Чемпіонат НВК виграють Черненко та Гречишина

Чемпіонат НВК виграють Черненко та Гречишина

6 жовтня в шаховому клубі імені Івана Джалого пройшли внутрішкільні змагання з шахів. У них взяли участь двадцять кращих шахістів навчально-виховного комплексу.

На урочистому відкритті директор школи Микола Решетило привітав учасників, побажав перемог та пообіцяв і надалі підтримувати шаховий клуб:

- Ми намагатимемось усіляко розвивати та збільшувати матеріально-технічну базу, зробити в школі шахову кімнату, де всі бажаючі учні зможуть пограти під час перерв та після уроків. Допомагатимемо дітям відшліфовувати свою шахову майстерність.

Головною метою змагань була популяризація шахів серед учнів, заохочення молоді до інтелектуального розвитку, відбір та формування шкільної збірної для участі в районних змаганнях.

Змагання проводились у двох кваліфікаційних лігах: вища та перша.

У вищій лізі перемогу здобув учень 10-В класу Владислав Черненко. Він набрав стовідсотково 6 очок. На другій сходинці розмістився Павло Черненко, учень 9-В класу, який виборов 4 очки. Почесне третє місце завоював Євген Федоренко. Його результат - 4 очки.

Дещо несподівано зіграли в турнірі Ігор Миненко та Віталій Шмиголь, які набрали по 3 залікових очки. Раніше ці хлопці прекрасно проявляли себе в цій грі. У минулому році Ігор був переможцем районних шкільних та учасником обласних змагань.

У першій лізі перемогу святкував учень 11-В класу Андрій Дашівський. Спортсмен обійшов суперників із максимальним результатом 6 очок. На другому місці розмістився Георгій Яцко, учень 7-В класу, який набрав 5 очок. Третій у списку лідерів - учень10-Б класу Єгор Захарчук із результатом 4 очки. Хотілося б також відзначити наймолодшого учасника Владислава Марченка з 1-Г класу, який достойно боровся зі старшими товаришами.

Серед дівчат кращою стала Анна Гречишина. Дівчина навчається в 2-Б класі. І, правду кажучи, хоча й була однією з наймолодших учасниць, та на рівні боролася з хлопцями вищої ліги і заробляла залікові бали. А от Віолетта Давиденко отримала впевнену перемогу в першій кваліфікаційні лізі.

Переможці й призери були нагороджені почесними грамотами Новосанжарського НВК та шахового клубу.

10 жовтня відбудеться чемпіонат району серед учнів шкіл І-ІІІ ступенів у особистому та командному заліках.

Шаховий клуб імені Івана Джалого бажає всім перемог.


Автор: Віталій БАРАНОВИЧ, директор шахового клубу, головний суддя змагань
9 жовтня 2014, 14:43 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.