Про готовність Новосанжарщини до зими

10‑го листопада на черговій апаратній нараді у голови райдержадміністрації говорили про готовність підприємств, організацій та установ до боротьби зі сніговими заметами, утримання автошляхів та прилеглих територій у зимових умовах.

Керівник райавтодору Юрій Олешко доповів, що за будівельний період 2014 року філією Новосанжарського райавтодору було виконано ямкового ремонту асфальто-бетонних покриттів на площі 11400 квадратних метрів, проведено заміну 96‑ти дорожніх знаків, відремонтовано та підготовлено до встановлення снігозахисні щити в кількості 80‑ти штук, а також заготовлено 230 тонн піску та 70 тонн солі. У міру фінансування відремонтовано, проведено зварювальні роботи та пофарбовано дорожню техніку, яка буде задіяна при роботах в осінньо-зимовий період. Юрій Іванович також повідомив, що для забезпечення безперебійного руху транспорту на автомобільних дорогах загального користування в зимовий період буде задіяна наступна техніка: піскорозкидачі з відвалами — 3 штуки, автомобілі «КрАЗ 6510» з відвалами — 2 одиниці, трактори «МТЗ-82» з відвалами — 3 штуки та навантажувач «Т-156». На жаль, у райавтодорі не створений резерв паливно‑мастильних матеріалів і пального для виконання необхідних робіт. Тож якби зараз випав сніг, то ми б мали велику халепу. А ще Юрій Олешко повідомив про необхідність придбання запасних частин для введення в дію ще одного піскорозкидача та необхідність відремонтувати трактор «Т-150» з відвалом.

Із проханням виділити півтонни піщано-соляної суміші для території лікарні до Юрія Івановича звернулася Ольга Гиря. На що той пообіцяв допомогти і сказав, що по суміш можна приїжджати хоч завтра.

Валентин Івашина повідомив, що Новосанжарська селищна рада забезпечена сіллю десь на 70 %, та ще й залишилося близько 30‑ти тонн минулорічної соляно-піщаної суміші. Це близько 25 % від необхідного для боротьби з ожеледицею в зимовий період. Планується використовувати чотири одиниці снігоочисної техніки.

— У селищі Нові Санжари в цьому році за рахунок державної субвенції виконано капітальний ремонт вулиці Чкалова — 1150 квадратних метрів, на суму близько 220 тисяч гривень, та вулиці Пролетарська — 390 квадратних метрів, на суму близько 90 тисяч гривень. І поточний ремонт вулиці Жовтнева, частково вулиць Шевченка та Леніна — 200 квадратних метрів на суму близько 50‑ти тисяч гривень, — завершив виступ Валентин Миколайович.

Юрій Любимський, нехворощанський сільський голова, також повідомив про тісну співпрацю із товариством «Чиста криниця» уже напротязі десяти років. Розроблений відповідний графік розчистки доріг у населеному пункті, тож проблем щодо боротьби зі сніговими заметами у населеному пункті немає. Також і Старосанжарська сільська рада співпрацює із агрофірмою «Ворскла» з розчищення доріг у зимовий період, про що доповів Анатолій Троян. І Великокобелячківська сільська рада користується допомогою місцевої агрофірми, зі слів сільського голови Івана Царенка. Єдине, що потрібно усім сільським радам, і сільські голови про це зазначили, — це піщано-сольова суміш.

Роман Павліченко повідомив, що відбулися деякі кадрові зміни. Тепер начальником управління державної ветеринарної медицини в Новосанжарському районі є Микола Добриденко.

—Питань у нас дуже багато, але головне — щоб на сході закінчилася війна, — продовжив виступ Роман Павлович. — Мені хочеться, щоб ми відновили гуртожиток, який у нас тут знаходиться, щоб ми могли надати житло медичному персоналу, освітянам і державним службовцям, молодим спеціалістам. Потрібно залучати до роботи молодих спеціалістів, адже у нас в медицині та освіті працює багато людей пенсійного віку. З року в рік ми вкладаємо кошти в розбудову дитячих садочків, шкіл. Це необхідно, але нам потрібно залучати і прикладати всі сили для розвитку економіки. Потрібно давати можливість маленьким підприємствам працювати, адже за рахунок їх роботи буде наповнення бюджету. І на перших етапах не давати силовим підрозділам гнобити ці підприємства, бо якщо буде таке гноблення, то маленьке підприємство існувати не зможе. Нещодавно я був у області і спілкувався з керівником держземагенства. Було вирішено питання про те, що хлопці, які знаходяться в зоні АТО, мають право написати заяву, щоб отримати пай. Дай, Боже, щоб вони повернулися живими і здоровими…

— Роман Павлович, я вибачаюся, можна хвилинку, — перебила виступ виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Оксана Пазюк.

— Ні не можна, я вибачаюся, зараз ми проводимо оперативну нараду, так що вибачте, — заперечив Роман Павліченко.

Але Оксана Григорівна наче не почула заборони, продовжувала говорити, не звертаючи уваги на обурення головуючого і присутніх депутатів. На чергове зауваження Оксана Пазюк сказала, що їй треба їхати на зустріч до прокурора області, тож вона хоче виступити саме зараз.

— Вам слова ніхто не давав, — обурився Роман Павлович, — ви що, не розумієте?! Мені особисто вас вивести?! Я зараз виведу вас із залу особисто!

— Шановна, є головуючий, він надасть вам слово, ну що це за неповага!? Чого ви тут влаштовуєте балаган!? — обурилися депутати.

— Шановна громадо, я вам дуже вдячний, мені дійсно хотілося з вами ще поспілкуватися, але бачу — не вийде. Хорошого дня вам усім! — завершив апаратну нараду Роман Павліченко.


Автор: Юрій УГОРЕЦЬ
17 листопада 2014, 10:08 | Нові Cанжари | Суспільство

1. місцевий / 17 листопада 2014, 21:15 Цитувати
Так що там з підготовкою до зими, чи і далі просто сплкуватися.Крім дороги,другі обьекти не потрібні.Які депутати, автор статті? Це ж не сесія,а нарада.Чого тільки вшколі вчили.Одне веде, друге те саме пише

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.