Людська гідність - найвища цінність!

Людська гідність - найвища цінність!

З 25 листопада по 10 грудня щорічно в Україні проводиться акція «16 днів проти насилля».

Метою цієї акції є привернення уваги громадськості до актуальних проблем для суспільства відносно подолання насильства та забезпечення рівних прав усіх членів сім'ї. У зв'язку з цим працівниками РЦСЄСДМ було проведено ряд заходів щодо запобігання насильства в сім'ях. Відвідавши усі навчальні заклади Кобеляк, фахівці із соціальної роботи Марина Скрипник та Альона Шуліка розповіли дітям про головні дати, які охоплює акція «16 днів проти насилля». Основний наголос зробили на темах «Насильство в сім'ї» та «Торгівля людьми», адже саме ці проблеми є досить актуальними в наш час. Ми застерегли дітей від необачних вчинків та розповіли, куди потрібно звертатись в разі виникнення подібних ситуацій. Також було проведено тестування та опитування в ігрових формах.

Поспілкувавшись із кожною дитиною, яка була присутня на проведених заходах, ми можемо зробити висновки, що підростаюче покоління є добрим та стриманим. Близько 80 % присутніх учнів упевнені в собі та небайдужі до проблем друзів і рідних. У випадках необхідності вони не дозволять керувати собою та зуміють протиставити невмотивованій агресії власну активно-захисну поведінку. Інші 20 % — доброзичливі у відношенні до оточуючих і вважають, що найкращий спосіб порозуміння — спілкування. Це діти, які намагаються бачити в інших тільки добро та благородство. Дуже довірливі та спокійні. Та вміння володіти власними емоціями і почуттями нерідко поєднуються з недостатньою впевненістю в собі. Отже, можемо зробити висновок, що діти нашого міста живуть за принципом «Як ти хочеш, щоб ставились до тебе, так стався і ти до інших».
За допомогою та підтримкою у вирішенні подібних питань звертайтесь за телефоном 3-38-16 або за адресою: м. Кобеляки, вул. Касьяна, 26.


Автор: Альона ШУЛІКА, фахівець із соціальної роботи Кобеляцького районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
3 грудня 2014, 09:16 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.