Сьогодні Телесика з’їли

Жителька Світлогірського вже місяць не може отримати зароблені на виборах гроші. Про це вона написала в своєму листі до редакції. Жінка не прохає допомоги, бо не виріть у неї. Вона стверджує, що просто прагне розповісти про свою ситуацію іншим.

Кілька тижнів тому ми вже повідомляли про черги з колишніх членів дільничних виборчих комісій біля приміщення «ПриватБанку». З того часу мало що змінилось. Частина працівників виборчих комісій отримали свої чесно зароблені гроші. Але не всі. Тетяна Малик — у їх числі. Жінка вже кілька разів їздила зі Світлогірського за сорок кілометрів у Кобеляки, щоб отримати 250 гривень. Востаннє їй сказали, що сталася якась помилка і її гроші ніяк не надійдуть з рахунку окружної виборчої комісії.

Це було 27 листопада, у вівторок. Тетяна Малик вирішила поїхати в райцентр саме цього дня, щоб скористатися своїм право на пільговий проїзд. Але, за її словами, водій автобуса Полтава-Світлогірське відмовився везти пільговиків безкоштовно. Він сказав: (цитуємо Тетяну Малик) «…Якщо вам Таранушич платить, то ви і їздіть, нам, водіям, ніхто не платить, у нас приватник». Не отримавши довгоочікуваної зарплати за вибори і потратившись на дорогу, пенсіонерці довелось позичати гроші на повернення у Світлогірське у своїх знайомих.

Редакція звернулась за коментарем до банку. Там зіслались на проблеми в окружній комісії. Звернулись у адміністрацію з приводу відмови водія у наданні послуги. Там нас направили в Управління соцзахисту. А в управлінні розповіли, що даний перевізник відмовився виконувати пільгові перевезення. Єдине, чим його можуть покарати, — забрати маршрут.

Чомусь згадалась стара казка про Івасика Телесика. У ній хоробрий і кмітливий хлопчик, рятуючись від відьми, просив допомоги у гусей. А йому все казали: «Нехай тебе задні візьмуть». Хлопчику врешті-решт пощастило. Гусочка, яка летіла останньою, таки взяла його на крило і донесла додому.

Казка на те і є такою, щоб завершатися хепі-ендом. Потрібно ж діткам у хороше вірити.

Тетяна Малик у казки не вірить. Вона знає, що в реальному українському сьогоденні, без грошей, ніяка гуска, ніякого Телесика, нікуди не понесе.


Автор: Ігор Філоненко
7 грудня 2012, 14:31 | Кобеляки | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.