз, що завтра вам зателефонують і запропонують крісло губернатора або голови райдержадміністрації. Скажуть: «Іди ти, бо більш нікому!» Так же не буде, правда ж? Знімуть одного губернатора, поставлять іншого. Приберуть голову адміністрації, призначать нового. Але ж політика в державі в цілому від цього не зміниться. Та й взагалі, якщо чесно, не віриться у ці звільнення на рівні області та району. Полтавщина в Україні не на останніх ролях, живемо ми не гірше, а краще за більшість областей. А те, що у нас недостатньо проголосували за Партію регіонів, так це низький рівень свідомості населення. При чому тут губернатор чи голова РДА?

У порівнянні з чутками про можливі кадрові перестановки тема кінця світу відходить кудись на задній план. Та й набридло вже людям. Постійно чекати кінця світу, це ж і мізками схибитись можна. От новосанжарці його і не чекають, що підтверджує опитування, яке ми провели цього тижня. Але свічки у магазинах потихеньку розкуповують. Щоправда, цьому може бути і дуже практична причина.

— Люди свічки купляють, бо в селах світла взимку часто не стає, — пояснила мені одна з реалізаторів на новосанжарському ринку. — Я теж накупила. Он вчора вітер як рушився, то у нас на вулиці одразу свєт пропав. Сиділи при свічці. А ви кажете — кінець світу!


Автор: Володимир Паршевлюк
7 грудня 2012, 13:33 | Нові Cанжари | Редакційна

1. водій / 7 грудня 2012, 19:16 Цитувати
Як на мене, то все вирішує партія. Або клан, який за цієї партією стоїть.
А як на мене, то все вирішують люди, котрі повинуються партіям та кланам. І поглянувши на все що відбувається у нашій страні, власне і є тим, що ці люди понавирішували. Ми живемо тим життям, на котре заслуговуємо, і чиновництво тому не причина, а лише наслідок. І не буде у нас порядної політичної сили, доки ми цього не усвоїмо, доки не поміняємось самі. Пропоную і вам це одного разу усвідомити.
2. Нью Йорк / 7 грудня 2012, 22:33 Цитувати
Ненормативна лексика
Пішов у відставку Азаров.

Ха! Ніхуя сєбє! І чого? В бункер від Кінця Світу заховався?

П.С. Як же ж тільки гарно жити без телевізора!
3. водій / 10 грудня 2012, 23:00 Цитувати
Приклад перший:

- Зніму гараж на тиждень, тел: +38 (123)123-45-67
- Ало, я по оголошенню
- Слухаю
- Це вам потрібен гараж?
- Так мені
- А скільки заплатите?
- Не купецьке діло виставляти ціну, оцініть свою річ самі
- А яка машина у гаражі стоятиме?
- ...... запорожець!
- ....... шо серйозно?
- Ну да... а шо тут такого?
- Ну.... я подумаю і перезвоню.

Із першого разу угадайте чи перезвонив мені той хто "вирішив подумати", а з другого разу угадайте чому.

Прикладе другий:

- Продам хату, стареньку мазанку, серед степу, поруч ліс, природа. Тел. 123-45-67
- Ало я по оголошенню
- Говоріть
- Скільки коштує хатина
- хх.ххх
- А участок приватизований?
- Поки ще ні
- А чго ж так добіса, тим більше що вона ось ось упаде?
- Ну тому що.......
Минає два рік, минає ще два, минає ще три, хата зникла під проросшими древами та амброзією, але так і не продалася, а земельний участок перейшов у власність місьради.

Приклад третій:

- Слухай, відвези отого старого мопеда на металлолом
- Та і справді, згоден
(через тиждень)
- Сусіду, а у тебе колись був мопед старенький
- Так
- А не продасиш мені його? Саме що треба, не дорого
- А скільки заплатиш?
- Ну оціни свою річ сам
- Штука устраює?
За купівлю сусіди так і не домовились, а ще через рік мопед таки опинився на прийомці металлолому.

Тільки тоді коли ми самі поміняємось, нас буде поважати і наше чиновництво, і люди інших країн. А коли десь "за бугром" ми скажемо що ми Українці, то повага до нас буде не тільки під час привітання, а і тоді коли вони про нас розмовлятимуть "між собою". Чого не можна сказати на сьогодні - якщо ви реаліст а не наївний дурбецель, то чудово це розумієте.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.