«Минулого тижня пропонували поїхати до Києва за 250 гривень. Я не поїхав»

«Минулого тижня пропонували поїхати до Києва за 250 гривень. Я не поїхав»

Пенсіонер із Лелюхівки ділиться своїми думками з приводу заробітчанства на політичних майданах, розміру українських пенсій та шляху країни до Європи.

Трудова книжка у мене — із 66-го року. Я у 15 років пішов працювати. Іще в школу ходив. Усього за життя заробив 45 років трудового стажу. З них 14 віддав державній службі. І за все заслужив від держави пенсію аж… у 1140 гривень! Лише завдяки трудовому стажу та праці у народному господарстві я зараз отримую 1700.

За 14 років роботи у держслужбі ні разу не був на політичних акціях. Це ж законом заборонено! Ні у страйках, ні у мітингах держслужбовцям участувати не можна. Я за чотирнадцять років працював в управлінні торгівлі, податковій, КРУ, державній інспекції праці, управлінні праці. Зараз, мені відомо, що держслужбовців із тих структур, у яких я працював, масово залучають до участі у політичному майдані «За президента»! А їм не можна за законом ні «За Європу», ні «За Януковича» стояти!

Був на Помаранчевому майдані у 2004-му. Тоді не працював держслужбовцем. Я тоді робив у райспоживспілці. На Майдан потрапив, можна сказати, випадково. Ми їздили на суд до Києва, а потім заїхали туди. Пам’ятаю, якраз 1-го грудня.Тоді Янукович подав у відставку з посади прем’єр-міністра.

Пропонували 250 гривень. Я спитав — з якої партії? Минулого тижня телефонувала знайома. Пропонувала поїхати до Києва за 250 гривень. Я запитав від якої партії — вона каже: «Я не знаю». А я знаю. Тому не поїхав.

У Європі пенсіонери отримують в десять разів більше! Зараз у Києві два майдани: один — за угоду з ЄС, інший — на підтримку президента. Європа? У Норвегії, приміром, пенсіонер отримує у десять разів більше від мене. А я б хотів поїхати у гості до знайомих у Норвегію, але за свою тисячу ніяк не можу.

Люди продаються за гроші, які у них же і вкрали! От вони зараз їдуть стояти за владу. За що? За те, що вона дала їм тисячу зарплати? Мені влада дала пенсію у 1140, моїй дружині — обов’язок працювати до 60 років, а моїм дітям не дала першого робочого місця. Вони їдуть стояти за оті 250 гривень! Але ж ці гроші якраз і вкрали із ваших же зарплат!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
15 грудня 2013, 12:15 | Нові Cанжари | Політика



1. Чудо Юдо / 17 грудня 2013, 11:13 Цитувати
12. шофер пише:
«Як це воно так виходить, що на наших новинах жодного слова про ті самі поставки червоних лантухів з Америки?»

Бо може їх там і приблизно не було? А якщо вам будуть показувати дядьків у камуфляжі, які вистрибують з вертольота, так ви повірите, що американські війська висаджуються на Київ, щоб захопити Україну?
Я не знаю чи були там ті мішки чи ні, але так наївно дивитися новини...
2. Майдан / 17 грудня 2013, 16:47 Цитувати
яник сьогодні підписав ТС
3. професор / 17 грудня 2013, 21:53 Цитувати
Населення сплачувало лишки переплат магнатів-підприємств.
Тепер ці гроші підуть на компенсацію дефіциту Пенсійного Фонду. Минулого року дотація дефіциту з бюджету склала 61 млрд гривень.
На подив багатьох пенсіонерів, в Україні ЗАВИЩЕНІ пенсії в угоду виборчим акцентам. Пенсіонери - активний електорат, а вибори в Україні - ціле дійство. На сьогодні на одного пенсіонера приходиться 2,5 працюючих-платника до ПФ. Сер зарплата в Україні 2500 грн.
Відрахування 7+2%.
Тобто близько 230 грн.
Множимо на 2,5 =
775 грн.
Така має бути СЕРЕДНЯ пенсія в Україні.
Виходів у уряду основних три:
продовжувати збільшення дотацій ПФ (в 2015 якщо не підвищувати пенсій, сума сягне понад 100 млрд).
збільшити пенсійний вік ( в Україні один з найнижчих у світі 60 і 60 років)
знизити розмір пенсій до реальних. Але вони нижчі за прожитковий мінімум.
А покоління нинішніх пенсіонерів самл винне.
Воно народило мало працівників, а саме годувало від 1 пенсіонера на 7 (70-ті) до 1 на 4 (90-ті)...
4. Іванченко Г П / 18 грудня 2013, 06:49 Цитувати
Це ж якою треба бути продажньою або ж кріпосною
тварюкою,щоб іхати проти свого люду своіх дітей гавкати
за гроші забрані у людей.
5. 2222ю / 18 грудня 2013, 07:43 Цитувати
21. професор пише:
«Якщо гроші тих, хто отримує понад 1500 грн пенсії розділить на всіх "по чесному", це не добавить і 10 грн на місяць їм...
Так що урівнялівка допоможе тільки пригасити власні емоції.»

