Анастасія Бакунова на Міжнародному фестивалі здобула Гран-прі

Анастасія Бакунова на Міжнародному фестивалі здобула Гран-прі

Нещодавно наша юна землячка повернулася з Міжнародного дитячого конкурсу-фестивалю «Чарівні зірки Відня».
Цього тижня ми зустрілися з Анастасією та її батьками, аби вони детальніше нам розповіли про участь у цьому конкурсі. За словами мами дівчинки Варвари Дядюри, фестиваль відбувався в столиці Австрії — Відні. І мовляв, Настя вже давно мріяла відвідати цю країну. Тим більше, що це була її перша подорож за кордон.

— Спочатку ми хотіли поїхати на конкурс до Санкт-Петербурга, — каже мама дівчинки. — Зареєструвалися на сайті спілки, яка займається організацією дитячих фестивалів за кордоном. Через деякий час нам прийшло запрошення взяти участь у конкурсі, який відбудеться в Австрії. Ми, не довго думаючи, погодилися і всією родиною поїхали до Відня.

Анастасія розповіла, що її давньою мрією було відвідати центр світової музичної культури — чарівне місто Відень.

— Я хотіла пройти по землі, яка надихала музикантів творити вікові шедеври і подарувала світу великих геніїв, — каже юна співачка. — А це і Моцарт, і Штраус, і Бетховен. Усіх їх надихала на творчість віденська муза. Тому і я хотіла хоч трішечки привідкрити кулісу до творчого життя. Я багато працювала над конкурсним матеріалом, аби з гідністю представити моє місто та цілу країну.

Варвара Дядюра запевнила, що їхньою метою було приїхати з конкурсу навіть не з першим місцем, а з Гран-прі. І вона збулася. Адже Настя на фестивалі серед двохсот учасників здобула найвищу нагороду. Спеціально для конкурсу юна співачка вибрала досить складний репертуар: «Spente le stelle» на італійській мові та «Сільва» із оперети Імре Кальмана на німецькій мові. Члени журі були в захваті від обраного репертуару. До конкурсу Анастасію готувала її мама. Разом вони вчили слова, підбирали сценічні костюми та готувалися вокально.

— Серед членів журі були лише професіонали, — каже Варвара Дядюра. — Балетмейстер віденської опери, викладачі оперного співу та співаки віденської опери. По завершенню фестивалю голова журі порадив нам надалі розвиватись саме в оперному напрямку. І додав, що Настя може вступити в будь-яку спеціалізовану оперну школу світу.

Насамкінець конкурсу Анастасію Бакунову нагородили та вручили запрошення на безкоштовну участь у Міжнародному дитячому фестивалі, який відбудеться в Санкт-Петербурзі.

Далі Настя мріє відвідати Париж. І насамкінець додала, що готова працювати над собою і виступати щоденно в усіх країнах світу. Хоча навчання, усе ж таки, мріє продовжити в Австрії.


Автор: Дарія СРІБНА
15 листопада 2013, 14:50 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.