У Кобеляцькому районі видобуватимуть сланцевий газ?

У Кобеляцькому районі видобуватимуть сланцевий газ?

Це питання обговорювали під час засідання постійної комісії Кобеляцької районної ради з питань екології та аграрної політики.

На початку засідання присутні розглянули звернення депутата Полтавської обласної ради Анатолія Шкарбана. У ньому йшла мова про те, що на чергову сесію облради виноситься проект рішення «Про надання погодження Державній службі геології та надр України на продаж спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, газу сланцевих товщ Боярсько-Чапаївської площі на території Кобеляцького та Новосанжарського районів». І, враховуючи важливість питання для громади, Анатолій Миколайович попрохав депутатів винести його для обговорення на черговій сесії районної ради.

Присутні попрохали Анатолія Шкарбана висловити свою думку з приводу теми, піднятої в його зверненні.

— Для мене це питання нове і я не являюсь у ньому спеціалістом, — каже Анатолій Миколайович. — Тому прохаю депутатів районної ради обговорити його. Я не готовий взяти на себе відповідальність і самостійно приймати рішення такої ваги без громадського розгляду. Попередньо можу сказати, що дозволи на видобуток сланцевого газу раніше були видані Донецькій області, на території якої сьогодні йдуть бойові дії, та Львівській області після активних обговорень. Дозвіл на видобуток сланцевого газу надавала обласна рада і на Полтавщині. Але так сталося, (на жаль чи на щастя), що розробки не було. Із однієї сторони в цьому питанні є політична складова — це газова незалежність. Із іншої — залишається незрозумілим, чому воно не виносилось на громадське обговорення?

Тема, піднята Анатолієм Шкарбаном, стала новою не лише для нього, а й для більшості депутатів райради. Дехто одразу ж почав запитувати: «А що, на території нашого району є сланцевий газ?». Хтось цікавився, поблизу яких населених пунктів його можуть видобувати. Та на ці питання ніхто однозначної відповіді дати не зміг.

Як варіант, Анатолій Таранушич запропонував запросити до районної ради фахівця, який спеціалізується на видобутку сланцевого газу.

— Треба, щоб спеціаліст розповів, чого чекати, коли депутати обласної ради таки нададуть дозвіл на видобуток сланцевого газу на території нашого району, — каже Анатолій Олексійович. — Можливо, у результаті такого рішення до районного бюджету підуть великі кошти. А, можливо, видобуток сланцевого газу є небезпечним для здоров’я людей. Тому самостійно приймати рішення ми не можемо, бо в цій справі не розуміємось. А спеціаліст допоможе розвіяти всі наші сумніви і дати якусь пораду.

Насамкінець обговорення цього питання депутати райради дійшли спільного висновку, що перш ніж приймати якісь рішення, варто дослідити всі екологічні ризики. Також вирішили винести це питання на чергову сесію районної ради та написати звернення до депутатів Полтавської обласної ради з проханням відтермінувати прийняття рішення з цього приводу.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
12 грудня 2014, 16:06 | Кобеляки | Цікаве



1. ГістьСайту / 12 грудня 2014, 17:51 Цитувати
"Для мене це питання нове і я не являюсь у ньому спеціалістом, — каже Анатолій Миколайович."
Як може таке казати людина, яка уже скільки років у політиці і ще до того лікар?
Та наберіть в Посилання на www.youtube.com вираз "сланцевый газ" і побачите, що з ним бореться весь світ. А ВО "Свобода" ще до державного перевороту в Києві активно виступала проти прийняття рішення про видобуток цього газу у Донецькій і Луганській областях.
2. ГістьЯ / 12 грудня 2014, 18:53 Цитувати
ВО "Свобода"- серйозний рывень
3. Богдан / 12 грудня 2014, 20:22 Цитувати
"Із однієї сторони в цьому питанні є політична складова — це газова незалежність".

Спочатку б розібралися кому діючі свердловини належать, а то під лозунгами незалежності увесь район перериєте і прийдуть сюди "Шели" і інші ротшільди. Вже й так країну втратили. Мало?!
4. Богдан / 12 грудня 2014, 20:27 Цитувати
1.ГістьСайту
«наберіть в Посилання на www.youtube.co вираз "сланцевый газ" і побачите, що з ним бореться весь світ.»


