Новосанжарці у кінець світу не вірять, але свічки у магазинах розкуповують

Чутки про наближення кінця світу вже вкотре стали найпопулярнішою темою світових та українських засобів масової інформації. Цього разу смертоносну подію пророкують на 21 грудня. Саме на цій даті обривається календар індіанського племені майя.

Дедалі частіше з’являється інформація про відчайдух, що оформлюють кредити, які, на їхню думку, сплачувати не доведеться. Тим, хто має зайві гроші, пропонують місця зі зручностями у бункерах, щоб, так би мовити, зустріти цей день з комфортом. Інші, в кого доходи скромніші, можуть дозволити собі набір речей першої необхідності, з якими, при біді, можна буде пересидіти лиху годину в погребі. Хтось додумався навіть перепустки в рай продавати.

Ажіотаж навколо імовірного кінця світу дістався і до Нових Санжар. Ні, у районі не викупляють індивідуальних бункерів і не замовляють квитків до раю. Але на деякі товари різко підвищився попит. Наприклад, на звичайні свічки. Адже, за деякими даними, кінець світу супроводжуватиметься зникненням світла. От люди і запасаються. Про всяк випадок. Минулого тижня ми вирішили провести власне опитування на вулицях Нових Санжар і дізнатися у жителів селища, чи вірять вони у прогнозований кінець світу?

Сергій: « У нас уже свічки ніде не купиш, люди готуються. Я не вірю. В мене більш реалістичні погляди на це.»

Марина: «Хто знає… Можливо й буде. Що Бог дасть, те й буде.»

Ольга: «Я не вірю. Не хочеться вірити.»

Віра: «Ні не вірю, тому що я оптимістка. Жить треба!»

Ніна: «Я впевнена, що він не настане. Нострадамус передбачив, що в Україні повинна стати президентом жінка. І це повинно збутися. В нас чудова земля, клімат, все необхідне для життя є. Тільки владу замінити лишилося.»

Жан: «Я цьому не вірю. Але відчуття, що щось таке може статися, є.»

Усього в опитуванні взяли участь 30 чоловік. Як з’ясувалося, новосанжарці є дуже оптимістичними людьми. Адже 26 з 30 впевнені, що 21-го грудня кінця світу не буде. Троє вважають, що це може трапитися. І лише одна людина остаточно переконана в його настанні.

З моменту виходу цієї статті до дня імовірного кінця світу залишиться всього 14 днів. Вірити пророкуванню, чи ні — кожен вирішує самостійно. Разом з тим варто задуматися, чи не намагається хтось таким чином маніпулювати нашою свідомістю в комерційних цілях? Або поміркувати: яке відношення мають вірування древніх індіанських племен до українців? Адже з точки зору традиційного християнства дата настання кінця світу людям не відома. Тому наша порада: не поспішайте у банк, щоб оформити кредит, який не доведеться віддавати. А свічки? Свічки можете купувати. У господарстві пригодяться.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»
10 грудня 2012, 09:07 | Нові Cанжари | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.