«У новорічну ніч дорослі п’ють та гуляють до ранку»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про розвиток молочного скотарства та новорічні свята.

Нарада розпочалась о 9:00. Розпочала її начальник управління агропромислового розвитку Тетяна Чердак. Спершу вона поінформувала про виконання районної Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Кобеляцького району на 2012 рік. Наступне питання було про розвиток молочного скотарства у особистих селянських господарствах. За словами Тетяни Андріївни, у індивідуальному секторі сьогодні є багато складних питань, які пов’язані з тенденціями до скорочення обсягів виробництва та якості продукції. Як прозвучало з доповіді начальника управління агропромислового розвитку, на сьогоднішній день в особистих селянських господарствах району утримується 8 тисяч голів великої рогатої худоби, у тому числі 4400 голів корів, що є на рівні минулого року. У 153 господарствах утримується від 3 до 5 корів. Найбільше таких господарств у Василівській, Красненській та Червоноквітівській сільських радах.

— Управлінням агропромислового розвитку проводиться робота з заохочення особистих селянських господарств до збільшення чисельності поголів’я ВРХ та корів, — стверджує Тетяна Андріївна. — Діє державна програма підтримки розвитку тваринництва в домогосподарствах населення. А управлінням агропромислового розвитку проводиться фінансовий супровід, шляхом прийняття документів від фізичних осіб для отримання спеціальної бюджетної дотації на утримання та збереження молодняка ВРХ. Станом на 1 грудня цього року прийнято 1047 пакетів документів від фізичних осіб на 1176 голів дотаційного молодняка ВРХ на загальну суму 704 тисячі гривень.

Також Тетяна Чердак розповіла, що виробництво молока в господарствах населення складає 27,3 тисячі тонн. Із них реалізовано 5,8 тисяч тонн заготівельникам молока. На сьогодні заготівельна ціна за 1 літр молока складає від 2 гривень 20 копійок до 2 гривень 40 копійок, плюс доплата за жирність.

— Залишаються пріоритетними завдання розвитку молочної галузі скотарства на селі: створення молочних кооперативів, поновлення роботи пунктів прийому молока, що дасть змогу покращити його якість та забезпечить щоденний лабораторний контроль. А це, у свою чергу, вплине на підвищення закупівельної ціни, — підсумувала Тетяна Андріївна.

Далі в залі засідань райдержадміністрації прозвучала інформація про раціональне використання енергоресурсів у районних закладах культури, освіти та медицини. Заслухавши керівників цих галузей, Микола Шабалтій ще раз нагадав усім присутнім на нараді керівникам про економію енергоресурсів. І запропонував повернутися до цього питання і підвести його підсумки вже навесні.

Наступне питання було про підготовку до проведення новорічних та різдвяних свят у навчальних закладах району. Начальник відділу освіти Наталія Коваль розповіла, що новорічні свята в установах освіти району буде проведено з 24 по 29 грудня. А 27 рудня діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування візьмуть участь у головній ялинці області. Районне свято буде проведено 29 грудня. У ньому візьмуть участь 650 обдарованих дітей, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та діти з багатодітних і малозабезпечених сімей.

Насамкінець апаратної наради начальник Кобеляцького РВ УМВС Микола Подобрий висловив своє обурення поведінкою дорослих кобелячан під час святкування новорічної ночі.

— Більшість дорослих приходять на новорічне свято до головної ялинки, аби влаштувати там масове п’янство. При цьому беруть із собою маленьких дітей. Дорослі п’ють та гуляють до ранку. До чого ж ми привчаємо з самого малечку дітей? — запитав Микола Миколайович.

Слова начальника райвідділу підтримала і начальник відділу культури і туризму Марія Кириченко. Мовляв, проблеми святкування новорічної ночі біля головної ялинки району лягають і на її плечі.

Зрештою, Микола Миколайович запропонував ужити невідкладних заходів із ліквідації цієї проблеми. Присутні в залі його підтримали.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
25 грудня 2012, 10:42 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.