Анатолій Миколайович явно лукавить. Він повинен це знати як лікар а мовчить як мовчить і про те що у 90% українців від ТВ криша зїхала.
5. Метр / 12 грудня 2014, 21:55 Цитувати
Все правильно,менше народу більше кислороду.
6. Кобеляки / 12 грудня 2014, 22:54 Цитувати
Ось скорочений матеріал з Вікіпедії, який ТРІШКИ роз’яснює питання:

Сланцевая революция — распространённое с 2012 г. обозначение внедрения в промышленную эксплуатацию эффективных технологий добычи газа из залежей сланцевых пород («сланцевый газ»), которое произошло в США в начале XXI века и привело к падению мировых цен на природный газ.
Добыча сланцевого газа в США выросла с 54 млрд м в 2007 г. до 319 млрд м в 2013. Для сравнения, весь российский экспорт природного газа в 2013 г. составил порядка 230 млрд м.
Резкое повышение добычи позволило США снизить объемы импортируемого природного газа, и уменьшить стоимость газа на внутреннем рынке до уровня порядка 70-140 долларов за тыс.м.
В 2012 г. добыча газа в США составила 681 млрд м, в России — 656 млрд м.
По оценкам: начало добычи сланцевого газа — самое важное событие в энергобизнесе за последние 50 лет.
Среди недостатков:
относительно высокая себестоимость;
высокая вариабельность параметров и необходимость различной обработки до передачи газа в транспортную систему, либо смешивания с более качественным газом;
высокая потребность в воде при разработке скважин, до 4-5 миллионов галлонов на каждую,
быстрая (в течение 1 года) истощаемость скважин;
низкий уровень доказанных запасов в общей структуре запасов;
значительные экологические риски при добыче.
Добыча сланцевого газа возможно небезопасна с экологической точки зрения, что вынудило власти Франции, Румынии и Болгарии запретить его.
Даже сторонники сланцевой революции обычно признают невозможность копирования американского примера в других странах (кроме Канады) в обозримом будущем, так как у остального мира попросту нет американских финансовых и технических ресурсов для масштабного бурения. Например, в 2012 году в США было пробурено 45 468 скважин для добычи газа, а в остальном мире (кроме Канады), за то же время была пробурена 3921 скважина.

У кого є кращі дані-поділіться, бо це дуже важливо - і нам, і нашим дітям, і нашим внукам!!!
7. Читач / 13 грудня 2014, 07:25 Цитувати
6.Кобеляки
«Добыча сланцевого газа возможно небезопасна с экологической точки зрения, что вынудило власти Франции, Румынии и Болгарии запретить его.»

6.Кобеляки
«У кого є кращі дані-поділіться, бо це дуже важливо - і нам, і нашим дітям, і нашим внукам!!!»

Які ще дані потрібно. І так зрозуміло. "Патріоти" хочуть в Парижах жити а французів не слухають. Розриють все а через рік скінчиться газ і покинуть. Вся затія аби назло Росіїї зробити а ще дати янкі заробіток. Оце і уся арифметика. Якщо патріо коробить РФ то візьміть і добувайте свій газ традиційно. Є інфо що запаси звичайного газу дозволяють розширити видобуток нашого газу в нашій області. Але "патріоти" з уряду не дозволяють. Задачу перед ними хазяї іншу поставили от і все.
8. traktorist / 13 грудня 2014, 08:50 Цитувати
Ненормативна лексика
4.Богдан
«Анатолій Миколайович явно лукавить.»

Ясєн хуй лукавить.Ніхто громаду запитувати не буде."Всьо зависит от полноты налитого стакана".А в кобеляцьких депутатів Шкарбан питає:"ви в долі,чи ми й без вас сланець добувати будемо","вот и вся недолга"
9. Кобеляки / 13 грудня 2014, 11:06 Цитувати
Цікаво, що тут у статті, чи в коментарях було ЯВНО не так, щоб матючча писати.
От вам і дуже наглядний приклад відносно того, що краще домовлятись...
10. ГістьСайту / 13 грудня 2014, 15:26 Цитувати
Сланцевый газ добывают на Украине.

Посилання на youtu.be
11. Кобеляки / 13 грудня 2014, 16:08 Цитувати
Так, відео-інформація на Ю-ТУБі є, але вона від російських каналів і лише явний простак та профан може їм вірити.
Ця інформація брехливо-упереджена, вороже-тендейційна і в будь-якому випадку для нас сприйнятна лише через призму недовіри.
Таким оцінкам слід вірити в останню чергу, бо росіяни заінтересовані в першу чергу в збуті свого газу а не в добрі для нашої землі.
А от де золота середина-радьте "світлі" голови.
Впевнений без іронії, що навіть серед звичайних читачів-дописувачів таких знайдеться немало і сприйнятну істину можна віднайти.
Тільки не шліть мат, це непорядно!
А Анатолій Миколайович? Невже Ви ще ні в кого не питав, хіба Ви ні з ким не радились?
Поділіться думками й пропозиціями, хоча б на сайті.
12. Бусел / 13 грудня 2014, 17:02 Цитувати
Товарищ Евлампий Поликарпов накатал такую вот эпитафию Украине:

Я видел много идиотов,
И слышал разных чудаков,
Но столько, сколько в Украине,
Ещё не видел дураков…

В долгах погрязнув, как в болоте,
Обворовав самих себя,
Вопят, орут всё о свободе,
В своих грехах других виня.

