Сіль розсипатимуть руками

Сіль розсипатимуть руками

Ожеледиця 18 листопада не лише принесла трагедію в Новосанжарському районі, а й засвідчила, що до зими ні комунальники, ні шляховики повністю не готові. У них просто немає грошей.

У понеділок працівники редакції отримали завдання готувати статтю під назвою «Якщо завтра зима» з метою вияснити ситуацію щодо підготовки шляхових організацій та комунальних служб до роботи в зимовий період. Цікавило передусім те, чи є в них у достатній кількості піщано-сольова суміш, паливно-мастильні матеріали та чи готова спеціальна техніка.

Отримана інформація на оптимістичний лад не налаштовує. Олег Хряпа, керівник місцевого райавтодору, поскаржився на практично повну відсутність фінансування. Нині у шляховиків є лише 170 тонн солі. Змішавши її з піском, можна приготувати до 2 тисяч тонн спеціальної суміші для посипання доріг. Але в райавтодорі немає коштів ні для придбання піску, ні для того, аби закупити паливно-мастильні матеріали. А без солярки та мастил техніка шляховиків працювати не буде. Про цю ситуацію керівник шляхової організації кілька тижнів тому поінформував чиновників Кобеляцької РДА.

У місті Кобеляки ситуація дещо веселіша. Володимир Слісаренко, директор «Міської сервісної служби», розповів, що має в своєму розпорядженні близько 130 тонн готової піщано-сольової суміші. Вона залишилася ще з минулого року. Цієї кількості, зазвичай, вистачає на всю зиму.

Вистачає й техніки, пристосованої для прибирання та вивезення снігу, посипання доріг і тротуарів. Але, як і в «райавтодорівців», у комунальників немає коштів для придбання ПММ.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
23 листопада 2014, 12:34 | Кобеляки | Суспільство



1. Чудо Юдо / 24 листопада 2014, 09:45 Цитувати
Я так зрозумів ніде немає.
Але чи нам звикати? Кожен рік у вересні-жовтні комунальники розповідають, що у них солі та піску гори намішано, повні баки заправлено, лопати нагострені!.. А як тільки у листопаді з’являється перший голольод так відразу вирячують очі: "Ой, так ми ж не готові!... Ой, так у нас бензину немає, піску немає..."
Цього року комунальники вирішили пункт перший чесно пропустити.
2. шофер / 24 листопада 2014, 12:38 Цитувати
2.Чудо Юдо
«Але чи нам звикати?»
Скажи по другому - хіба це є неочікуваним? Хаба є чому дивуватися? Так буде точніше.

Але не слід засмучуватися. Ще совсім трохи, і цієї поблеми більше ніколи не буде - отвічаю. Бо сьогодні немає защо сіль розкидати, а завтра її розкидати не буде куди - остатки доріг тупо в землю просядуть, із такими європейськими перспективами. Так шо не бздо товарищі.
3. Ясен / 24 листопада 2014, 13:18 Цитувати
3.шофер
«Бо сьогодні немає защо сіль розкидати, а завтра її розкидати не буде куди - остатки доріг тупо в землю просядуть, із такими європейськими перспективами. Так шо не бздо товарищі.»
Так от ,комунальщики винні у всіх цих проблемах.Це ж вони ділять бюджетні міліарди,приймають "мертві"закони,живуть на державних дачах,крадуть безбожно.Це ти виннен у всьому,людина з лопатою,яка розкидає сіль.
4. шофер / 24 листопада 2014, 14:34 Цитувати
4.Ясен
«Це ти виннен у всьому,людина з лопатою,яка розкидає сіль.»
Ну так ясен пень - хто ж іще... ))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.