«Якщо збережемо людей — буде все»

5 вересня у Нових Санжарах відбулися перші навчання батальйону територіальної оборони.

З самого ранку близько сорока чоловіків та декілька жінок вишикувались у дві шеренги на території районного військового комісаріату.

— Кожне навчання проходитиме близько години, тому розраховуйте десь на цілий день. Якщо хто де працює і йому потрібна повістка — ми її вам надамо.

Після оголошення деяких кадрових призначень та визначення осіб, які на збори не прибули, працівник райвійськкомату зазначив:

— Ті, хто добросовісно до цього поставився, ще вчора прибули і повідомили, з яких поважних причин не зможуть бути присутніми на зборах. А дехто, як бачите, виявився безвідповідальним.

Далі було оголошено теми, порядок і черговість проведення навчань: вогнева підготовка, будова автомата Калашникова; мінно-підривні засоби; зброя масового знищення та захист від нього; артилерійська підготовка; медична підготовка. Також оголосили, що на наступному занятті буде проводитись стрільба з автомата.

— Командири повинні першими це пройти, аби потім своїх підопічних могли навчати самі. Основним завданням командирів є зберегти життя своїх людей, — завершив ро’яснення голова районної організації воїнів‑інтернаціоналістів Михайло Коркішко.

Оскільки виникла проблема з приміщенням, яке могло б умістити таку кількість людей, то оперативно було прийнято рішення провести теоретичне заняття у великій сесійній залі адміністративного будинку. Як і планувалося, розпочали з теорії вогневої підготовки та будови автомата Калашникова. Заняття провів заступник начальника штабу Новосанжарського козацького полку Микола Ганжа.Почали, як у школі, з самих «азів». Спочатку розбирали термінологію: що таке постріл, калібр. Дійшли і до практики: виступаючий неодноразово здійснював неповну розборку автомата Калашникова, коментуючи свої дії. На завершення заняття Микола Ганжа присвятив деякий час будові і призначенню гранат наступального і оборонного типу.

— Більше часу ми тут з вами просиділи, але я думаю, що нічого це все не дасть вам, а толок буде лише тоді, коли ви самі той Калаш в руках потримаєте, розберете та зможете вистрелити, — завершив навчання Микола Іванович.

У невеликій перерві між першим та другим заняттям бажаючі змогли здійснити неповну розборку автомата Калашникова власними руками. Далі ж навчання продовжилися згідно плану.

Наступним випробуванням для батальйону територіальної оборони буде стрільба з автомата.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»
14 вересня 2014, 12:39 | Нові Cанжари | Суспільство



1. Мужик / 14 вересня 2014, 14:48 Цитувати
На счет клоунов согласен
2. шофер / 15 вересня 2014, 00:10 Цитувати
Як завжди вмикаю телик на перегляд новин, там в основному новини про спорт, про зірок, про мирні акції та заходи, і майже нічого про події на сході.

Присів до компьютера, зайшов на головну сторінку Ютуба, там на першій сторінці відео про приколи, про ДТП, про п*яного Порошенка у Маріуполі, про скандали телеведучих, і фактично нічого про війну на Україні...

тьфу-тьфу-тьфу щоб не зглазити.

пс. І от чим я закінчив сьогоднішній перегляд новин - подивіться і ви, цікава штуковина: Посилання на www.youtube.com
3. Мешканец / 15 вересня 2014, 15:57 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
4. Мешканец / 15 вересня 2014, 15:59 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
5. ГыстьЯ / 15 вересня 2014, 19:30 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.8 Правил користування сайтом

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.