Біля Кірового виник міні-притулок для собак

Біля Кірового виник міні-притулок для собак

Проблема безпритульних тварин є актуальною майже для всіх населених пунктів України.

Сюжети про те, як влада і громадські організації намагаються вирішити проблему з бродячими собаками і кішками, регулярно з’являються у випусках теленовин. Пишуть про це й друковані засоби масової інформації. У основному в таких випадках мова йде про київських, донецьких, дніпропетровських чи харківських братів наших менших. Ми у своїх публікаціях розповідали про те, як турбуються про безпритульних собак жителі Кобеляк.

Але схожі проблеми, отже й сюжети, існують і в селах Кобеляцького району. До редакції вже двічі телефонували різні люди і розповідали про такий собі міні-притулок, який виник поряд із селом Кірове. Люди розповіли, що близько місяця тому біля знаку, який показує напрямок повороту на село, з’явився собака. Кілька днів він просто сидів на одному місці. А потім хтось привіз туди будку. У такій вдома зазвичай утримують кролів. Собачка, не довго вагаючись, поселився в ній. А через кілька днів там з’явився ще один пес. Справа в тому, що добросердні люди, угледівши оселю тварини, почали підгодовувати пса.

Сергій Пилипенко, кіровський сільський голова, розповів, що й сам неодноразово привозив харчі для безхатченка. За його словами, її мешканець не голодує. Хтось навіть миску собаці привіз. «А хліба там стільки, що трьом людям на день вистачить», — відзначив сільський голова. Також він розповів, що в селі вже з’явились бажаючі забрати до себе бездомного пса. А ось як прихистити вже другого мешканця імпровізованого притулку для тварин, поки що невідомо.

Між тим, ідея створення офіційного притулку для тварин, котрий мав запрацювати в Кобеляках, залишається лише ідеєю. Для втілення в життя цього проекту потрібні сотні тисяч гривень. Зважаючи на сьогоднішні проблеми з наповненням державного бюджету, малоймовірно, що гроші для цих потреб з’являться і в наступному році. Вирішити проблему могли б громадські організації. Та вони в Україні більше заклопотані вирішенням навколополітичних питань. Та й клопотів із реєстрацією подібного об’єднання стільки, що людям легше просто підгодовувати собак на трасі.


Автор: «ЕХО з регіону»
16 грудня 2012, 16:34 | Кобеляки | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.