Негода не завадила вшанувати пам’ять героїв

Негода не завадила вшанувати пам’ять героїв

23 вересня у Нових Санжарах відзначали День селища та 71-у річницю визволення нашого району та Полтавської області від німецько-фашистських загарбників.

Два дні негода гарувала на теренах нашого району, і в цей день пам’яті погода також була вітряною та дощовою, але це не завадило новосанжарцям вшанувати пам’ять загиблих у боях минулого та сьогодення. На 9:00 ранку представники трудових колективів установ, підприємств та організацій, а також мешканці Новосанжарщини зібралися у центрі селища та рушили колоною центральною вулицею до Монумента Слави. Тут відбулося покладення квітів до Вічного вогню представниками районної і селищної влади та представниками громадськості. Після цього Андрій Река запросив усіх до Центру культури і дозвілля на офіційну частину дійства.

— Багато років ми молилися за мир і сподівалися, що війна і окупація — це в минулому, — розпочав промову Володимир Паршевлюк. — Наші діди і прадіди принесли на своїх плечах цій землі визволення. Сотні воїнів загинуло за те, щоб Полтавська, Новосанжарська земля звільнилася від фашистських загарбників. Але, на превеликий жаль, «імперський вірус» заразив нашого східного сусіда і кинув його на наші землі. І тепер вони думають про те, як загарбати наші землі та вбивати патріотів України. Сьогодні ми йшли на урочистий мітинг під дощем, і дехто говорив: «Можливо, не треба іти до тієї могили, може, треба послати когось, хто покладе квіти, а ми всі підемо на концерт, аби не намокнути». Шановні, давайте подумаємо, як зараз нашим хлопцям там, на сході: їх поливає не дощ, а установки «Град». Порівняно з цим, трохи намокнути — це така дрібниця. Я хочу привітати всіх зі святом, та побажати, щоб наша країна ніколи більше не знала війни, і наступний день визволення ми відзначали у мирі.

До привітань Володимира Паршевлюка також долучилися Андрій Река та Геннадій Супрун. Після цього всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій війні та тих, хто поклав своє життя за вільну, незалежну Україну під час збройного протистояння в зоні АТО.

За активну участь у громадському житті територіальної громади селища Нові Санжари та з нагоди 71-ої річниці визволення Новосанжарщини від фашистських загарбників були нагороджені грамотами Вадим Луценко, Ніна Лисенко, Григорій Кибкало, Олександр Дорошенко та Наталія Піскова.

А ще до Центру культури та дозвілля прийшли старшокласники Новосанжарського навчально-виховного комплексу, щоб також привітати усіх зі святом, нагадати присутнім історію минулих літ та згадати про тих, хто відстоював нашу землю, а потім і відбудовував Новосанжарщину.

Опісля на сцену запросили хоровий колектив «Багряне листя», який подарував усім присутнім невеликий патріотичний концерт.






Автор: Юрій УГОРЕЦЬ

1. Патріот / 3 жовтня 2014, 23:12 Цитувати
Река зібрав під дощ усіх, на хвилину мовчання.День Селища-полная пауза
2. служащий / 7 жовтня 2014, 23:37 Цитувати
І дощ проти цієї влади

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.