У Нових Санжарах виробляють «Сулугуні»

У Нових Санжарах виробляють «Сулугуні»

Мало хто знає, що сьогодні на Новосанжарському молокозаводі виробляють славнозвісний сир «Сулугуні», який продають мало не по всій Україні. З наступного року купувати продукцію заводу можна буде і в Нових Санжарах.

На Новосанжарському молокозаводі ми бували ще влітку. Тоді підприємство лише готувалося до промислового випуску продукції. Після того нагоди побувати там все якось не випадало. Хоча було відомо, що завод працює, виробляє продукцію і десь її реалізує. Але де саме і що це за продукція — залишалося нез’ясованим.

Тому минулого тижня ми завітали на завод і поспілкувалися з його директором Олексієм Брижанем. Він розповів нам про нинішній стан справ на молокозаводі та поділився деякими планами на майбутнє.

Отже, з 19-го червня молокозавод офіційно відновив свою роботу. Працює він поки що на 15-20 відсотків своєї потужності. У зв’язку з цим і зайнято на ньому зараз лише сім чоловік. Сировину, тобто коров’яче молоко, підприємство закуповує у Новосанжарському районі, у заготовача Ткач. У найближчому майбутньому, вже після Нового року, завод планує збільшити об’єми закупівлі молока, а відповідно — і виробленої продукції. Зараз на молокозаводі виготовляють сир розсільний, відомий усім під назвою «Сулугуні».

— Зараз ми випускаємо кілька видів такого сиру, — розповідає Олексій Брижань, — на виготовлення одного кілограма сиру йде близько 12 літрів молока. Робимо його із натуральних продуктів — молока та закваски. Ніякої хімії там немає.

Готову продукцію на заводі закупляє дистриб’ютер, який потім реалізує її у великих містах України. Таких, приміром, як Харків, Донецьк або Київ. А от у самих Нових Санжарах виготовленого на заводі сиру поки що не купиш.

— Ми плануємо вже з початку наступного року реалізувати частину нашої продукції в одному з магазинів селища, — обіцяє Олексій Брижань.

Крім того, наступного року на заводі планують як збільшити обсяги виготовленої продукції, так і розширити асортимент. Разом із цим має зрости і кількість зайнятих на підприємстві працівників — до 25-30 чоловік.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
25 грудня 2012, 09:48 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.