У райцентрі з’являться велопарк і велопарковки

У райцентрі з’являться велопарк і велопарковки

У вересні цього року міський голова Олександр Ісип і секретар міськради Сергій Галушко побували з робочою поїздкою в Польщі. Крім професійного стажування та запозичення практичного досвіду в польських колег, увагу кобеляцьких посадовців привернули велосипедні парковки.

Враженнями від побаченого керівники поділилися зі своїми колегами, членами виконавчого комітету Кобеляцької міської ради під час останнього засідання.

— Польща, як європейська країна, пропагує і розвиває все, що пов’язане зі здоровим способом життя та охороною довкілля, — зазначив міський голова. — Нині у фаворі там розвиток велосипедної інфраструктури та велоспорту загалом.

Очільник Кобеляк припустив, що було б добре і в нашому місті мати кілька велопарковок:
— У першу чергу — біля ринкової площі, поблизу навчальних закладів та державних установ. А ще доцільно було б подумати й над облаштуванням невеликого велопарку для молоді.

Секретар міськради Сергій Галушко підтвердив, що в Кобеляках велосипедний спорт досить розвинений, у тому числі й велоекстрим:

— Ці юні спортсмени вимушені їздити на свої велотраси за межі міста. Також місцевий велотуризм активно підтримують директор НВК № 1 Яків Постольник, підприємець Ігор Лашко та багато інших небайдужих до велосипеда кобелячан.

За результатами обговорення такої цікавої ідеї члени міськвиконкому прийняли рішення про облаштування кількох велопарковок у місті Кобеляки, а також про будівництво велопарку. Місце для останнього вибране у районі мануалки. Там є гарні природні горби, спуски і яри, на яких можна буде облаштувати відповідні велотраси.

Отож, рішення прийнято. Тепер залишилися дрібниці: спроектувати, влаштувати, збудувати. І віднайти на все це кошти.


Автор: «ЕХО з регіону»
10 жовтня 2014, 14:57 | Кобеляки | Суспільство

1. шофер / 10 жовтня 2014, 15:30 Цитувати
Давайте зразу не відходячи від каси доповнимо цю ініціативу ще одним додатком, не чекаючи поки його знову колись звідкись привезуть. Вже зараз велопарковки було би добре спроектувати таким чином, щоб можна було видавати велики в аренду. Тільки не роздувайте зразу щоки за вандалізм - я вас умоляю. Не роздувайте із мухи слона - ця проблема дуже і дуже легко вирішується, ефективно, на 100%, і давайте не будемо прикидатися що я не правий. Для цього впроваджується і система реєстрації, і соціальна реклама, і все таке інше - було би бажання. Але уявіть собі результат на виході - у Кобеляках є велопрокат! Виручка грошей, яка до речі буде зовсім не маленькою - стоїть аж на самому останньому місці, серед усіх смачностей такої ідеї.

пс. І тільки одне досадно - черговий раз шось путнє привезли х.з. звідкіля, так наче самі справді живуть у погребі - ні інтернету, ні телика.. Але то вже трясця його бери.
2. шофер / 11 жовтня 2014, 13:05 Цитувати
Думав щас побалакаємо про те що Україна чуть лі не обличчя європи.. Але немає Колі - вихідний хлопець ))
3. Arti / 11 жовтня 2014, 15:52 Цитувати
Дуже гарна ідея, та цікавить доля ще одного парку, так званого піонерського, якогоь давно пора перейменувати в козлячий за кількістю випасаємих рогатих- через них там неможливо пройти по стежкам та погуляти з дитиною! А в нас же є якась там інспекція по благоустрою, яка контролює сміття біля двору, а кіз в парку, під носом міськради не помічає, як і секретар Галушко, який споглядає цей вид з вікна...Територію за совбезом місцеві держуть як місце парковки свого транспорту, а чому б не посадити туди дерев і не омолодити парк- звичайних берізок, а не вічнозелених, які за літо представляться... Будинок культури- це ж обличчя міста, а воно, вибачте, в козячих шариках

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.