Людмила Овдієнко презентувала нову книгу

Людмила Овдієнко презентувала нову книгу

І ця збірка нещодавно перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Краща книга України» в номінації «Поезія».

Свято Миколая Чудотворця принесло кобелячанам гарну новину. У приміщенні районного відділу освіти відбулась презентація книги «Життя вже майже зрозуміле», написаної нашою землячкою, поетесою та просто чудовою жінкою Людмилою Овдієнко. Це вже шоста за рахунком збірка, яку випустила авторка. Серед присутніх у просторій залі відділу освіти цього дня не було випадкових людей. Усі вони добре знайомі поетесі. Люди, які дійсно є прихильниками її творчості й таланту.

До речі, нещодавно в Києві визначили переможців Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України», який проводить Держкомтелерадіо України. У номінації «Поезія» перемогла збірка «Життя вже майже зрозуміле», автором якої є Людмила Миколаївна. Вірші, які увійшли до цієї книги, гості мали змогу почути під час презентації. І вони нікого не залишили байдужими. Адже ці поетичні рядки проникають глибоко в душу. Там вони знаходять найпотаємніші струни і примушують їх звучати чи то сльозою, чи то усмішкою, чи то глибокою думкою.

До книги ввійшли як досі не опубліковані поезії, так і ті, що вже полюбилися читачеві з попередніх збірок Людмили Овдієнко. Ця робота — це підсумок творчого шляху авторки. Другу частину збірки складають оповідання, новели та бувальщини. Людмила Миколаївна у своєму виступі зазначила, що це перша її книга, яка має таке досконале поліграфічне оформлення.

— Якщо чесно, я ніколи не переймалася виглядом роботи, — каже авторка, — для мене завжди головним було те, що в ній написано. Але одна людина сказала мені, що це — неправильно. Мовляв, як театр починається з роздягальні, так і книга повинна зацікавлювати з обкладинки.

З приводу назви книги, то Людмила Миколаївна розповіла так: «У моєму віці життя вже повинно бути зрозумілим. Але слово «майже» у назві книги я написала не випадково. Адже розумію, що життя триває. І зрозуміти в ньому все — просто неможливо».

Авторка розповіла, що в книзі зібрані її улюблені вірші. І вони впорядковані не за роками, а за принципом суголосності почуттів та думок ліричної героїні.

— Друга частина книги — проза, — продовжила Людмила Овдієнко. — У своїх оповіданнях я розповіла про людей, із якими мала змогу спілкуватись. Незважаючи на те, що багато з них написані від першої особи.

Прийшли привітати авторку з появою на світ нової книги вихованці дитячого садка «Золотий півник». Дітлахи з’явилися в образі янголят та помічників Святого Миколая. Вони подарувати Людмилі Миколаївні пісню у своєму виконанні та подарунки, виготовлені руками вихователів. Також привітали її і гості свята. Вони говорили багато добрих та щирих слів. А авторка дякувала всім за проявлену до неї увагу.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.