Персональна виставка робіт народного майстра

Персональна виставка робіт народного майстра

Нещодавно в приміщенні Кобеляцького музею літератури та мистецтв відбулась презентація творчості самодіяльного художника Володимира Забіяки.

На захід завітали артисти, художники, школярі та люди, які захоплюються живописом. Володимир Забіяка народився в селі Радянське. Стиль, у якому він малює свої картини, — народне малярство або примітивізм. Загалом, малярство є одним із тих автентичних образотворчих явищ, що засвідчують високу духовно-мистецьку цінність української народної культури. На своїх картинах художник зображає прадавній устрій українського народного життя, козацьке минуле, неповторний колорит обрядів та веселощі ярмарків.

Володимир Федорович є випускником Московського народного університету мистецтв. Також він працював художником-оформлювачем на Дніпродзержинському виробничому об’єднанні «Азот». Художник брав участь у виставці, присвяченій 200-річчю від дня народження Миколи Гоголя, у селі Гоголеве. Його запросили на цю експозицію, адже багато картин у доробку Забіяки якраз до творів відомого письменника. На виставці в Кобеляцькому музеї літератури та мистецтв присутні також мали змогу ознайомитись із цими картинами.

Минулого року на Сорочинському ярмарку Володимир Федорович був визнаний найкращим у номінації «Народний майстер». Зараз його роботи експонуються в полтавській мистецькій крамниці «Сто доріг».

Привітати художника з відкриттям персональної виставки до музею прийшли художники та артисти районного Центру культури та дозвілля. Вони поділилися враженнями від полотен, написаних Володимиром Забіякою, та висловили сподівання, що це не остання експозиція його художніх робіт. Насамкінець лауреат обласних та районних конкурсів народної творчості Алла Горбенко виконала пісню під назвою «Варенички». Тим часом вдячна гостя заходу Галина Долгова пригостила всіх присутніх запашними варениками. І це стало досить смачним завершенням заходу.






Автор: Дарія СРІБНА
11 листопада 2013, 11:26 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.