На дорожні знаки потрібно 100 тисяч

На дорожні знаки потрібно 100 тисяч

Минулого четверга відбулась чергова рада ветеранів. На ній говорили про алергію та санітарну очистку міста.
Цього разу на зустріч із ветеранами запросили лікаря-дерматолога Нону Давиденко та директора Кобеляцької міської сервісної служби Володимира Слісаренка. Розпочала нараду лікар-дерматолог. Вона розповіла присутнім про таке захворювання як алергія. За словами лікаря, алергічні прояви можуть з’являтися від самого народження людини. Причиною цього може бути невигодовування груддю дитини, приймання антибіотиків змалечку, генетичні умови чи екологія. Існує декілька видів алергії. Досить поширеною є харчова.

— Досить багато продуктів харчування, які продаються сьогодні в магазинах, містять ГМО чи різноманітні добавки. Тому такі продукти можуть бути збудниками алергічної реакції, — стверджує лікар. — Також є алергія на цвітіння дерев, на пилок злакових, а також медикаментозного характеру (на ліки). До найпоширеніших можна віднести і контактно-алергічні дерматити. Вони виникають від миючих чи косметичних засобів. У основному, дерматити проявляються у вигляді висипів.

Для того, аби вилікуватись від алергії, лікар порадила уникати алергену. При будь-якому вигляді алергії лікування починається з усунення джерела. Іноді, для прикладу, уникнути контакту з кішкою, не ходити до парку або закрити вікно в квартирі. Але коли алерген є майже всюди, як у випадку з кліщами домашнього пилу, то тоді необхідні антигістамінні препарати.

— Навіть якщо вам вдасться контролювати симптоми алергії, як правило, вона одразу ж не зникає. І дуже важливо не пропустити перші її ознаки. Чим раніше ми діагностуємо алергію і почнемо лікуватися, тим кращим буде результат, — запевнила дерматолог.

Обстеження, за словами лікаря, можливе лише на рівні області.

— У обласній лікарні вам зроблять аналіз на виявлення збудника алергії і назначать лікування. Та лікування, у основному, досить тривале, — підсумувала Нона Олексіївна.

Наступним до трибуни вийшов Володимир Слісаренко. Він розповів, що працювати підприємству, яке він очолює, на сьогодні вкрай складно. Адже за його словами, на утримання доріг абсолютно немає коштів.

— На утримання доріг немає жодної гривні. Так, пісок та сіль ми придбали. Та гроші ще не заплатили. За сіль ми винні 22 тисячі гривень, за пісок — 5 тисяч. Заборгованість населення за вивезення побутових відходів складає 55 тисяч. І як працювати в таких умовах? — скаржиться директор.

Зі злісними боржниками сервісна служба активно проводить роз’яснювальну роботу і навіть подають на них до суду.

Володимир Слісаренко повідомив, що окрім благоустрою міста, його підприємству доручено обслуговувати ще три теплогенератори. Також він розповів про освітлення в місті. За його словами, в Кобеляках працює 950 світлоточок. Для прикладу, сім років тому їх в місті можна було налічити всього близько ста. За 11 місяців поточного року вуличним освітленням використано 173 тисячі кіловат електроенергії на суму 65 тисяч гривень.

— Також нами було відремонтовано 18 дорожніх знаків. А у Кобеляках їх потрібно близько 100 штук. Нових цього року ми не придбали жодного. Та великою проблемою є те, що наявні знаки постійно ламають.Тоді як один коштує від 350 до 700 гривень. От і виходить, що на самі знаки потрібно близько 100 тисяч, — зазначив Слісаренко.

Та найбільшою проблемою, як поділився директор сервісної служби, є санітарний стан міста. На сьогодні в Кобеляках налічується 150 контейнерів для сміття.

— Десять контейнерів спалили. Надалі ми купуватимемо лише оцинковані контейнери. Загалом, один контейнер розрахований на 600 кілограмів сміття. А кладуть туди значно більше. А біля контейнерів складують купи гілля, цегли, ящики та різний непотріб. Звісно ж, наша техніка неспроможна все одразу ж вивезти і прибрати, — стверджує Слісаренко.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
25 грудня 2012, 08:51 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.