«Там рота солдатів працювала, а у мене в штаті п’ятеро чоловіків»

«Там рота солдатів працювала, а у мене в штаті п’ятеро чоловіків»

Кореспонденти «ЕХО» з’ясовували, коли демонтують блокпост, який знаходиться біля «дніпропетровського» мосту.

Нагадаємо читачам, що оборонна споруда з’явилася на в’їзді в райцентр у останні дні травня. Вона складається з бетонних плит та мішків із піском. Тоді на її спорудженні працювали мобілізовані, які знаходились при військовому комісаріаті, та військовослужбовці з Полтави. Мета будівництва блокпосту — не пропустити ворога повз місто. Планувалося, що на охороні постійно будуть знаходитись військові з області. За словами військового комісара Сергія Каплатого, час, протягом якого мав існувати блокпост, — невідомий.

Через постійне потрапляння сонячних променів на мішки, вони порепалися (у буквальному значенні цього слова) і створювали враження споруди, яку вже неодноразово атакували. Тим більше, що всі автомобілісти, хто проїжджав через «дніпропетровський» міст, споглядали цей об’єкт для захисту і постійно жартували. Тож у жовтні міська рада прийняла постанову про демонтаж блокпосту. Та час минав, а споруду ніхто не розбирав.

Як відомо, благоустроєм міста, здебільшого, займаються працівники «Міської сервісної служби». Ми поцікавились у Володимира Слісаренка, директора комунального господарства, коли буде проведений демонтаж блокпост. Володимир Миколайович повідомив, що кошти у очолюваній ним організації для цих робіт відсутні:

— У нас немає паливно-мастильних матеріалів для нагальних потреб. А блокпост райдержадміністрація і військові будували всією областю, то нехай вони його і розбирають. Там рота солдатів працювала, а у мене в штаті п’ятеро чоловіків. Як ви вважаєте, вони зможуть прибрати своїми силами ту споруду?

На запитання про спільні дії разом із працівниками військкомату Слісаренко відповів, що не зв’язувався з комісаром і не домовлявся про демонтаж. Послухавши коментарі Володимира Миколайовича, кореспонденти направилися за поясненнями у військовий комісаріат.

Працівник військкомату майор Ігор Мунько повідомив, що про допомогу в демонтажі блокпосту ніхто до них не звертався:

— У травні військові не були ініціаторами створення споруди. Завдання збудувати блокпост надійшло до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування. А ми допомагали це зробити, залучивши при цьому всіх можливих військових. Коли попрохають допомогти розібрати блокпост, то працівники військкомату, звичайно, не відмовлять.

Тоді ми звернулися до секретаря міської ради Сергія Галушка. Сергій Станіславович пояснив, що йому вдалося віднайти кошти для комунального господарства:

— Днями підприємство в достатньому обсязі буде забезпечене паливно-мастильними матеріалами. І тільки температура повітря підвищиться — ми демонтуємо блокпост. Тим більше, що нам потрібно повернути плити, які ми брали у місцевих підприємців для його будівництва. Для демонтажу міськрада залучиться підтримкою і технікою «комунгоспівців» та «водоканалівців». Також звернемося за допомогою до працівників військомату.

Що ж до продовження антитерористичної операції та загрози її поширення на території України посадовець зазначив, що доки в країні не об’явлено надзвичайний стан, рішення про будівництво та демонтаж блокпосту приймає міська рада. А так як ця споруда своїм виглядом тільки підриває авторитет міста, її слід прибрати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»
5 грудня 2014, 17:32 | Кобеляки | Суспільство

1. народ1111 / 6 грудня 2014, 08:02 Цитувати
А .анька і його команду можна задіяти-- а то тільки валяти...
2. кобелячанка / 6 грудня 2014, 14:19 Цитувати
В одному з попередніх номерів газети той же Слісаренко "жалівся", що в нього не має коштів для завезення піску, щоб посипати дороги взимку.
3. traktorist / 7 грудня 2014, 08:37 Цитувати
Пропоную перенести даний блок-пост зі сходу на захід,тому що з Заходу на даний момент пакості в рази більше ніж зі Сходу.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.