Невдовзі місто обере свою красуню

Співробітники Кобеляцького центру культури та дозвілля розповіли нам про конкурс краси, який має відбутися вже за місяць.

Кобелячани звикли до традиційного свята «Надворсклянська красуня», яке щорічно проводять співробітники культури. Та цьогоріч вони внесли деякі корективи. Точніше, змінили саму назву конкурсу та його специфіку. Відтепер він називатиметься «Міс надворсклянська україночка». Організатори стверджують, що вирішили дещо змінити звичний усім конкурс і провести його на українську тематику.

— У часи, коли в нашій державі так неспокійно, ми хочемо хоч якось підняти дух патріотизму серед молоді, — каже Дмитро Бобрищев. — Намагатимемося спрямувати наші зусилля на збереження етнічних цінностей і провести конкурс за національними мотивами. Раніше у «Надворсклянській красуні» дівчата-учасниці з’являлись на сцені в сучасних вечірніх чи бальних сукнях. Не можу сказати, що цього року ми їх не побачимо. Та перед красунями була поставлена умова: їхній сценічний одяг має бути з елементами національного.

Про майбутній конкурс місцеві жителі могли дізнатись із афіші на Центрі культури та дозвілля, де йшла мова про набір конкурсанток.

Отож, шестеро красунь таки виявили бажання поборотись за перемогу. Наймолодшій учасниці, яка буде змагатись за корону переможниці, — лише 14. А найстаршій — 17. Усі вони, в основному, з Кобеляк. І лише двоє — із сіл Кунівка та Іванівка.

— Цього року вік учасниць, як ніколи, юний, — каже Дмитро. — Адже раніше дівчата, які брали участь у конкурсі, були дещо старшими.

Конкурс «Міс надворсклянська україночка» відбудеться 13 грудня. Він проходитиме в п’ять традиційних етапів: «Представлення», «Творчий», «Питання-відповідь», конкурс одягу «Сучасна українка» і, звісно ж, дефіле в купальниках. Члени журі оцінюватимуть конкурсанток за п’ятибальною системою і визначатимуть переможниць у таких номінаціях: «Міс надворсклянська україночка-2014», віце та друга віце-міс «Надворсклянська україночка-2014», «Міс грація», «Міс оригінальність» та «Міс чарівність». А глядачі за допомогою своїх квитків матимуть змогу визначити «Міс глядацьких симпатій».

Цьогорічною новинкою буде ще одна номінація — «Міс онлайн». Організатори конкурсу на своїй інтернет-сторінці «Вконтакті» під назвою «РЦКД Кобеляки» проведуть голосування за кожну з учасниць. Окрім того, редакція тижневика «ЕХО» також проведе своє голосування за титул «Міс фотогенічність». Кожен наш читач за допомогою СМС-повідомлення зможе підтримати ту учасницю, яка сподобалася йому найбільше. Фото та інформацію про кожну з дівчат ви зможете побачити вже в наступному номері тижневика.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
9 листопада 2014, 13:42 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.