Останки уродженця Дрижиної Греблі знайшли в Росії

До редакції надійшло повідомлення про те, що в Смоленській області пошуковці знайшли останки офіцера Червоної Армії часів Великої Вітчизняної війни.

У понеділок до редакції зателефонував Анатолій Калініченко, житель села Цибульківки Царичанського району. Анатолій уже десятки років займається пошуковою роботою. Він знаходить останки воїнів, які загинули в часи Великої Вітчизняної війни, а потім опікується їх могилами. І звичайно ж, має зв’язки з такими ж пошуковцями в Україні та навіть за її межами.

І ось днями до Анатолія Калініченка зателефонували представники російської громадської організації «Бойове братство». Вони в ході пошукової експедиції знайшли останки радянського офіцера. Розкопки проводились поряд із селом Львово Ярцевського району Смоленської області. Разом із останками військового пошуковці знайшли ще й документи. Згідно з ними, загиблий — це кадровий офіцер Литвин Григорій Леонтійович 1916 року народження, який служив у РККА з 1937-го року. Офіцер проходив службу на Західному фронті в лавах 60-ї армії, 919-го стрілецького полку, 251-ї стрілецької дивізії. Була в документах і адреса: Полтавська область, Кобеляцький район, село Дрижина Гребля.

Тобто, Литвин Григорій Леонтійович був уродженцем саме Кобеляцького району. Він із грудня 1941-го року вважається таким, що пропав безвісти.

Редакція вже надала інформацію про знайдені останки у військкомат та в Дрижиногреблянську сільську раду. Адже, швидше за все, у Григорія Литвина є родичі в районі.

Анатолій Калініченко, у свою чергу, попрохав родичів загиблого звернутися до нього і, при можливості, передати фотографію Григорія Литвина. Редакція готова надати в цьому допомогу.

Номери телефонів Анатолія Калініченка: (099)458-90-91, (097)219-27-84


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО
29 листопада 2013, 11:32 | Кобеляки | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.