Так попросіть собі 775 грн. Для чого ж більше? Чи, може, Ви народили чи наробили майбутніх платників податків більше ніж середньостатистичний українець?
6. 33 корови / 18 грудня 2013, 07:47 Цитувати
Ненормативна лексика
20. професор пише:
«Воно народило мало працівників, а саме годувало від 1 пенсіонера на 7 (70-ті) до 1 на 4 (90-ті)...»

20. професор пише:
«А покоління нинішніх пенсіонерів самл винне.»

Є пропозиція - вибити нахер "лишніх" пенсіонерів - Професоре, обгрунтуйте та внесіть відповідні пропозиції до ВР. Вона, правда, й так старається.
7. робітник / 18 грудня 2013, 08:37 Цитувати
Ненормативна лексика
треба нахуй гнати в три шиї працюючих пенсіонерів !!! пенсія+зарплата щей жаліються падли шо грошей невистачає, щей пиздять шо молоді несправляться з роботою. Україна з кожним роком старіе, скоро вообще будуть працювати одні пенсіонери, а випускники з ВО неможуть роботу найти ...
8. Механік / 4 січня 2014, 16:52 Цитувати
1. читач пише:
«вдушках рік вступу країни в ЕС пенсіонери отримують 300 евро»

Тільки ти забув згадати, що це мінімальна пенсія і яка мінімальна в Україні...
9. Механік / 4 січня 2014, 16:53 Цитувати
Ненормативна лексика
4. шофер пише:
«Стосовно Беркуту, силових структур, бюджетників котрих звезли на підтримку Регіоналів. Безумовно це також режисура. Але і спрямована вона у відповідь на таку саму режисуру, під назвою "Євромайдан". І знаєте, мені навіть пофігу якими правдами чи неправдами буде воювати нинішня влада проти "майданового натиску" Європи. Я не вірю європі, і мені важливий лише результат - аби тільки нас не захопила Європа. І це саме той бій, у якому всі засоби хороші.»


Хай краще нас захопить Росія? Думайте люди, думайте!
10. Механік / 4 січня 2014, 17:13 Цитувати
43. професор пише:
«І Яник, який на 1000% скористався ситуацією для вигоди власної та країни...»

І яка ж вигода для країни? Остаточно втратити незалежність...
11. Механік / 4 січня 2014, 17:16 Цитувати
незалежність...
47. шофер пише:
« По первах я також не особо радів цій владі. Перші зміни у моїх поглядах, почалися тоді коли почали з*являтися дороги (перед євриком 2012). Ще пригадую, тоді так само усі "му-му-кали" що після єврика на дорогах не буде жодного ремонту і все закинуть. Точно так само як зараз бубонять що в підписаних угодах точно приховане якесь западло (бо що ж іще лишається говорити - що ми облажались? ага...)»


Ще один "покращенець". Де ти дороги після Євро у Новосанжарському районі побачив?)
12. 7777поилоиь / 4 січня 2014, 17:36 Цитувати
дороги в Кобеляцькому районі розбив-ДОБРОБУТ-- А ЧОМУ НЕ ПРАЦБЄ ЗАКОН ПРО ДОРОГИ--КУДИ ДИВИТЬСЯ ВЛАДА І ДАІ
13. ГІСТЬа / 5 січня 2014, 13:23 Цитувати
Та все вони розуміють стосовно коштів, доріг і їхнього управління в цілому. Як би делікатніше: ті хто займається брудною політикою( поїздки 100-500 грн)рано чи пізно нестимуть відповідальність і не важливо керівник ти районного, обласного масштабу, дільничний чи податковий інспектор, держслужбовець чи фермер. Спочатку зрозумійте хто і проти кого зібрався на майдані, кому в першу чергу це потрібно, а потім вигукуйте свої провладні гасла на анти майданах. Ваші діти живуть в Україні, їхні в Європі, а в нас вистачає клепки тільки для того, щоб підтримати пр. Ганьба усім хто в тяжкий для України час находиться по ту сторону барикад, проти свого народу. Слава Україні!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.