«Перевірте наявність кадастрового номера»

«Перевірте наявність кадастрового номера»

Минулого четверга відбулась чергова нарада ветеранів. На ній говорили про попередження травматизму в зимовий період та реєстрацію земельних ділянок.

Цього разу до зали засідань міської ради завітали лікар-травматолог Кобеляцької ЦРЛ Микола Півень та землевпорядник Кобеляцької міської ради Віталій Савенко. Першим перед ветеранами виступив лікар. Він зупинився на питанні травматизму під час ожеледиці. Адже в осінньо-зимовий період це досить актуальна тема. Аби вберегтися від травм, Микола Півень порадив носити шиповане взуття. Ще можна кріпити до підошви спеціальні накладки, які попереджають сковзання. Також під час ожеледиці варто посипати у себе в дворі сумішшю з піску та солі. Це також зменшить ризик бути травмованим.

Далі Микола Півень зазначив, що в зимовий період часто трапляються випадки травматизму під час заготівлі дров. І за рік у районі близько двох-трьох людей отримують групу інвалідності через травми кисті.

— Люди користуються не звичайними пилками, а «болгарками» чи «циркулярками», — каже травматолог. — І буває, що потрапляють до лікарні з відрізаними пальцями. До речі, частіше це трапляється з досвідченими людьми, які користуються «болгаркою» далеко не перший раз у житті.

Після цієї інформації лікар вирішив зупинитись на питанні порушення постави у дітей та підлітків. За його словами, на сьогоднішній день ця проблема досить поширена. І розвивається вона тому, що діти мало перебувають на свіжому повітрі, а багато часу проводять перед комп’ютером. Також у багатьох навчальних закладах парти не відповідають зросту дитини.

Микола Півень стверджує, що під час проведення медичних оглядів лікарі фіксують у дев’яноста відсотків юнаків призовного віку порушення постави або сколіоз. І мовляв, раніше такої катастрофічної ситуації не спостерігалось. Тому травматолог порадив батькам слідкувати, щоб дитина правильно сиділа за столом, спала на твердому матраці, більше часу проводила на свіжому повітрі та займалась спортом. Лише користуючись цими порадами, ви зможете допомогти підростаючому поколінню зберегти гарну поставу.

Наступним перед присутніми виступив Віталій Савенко. Він зупинився на питанні реєстрації земельних ділянок. Зокрема сказав, що кожна земельна ділянка повинна мати свій кадастровий номер. Без нього її неможливо продати, подарувати, успадкувати, здати в оренду чи заставити. Відсутність кадастрового номера суттєво підвищує ризик втрати права власності на земельну ділянку або неможливість межового спору. За словами Віталія Анатолійовича, присвоєнням такого номера займаються державні кадастрові реєстратори. Вони працюють у Кобеляцькому районному відділі державного земельного агентства.

Також він порадив усім, хто має земельну ділянку, передивитися свої державні акти і перевірити наявність кадастрового номера. До речі, державні акти, видані до 2002 року, як їх ще називають «державні акти старого зразка», не внесені до електронного реєстру. Вони зберігаються лише на паперових носіях. Тому таким земельним ділянкам кадастрові номери присвоєні не були. І мовляв, у зв’язку з цим під час продажу землі, при оформленні спадщини та іншому відчуженні земельної ділянки можуть виникнути проблеми. Адже за новими вимогами кадастровий номер є обов’язковою умовою для продажу та інших юридичних дій, пов’язаних із землею.

— У разі відсутності кадастрового номера звертайтеся до земельного відділу Кобеляцької міської ради, — каже Віталій Савенко. — Ми надамо вам відповідні вихідні дані та необхідну консультацію.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
8 грудня 2014, 09:08 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.