У Кобеляках розпочалась реконструкція водогону

У Кобеляках розпочалась реконструкція водогону

Кінцевим результатом робіт, які розпочалися минулого тижня, має стати забезпечення питною водою мікрорайону Ведмедівка.

Забезпечення всіх жителів Кобеляк централізованим водопостачанням було однією із передвиборних обіцянок міського голови Олександра Ісипа. Свої наміри він задекларував ще у 2006-ому році. Із того часу централізоване водопостачання з’явилося у мікрорайонах Заворскло та Лісне селище. І єдиним районом Кобеляк, де люди не мали нормальної питної води, залишалась Ведмедівка. Тамтешні мешканці вирішували проблему самотужки. Більшість із них пробурили невеличкі свердловини, установили насосні станції. І використовували й використовують добуту воду як для технічних потреб, так і для пиття та приготування їжі. Міський голова Олександр Ісип із цього приводу говорить: «Люди не сидять без води — це добре. Але влада усвідомлює, що подібна ситуація не є нормальною і не задовольняє ні громадян, ні керівництво міста. Адже вода із побутових свердловин не відповідає встановленим державним стандартам. І справа тут не лише у моїх обіцянках, а й у здоров’ї людей. Це — найголовніша причина, яка спонукає владу прокладати водогін. Крім того, ми маємо зробити Кобеляки містом, придатним для комфортного цивілізованого проживання. А це включає в себе: опалення, вуличне освітлення, централізоване водопостачання. Можна називати ще багато складових. Але названі є головними. Саме тому за рахунок міського бюджету ми розпочали роботи з реконструкції діючого водогону. Головна мета проекту — централізоване водопостачання на Ведмедівці. Орієнтовна вартість робіт — близько 200 тисяч гривень. Працюватиме на об’єкті міське комунальне підприємство «Водоканал».

Роботи розпочалися 4 листопада. За словами директора «Водоканалу» Івана Дяченка, за тиждень вирито близько 400 метрів канави. Розпочалося укладання труб. «Ведмедівський» водогін з’єднають із тією ділянкою мережі, що діє в мікрорайоні Зарічка. Там працює одна з міських артсвердловин. Іван Дяченко каже: «Ефект буде не лише для мешканців Ведмедівки. Справа в тому, що їх сусіди, зарічанці, споживають зовсім мало води. І вона застоюється у водонапірній башті. А при більш інтенсивному розборі покращиться і якість води. Проект включає в себе прокладання централізованої магістралі та встановлення на артсвердловині сучасного італійського насоса й інвертора».

Секретар міськради Сергій Галушко, у свою чергу, розповів, що перед початком робіт було проведене опитування серед жителів Ведмедівки. Люди підтвердили, що мають потребу в централізованому водопостачанні. Але одночасно говорили, що не мають особистих коштів для фінансування подібних робіт. Тому фінансове забезпечення прокладання централізованої магістралі повністю взяла на себе міська рада. А ось вводити воду в оселю буде кожен власник будинку самостійно. За словами Івана Дяченка, це коштуватиме від 1500 до 2000 тисяч гривень, на що вплине віддаленість осель від центрального водогону.






Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
14 листопада 2014, 15:51 | Кобеляки | Суспільство



1. Бригадір / 14 листопада 2014, 19:00 Цитувати
Ну от знову порозривають дороги, зроблять одне благе діло, а про інше забудуть і знов в зиму. На зарічкі йдосі роздовбана дорога й нема до неї нікому діла, чека мабудь нових виборів, щоб хтось вписав в виборчі обіцянки.
2. Бувалий / 14 листопада 2014, 21:38 Цитувати
1.Бригадір
«Ну от знову порозривають дороги, зроблять одне благе діло, а про інше забудуть і знов в зиму. »
Вже більше року на пів площі від "Княгині Ольги" канава від підведеного водопроводу. Про це вже писалося і обговорювалося тут. І Галушко виправдовувався тим, що в зиму не асфальтуватимуть, а заасфальтують весною, коли грунт вляжеться. Вже і друга зима наступила, а грунт все влягається. Скоріш за все, так і тут буде.
3. шофер / 14 листопада 2014, 23:15 Цитувати
Зате трубу поклали пластикову а не чорну. ...таки дійшло. А як би ще від отієї башти здихалися - тоже ще сверх сучасна технологія.
4. нежданний гість / 14 листопада 2014, 23:31 Цитувати
Це — найголовніша причина, яка спонукає владу прокладати водогін.

у 2015 році місцеві вибори, хлопці, навіть не надійтеся, ситі вами й вашими "справами" по-зав"язку
5. Свєтка / 15 листопада 2014, 08:59 Цитувати
Ісип піариться за державні кошти
6. шофер / 15 листопада 2014, 11:13 Цитувати
5.Свєтка
«Ісип піариться за державні кошти»
а ви будьте хитрішими - іспользуйте цей піар на своє благо, отримайте воду у свої будинки, а потім, у виборчих бюлетнях пошліть його "за пивом" ))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.