Визначили найкращих класних керівників

У конкурсі «Класний керівник — 2012» взяли участь 18 учителів із різних шкіл району.

У Новосанжарському районі протягом жовтня заочно проводився районний тур Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник — 2012» за номінаціями:

— класні керівники 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів;

— класні керівники 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Організаційно-методичне забезпечення конкурсу здійснював районний методичний кабінет.

Для участі в конкурсі класні керівники мали подати у районний відділ освіти свої роботи з описом власного досвіду, ефективної системи виховної роботи (яка визначалася на розсуд самого учасника), використання проектних технологій, розробку практичних справ із учнями та їх батьками. Усього матеріали на конкурс подали 18 класних керівників із 17 навчальних закладів.

У районному відділі освіти повідомили, що робота класних керівників, судячи з їхніх робіт, здійснюється відповідно до основних завдань, які визначені «Основними орієнтирами виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів». У учнів виховують шанобливе ставлення до родини, повагу до народних традицій і звичаїв, формують засади здорового способу життя. Також класні керівники враховують вікові та індивідуально-психологічні особливості учнів, їх нахили, інтереси та формують учнівський колектив.

Кращі роботи визначало фахове журі, до складу якого входили голови РМО заступників директорів з виховної роботи, голови шкільних методичних об’єднань класних керівників та заступники директорів з навчально-виховної роботи. За їхнім рішенням переможцями цьогорічного конкурсу стали Тетяна Солодовник, класний керівник 9-Б класу Нехворощанської ЗОШ (у номінації «Класні керівники 5-9 класів») та Тетяна Лоза, класний керівник 11 класу Малоперещепинської ЗОШ (у номінації «Класні керівники 10 -11 класів»). Їх нагородили дипломами 1 ступеня. Диплом 2 ступеня вручили Людмилі Лук’ященко (Старосанжарська ЗОШ) та Лілії Асауленко (Кунцівська ЗОШ), а дипломи 3 ступеня отримали Тетяна Прилуцька (Крутобалківська ЗОШ) та Наталія Чаловка (Кустолівська ЗОШ).

Роботи Тетяни Солодовник та Тетяни Лози були направлені на обласний тур конкурсу «Класний керівник року — 2012», який проводився в листопаді у 2 етапи — очний і заочний. Тетяна Лоза, представивши свою роботу, виборола 3 місце в очному етапі обласного конкурсу.

Вищезгаданий конкурс відбувся вперше за останні 6 років. Відтепер його будуть проводити раз на 3 роки.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.