Поважаєш себе? Поважай інших!

Поважаєш себе? Поважай інших!

Про те, як бути толерантними і що це за поняття, найкраще знають учні 8-А класу, які днями влаштували в Новосанжарському навчально-виховному комплексі загальношкільну акцію. Цей захід називався «Коли різниця не важлива».
Акція присвячена Міжнародному дню толерантності. Як виявилось, уже майже п’ять років поспіль учні влаштовують різноманітні акції, присвячені цьому дню. Подібні заходи спрямовані нагадати дітям та дорослим про толерантність.
У шкільному фойє учні натягнули мотузки для білизни, де повісили власний одяг із різноманітними написами на аркушах паперу, які вони до нього прикріпили. Усе це символізувало різноманітність і індивідуальність кожної людини, а також — рівність усіх громадян, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності, кольору шкіри чи будь-яких уподобань.
Ось що з цього приводу думає восьмикласниця Євгенія Васюта:
— Так як у нас різні футболки, то це показує, що кожна людина є індивідуальною та особливою. Тому і до дитини, і до дорослого потрібно знати свій підхід та бути толерантним у різних ситуаціях.
Такої ж думки і її однокласниця Маша Постольник:
— Кожна людина — індивідуальна. Навіть слово «толерантність» ми сприймаємо і усвідомлюємо теж по-різному. Для когось — це терпимість, вихованість. Хтось любить котів, інші — собак. Один говорить українською, інший — російською. І ніхто не має права засуджувати людей за це.
Школярі для своєї акції також розробили соціальну рекламу. На невеликому аркуші паперу, у формі футболки, вони надрукували інформацію про те, як бути толерантним і що означає це слово. Ці аркуші школярки роздавали всім, хто заходив до приміщення навчально-виховного комплексу.
Також дівчата розповіли нам рецепт толерантності і підсумували:
— Отже, усім потрібно самовдосконалюватись, змінювати своє відношення до людей, бути толерантними, виховувати в собі якості, що будуть наповнювати наше життя тільки позитивними емоціями.
Здавалося б, прості слова, та, як задуматись глибше, то скільки в них сенсу!


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»
29 листопада 2014, 15:31 | Нові Cанжари | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.