Кобелячани зібрали дві «ГАЗелі» продуктів для військових

Нещодавно відбулись засідання членів міського та районного штабів допомоги військовим у зоні АТО. Уже традиційно ми продовжуємо інформувати вас про їхню діяльність.

Члени районного штабу засідали наприкінці минулого тижня. Згодом у координаційному центрі нам повідомили, що в період з 20 жовтня по 6 листопада на рахунок благодійного фонду «Захисти Вітчизну» надійшло 29 тисяч 668 гривень: від сільськогосподарських виробників — 28 тисяч 587 гривень і 1081 гривня — від громадян. Окрім цього, товариство АФ «Добробут» надало 186 пар зимового взуття для наших солдатів. На це було витрачено 100 тисяч 800 гривень.

За цей же період використано 32 тисячі 220 гривень. Тобто, додатково передано за поминальний обід загиблого в зоні АТО військовослужбовця, нашого земляка Дмитра Кота. Ще дещо більше 6 тисяч гривень перераховано на запасні частини до військових автомобілів. Придбано 42 дощовики майже на 7 тисяч гривень. 12 тисяч 418 гривень перераховано за дизельний генератор та майже 5 тисяч — за 10 комплектів одягу.

У координаційному центрі районного штабу також повідомили, що волонтери та члени Кобеляцького благодійного фонду «Захисти Вітчизну» надають матеріальну допомогу у вигляді одягу та взуття бійцям нашого району, які прибувають у відпустки додому чи перебувають у військових частинах. Наразі бійцям передано 30 бушлатів, 85 дощовиків, 84 пари берців, 76 пар рукавиць, 76 шапок, 72 балаклави та 85 комплектів теплої білизни. Члени районного штабу будуть і надалі продовжувати роботу із забезпечення наших солдатів теплим одягом та взуттям.

Уже в понеділок відбулось засідання членів міського штабу допомоги військовим. Вони поінформували, що в період із 28 жовтня по 10 листопада їм вдалося зібрати 9 тисяч 520 гривень: 4500 передали підприємці з Підкови, 2 тисячі 720 зібрали підприємці з площі Перемоги і 2 тисячі 300 — пожертви від небайдужих громадян у благодійну скриньку, яка була встановлена на овочевому ринку.

За цей же період витрачено майже 4 тисячі гривень. Члени штабу придбали берці, бушлати та 18 пар зимового дутого взуття для військових. Також волонтери повністю розрахувались за речі для наших солдатів, які раніше брали в підприємців у борг. Ще за ці два тижні вдалося зібрати дві «ГАЗелі» продуктів. До збору допомоги долучились чимало небайдужих кобелячан.

— Спрацювало сарафанне радіо, — розповідає підприємець-волонтер Тетяна Вільхова. — У телефонному режимі ми обдзвонили всіх знайомих, пройшлися по домівках кобелячан і зібрали багато продуктів. Потім люди, дізнавшись про збір допомоги для наших військових, самі звертались до нас та несли, хто що міг. Дехто самостійно приносив допомогу на овочевий ринок. Хтось ніс продукти, а хто — добротні матраци. Також діти однієї зі шкіл передали свої малюнки й листи, адресовані нашим військовим, із побажаннями повернутися додому якомога скоріше цілими та неушкодженими. Тому дякуємо усім, хто долучився до цієї доброї справи.

Усі продукти та речі особисто відвезли військовим у Мар’їнку Донецької області Вадим Безкібальний та Олексій Скрипник. По приїзду назад у Кобеляки вони розповіли, що військові були щиро вдячні допомозі кобелячан та зворушені дитячими листами і малюнками.

Насамкінець члени штабу звернулись до усіх кобелячан, хто хоче долучитися до збору продуктів та речей для військовослужбовців. Їх ви можете принести в готель «Ворскла» або на овочевий ринок підприємцям, які працюють поблизу благодійної скриньки для збору коштів.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
14 листопада 2014, 10:50 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.