Печальней повести не сыщешь,
Что там Мольер, что там Шекспир?
Пером всё это не опишешь.
“Kровавий український пiр»

Я отрекаюсь от тебя,
Уже чужая Украина!
Ждёт страшная тебя судьба —
Мать, убивающую сына.

Переступила ты порог
После Донецка и Одессы.
Тебя уже оставил Бог —
На Украине правят бесы!!!

Держа в руках цветной мелок,
Рисую Шар Земной отныне.
Не знаю, где в Земле пупок,
Но жoпа точно в Украине!
13. Бусел / 13 грудня 2014, 17:56 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
14. Богдан / 13 грудня 2014, 18:56 Цитувати
11.Кобеляки
«Таким оцінкам слід вірити в останню чергу, бо росіяни заінтересовані в першу чергу в збуті свого газу а не в добрі для нашої землі.»

Припустимо ти правий. От тільки поясни з якого дива янкі зацікавлені в тому щоб тобі газ добувати?
А не віриш російським сайтам шукай інфо на евросайтах. От чому Франція не захотіла у себе добувати? А чому взагалі Європа купує газ у Росії і не спішить відмовлятися чи добуватм сланцевий? Все ж на поверхні. Тумблер тільки в голові включити треба. Майдануті перериють у себе ще й усі поля а через рік той газ скінчиться.
А щодо того в чому заінтересов росіяни, то вони єдині хто зацікавоений у добробуті і спокої в Україні. От назло їм у нас кашу і заварили. Як не розуміти єлементарних речей. Викинь телевізор і поміркую незаангажовано, якщо тебе ще в зомбі не перетворили.
15. Богдан / 13 грудня 2014, 19:42 Цитувати
Запреты на добычу сланцевого газа

В связи с возможным ущербом для окружающей среды добыча сланцевого газа запрещена во Франции и Болгарии[71]. Добыча сланцевого сырья запрещена или приостановлена также в Германии, Нидерландах, ряде штатов США[72].
Посилання на ru.wikipedia.org
От нафіга його завжди в щось влазити. Нехай Франція добуває, німеччина а ми подивимось. Ан ніт. тільки влізти в щось потрібно. Хоча вже ніде не дінемось дякуючи майдаунам. Якщо відмовимось то колошматитимуть і нас як на добасі.

16. Бусел / 13 грудня 2014, 20:10 Цитувати
15.Богдан
« Якщо відмовимось»

Кто видмовыться-то? Пэця? Кроль? Пастор? чи може, Шкарбан? Фиг там, никто и спрашивать не станет! А да, по хробацькому каналу неделю пожужжат про то, что сланцевый газ - это зиипись и "лыше вильни украинци того варти", так сами пэрэсични с хлебом-солью шелловцев встречать будут!

И это, конечно, будет ну очень прикольно - пиндосы будут продавать нам наш газ по европейским ценам, при этом полностью рас3,14здячив наши черноземы и необратимо ипоганив воду.

Дачоуш с украиной цацкаться, если подписав Угоду про евроассоциацию, признали себя развивающейся страной и добровольно перешли под внешнее управление. Ба, даже выбороли себе это право революцией гидности, ипатьихврот
17. Кобеляки / 14 грудня 2014, 00:18 Цитувати
14.Богдан
«шукай інфо на евросайтах»

14.Богдан
«Викинь телевізор і поміркуй незаангажовано»

Не розумію, чому хтось комусь на цьому сайті повинен не радити, а примушувати, типу "шукай’, "викинь" і т.д. А де ж тоді Ваша коректність, толерантність і взаємоповага?
12.Бусел
«Товарищ Евлампий Поликарпов накатал»

13.Бусел
««Русская весна» также передает »

Товариш не накатав, а швидше ужалив, як це до речі постійно робить «Русская весна». Там правди значно менше, ніж на наших каналах, чи навіть на каналах РФ. Одні безпідставні зло і ненависть до нас, до нашої мови, до нашої землі і до нашої України.
Нікому точно невідомо, хто й коли розвалиться, але вони дуже цього хочуть для України. А ви на чий млин воду ллєте? НЄ КРУТІТ ЛІ ВАМ В НОСУ НАШЕ УКРАІНСКОЄ?

