Свічкова стрічка на асфальті

Свічкова стрічка на асфальті

У Всесвітній день боротьби проти СНІДу новосанжарські школярі влаштували флеш-моб із свічками.
Цей день у всьому світі відзначають 1 грудня. Новосанжарські школярі влаштовують свою акцію напередодні — 30-го листопада. Місцем для організації флеш-мобу традиційно обирають внутрішній дворик Новосанжарського НВК. Там після закінчення уроків збираються близько сотні учнів сьомих, восьмих та дев’ятих класів.

На вулиці сутеніє. А в руках учнів з’являються запалені свічки. Діти по черзі ставляють їх на асфальт і відходять у сторону. За хвилину на асфальтованому подвір’ї із запалених свічок утворюється велика червона стрічка — символ солідарності з хворими на СНІД та ВІЛ-інфікованими людьми. Учні розходяться в сторони, утворюють велике коло і затихають. Після хвилини мовчання і тиші усі разом оплесками дякують самими собі і кожному, хто приєднався, за участь у флеш-мобі. Розбирають свічки і розходяться.

Шкільний психолог Наталія Шовкопляс розповідає, що цим флеш-мобом у Новосанжарському НВК не обмежуються. Про СНІД та ВІЛ-інфекцію тут розповідають на тематичних заняттях. А 4-го грудня влаштують круглий стіл, на якому учні зможуть обговорити проблему СНІДу в Україні.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.