Перший сніг і остання солярка

Минулого тижня дороги району вперше засипало снігом. Новосанжарські шляховики до його появи виявилися готовими. Хоча перед найхолоднішим сезоном проблем у дорожньої служби вистачає — і з паливно-мастильними матеріалами проблема, і запасу солі на всю зиму не вистачить.

Начальник Новосанжарського райавтодору Володимир Скубій розповідає, що перший сніг шляховики зустріли у повній готовності. Снігоочисна техніка виїхала на розчистку доріг вчасно і роботи виконала досить швидко. Усього у філії налічується три чергових піскорозкидачі та два навантажувачі.

— Зараз лише проблема із паливно-мастильними матеріалами, — говорить Володимир Михайлович, — на перший час вистачило. А далі забезпечення буде залежати від нашого вищого керівництва.

Сьогодні філія не має і достатнього запасу піщано-соляної суміші. Якщо на всю зиму її потрібно близько 1500 тонн, то зараз є лише 300 тонн приготованої. Піску дорожники заготовили достатньо, не вистачає лише солі, із якою його потрібно змішувати. Але, за словами керівника дорожників, найближчим часом сіль у район надійде. Усього районна філія має отримати близько 250 тонн солі.

— Завдяки тому, що місцева влада допомогла нам і виділила 100 літрів пального, ми змогли розвезти пісок на проблемні місця, де є круті підйоми і спуски. Зокрема, у Старі Санжари, Великий Кобелячок, Нехворощу, Давидівку. У Кунцевому про це подбали заздалегідь, тому там пісок був уже завезений, — пояснює Володимир Скубій.

Найближчими днями значного снігопаду на території Полтавщини синоптики не прогнозують. Але відомо, що погода в Україні непостійна і має властивість дуже швидко змінюватися. Тому розслаблятися зарано і дорожникам, і водіям.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК
24 грудня 2012, 10:14 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.