Провокаційні яблука та фокуси з баяном

У терцентрі вчергове відбулося засідання Університету III віку. Його учасники підіймали одне одному настрій, спілкувалися та традиційно ділилися творчими здобутками.

У приміщенні, де зібралися люди, віє душевним теплом та пахне осінніми яблуками, які з власного саду приніс Віталій Чепіжний. Власник фруктів турботливо припрошує:

— Беріть, їжте яблука, у кого зуби є.

Дехто жартівливо відгукується:

— Провокаційне запрошення!

Отак із гумором та гарним настроєм почалося чергове заняття. Завідуюча відділенням соціально-побутової адаптації Оксана Червона представила гостей заходу та надала їм слово.

Серед запрошених був присутній Юрій Дмитренко-Думич. Чоловік працює літератором, а за сумістництвом є генералом козацтва. Сказавши вітальне слово присутнім, він нагородив козацькими відзнаками Миколу Призова та Зінаїду Дігтяр.

Після урочистої частини відбулася презентація книги «Пісенні балади та думи козацького народу», авторами якої є подружжя Скубіїв. Ознайомила присутніх із її змістом Ольга Скубій:

— Народні балади несли в собі правдиву щирість та простоту, але були водночас глибокі та насичені змістом.

Ознайомити присутніх із результатом спільної творчості взявся Петро Скубій, який виконував пісні з презентованої книги. Щоправда на заваді музикантові хотіла стати техніка, яка відмовлялась працювати. А тому чоловік вирішив виконати композицію вживу. І заспівав під мінусовку для присутніх «Полтавський марш». Учасники занять оцінили живий виступ. Хтось навіть захоплено вигукнув:

— Оце — оперний співак!

Сам Петро Іванович лише прокоментував, що його ніколи не підводив баян. Саме його композитор, як фокусник, витягнув з-під стільця і надалі співав уже під нього.

Для відвідувачів заняття звучали пісні «Я народу козацького син», «Запорожців не займай», «Догнала куля козака», «Обирали отамана» та ін. Зокрема, кілька пісень подружжя Петра та Ольги Скубії виконали разом.
Між піснями Юрій Дмитренко-Думич робив історичні екскурси, а також читав свої вірші.

Наприкінці заходу Ольга Скубій зауважила:

— Ми, звісно, представили лише деякі пісні з книги, адже не маємо часу, щоб познайомити вас із усіма композиціями.

Усю розмаїтість пісень присутні оцінили, ознайомившись із примірниками презентованої книги. Також відвідувачі заняття могли поспілкуватися з авторами за чашкою гарячого чаю.


Автор: Роза ТУМАНОВА
12 листопада 2013, 10:35 | Нові Cанжари | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.