Та все це не зовсім по темі. Як же бути з дозволом щодо видобування сланцевого газу? Буде це спасінням Україні, чи бідою кобелячанам?
Що думає з цього приводу комісія по екології, зокрема депутати районної ради Василь Рафальський і Світлана Грисенко? Хто зможе їм задати це питання, якщо вони відмовчуються?
18. Бусел / 14 грудня 2014, 01:25 Цитувати
17.Кобеляки
«Що думає з цього приводу комісія по екології, зокрема депутати районної ради Василь Рафальський і Світлана Грисенко? Хто зможе їм задати це питання, якщо вони відмовчуються?»

Як ти думаєш, для того американці вкладали кошти в переворот на україні, аби зважати на думку рафальських, шкарбанів ітп? На твою думку? На мою?
Карманні експерти нададуть потрібні висновки, народу пообіцяють золоті гори, перепаплюжать землю (бо як сільгоспвиробники ми їм нах..р не потрібні).

Газ для населення буде в 5 разів дорожчим ніж зараз.
Здравствуй каменный век.

Как это мудро- потерять ВСЁ в угоду дяде сэму. Шо ж вы книжек про индейцев не читаете? Хоть Аватара посмотрите
19. Бусел / 14 грудня 2014, 01:32 Цитувати
17.Кобеляки
« НЄ КРУТІТ ЛІ ВАМ В НОСУ НАШЕ УКРАІНСКОЄ?»

Да, крутит. В основном, некоторые украинские украинцы, я бы даже сказал - многие. Как-то на дух не выношу злобных придурковатых ограниченных наглых гопников. Не знаю, как где, а вот на украине их оказалось ожидаемо много. Но это ненадолго. Новая власть намерена избавить меня от значительного количества этих укрогопников. и успешно претворяет свои планы, как видишь. Это единственное, чем радует меня новая власть
20. Богдан / 14 грудня 2014, 06:14 Цитувати
8.traktorist
«Ніхто громаду запитувати не буде."Всьо зависит от полноты налитого стакана".А в кобеляцьких депутатів Шкарбан питає:"ви в долі,чи ми й без вас сланець добувати будемо","вот и вся недолга"»


Якщо не запитуватимуть то громада сама повинна сказати.
А громада пасивна і буде мовчати. Активні у нас одні майдауни але й вони мовчатимуть бо це ж не приміщення трощити і т.п. А могли б виступити проти.
21. Богдан / 14 грудня 2014, 06:26 Цитувати
17.Кобеляки
«Не розумію, чому хтось комусь на цьому сайті повинен не радити, а примушувати, типу "шукай’, "викинь" і т.д. А де ж тоді Ваша коректність, толерантність і взаємоповага?»


Хто ж тебе чи вас примушує? Не хочеш не шукай, хазяїн барин. А щодо толерантності чи коректності то я ж нікому нічого не обіцяв, то питання до евроінтеграторів. Хоч я невважаю що веду себе некорктно і не толерантно.
22. Богдан / 14 грудня 2014, 06:30 Цитувати
17.Кобеляки
«Одні безпідставні зло і ненависть до нас, до нашої мови, до нашої землі і до нашої України.»


Ти ще до сих пір не второпав що Україна вже не наша? Чи може ти рабинович?
23. Богдан / 14 грудня 2014, 06:36 Цитувати
17.Кобеляки
«Що думає з цього приводу комісія по екології, зокрема депутати районної ради Василь Рафальський і Світлана Грисенко? Хто зможе їм задати це питання, якщо вони відмовчуються?»


Будь хто може задати. От не розводь тут страданія про неньку Україну а напиши їм офіційного листа, напиши відкритого листа в ЕХО чи Колос. Тільки Колос може й ненадрукувати бо вони явно владі слугують а не Україні.
24. Богдан / 14 грудня 2014, 06:38 Цитувати
18.Бусел
«Газ для населення буде в 5 разів дорожчим ніж зараз.
Здравствуй каменный век.»


Слава Україні! Героям слава! Ура!
25. Богдан / 14 грудня 2014, 17:13 Цитувати
18.Бусел
«Как это мудро- потерять ВСЁ в угоду дяде сэму. Шо ж вы книжек про индейцев не читаете? Хоть Аватара посмотрите»


Вони ж майдануті саме від того що книжок не читають ніяких крім про Крути, Мазепу і Бандеру у цьому їх трагедія.
От хтось написав: Люди, просто вдумайтесь в фразу: "Америка тратит миллиарды долларов на демократию на Украине"... Вот ответьте! Кто-нибудь реально верит в благотворительность белого дома?! Я Психиатр по профессии. Люди! Вся Украина живет в галлюцинозе!!!
Посилання на www.youtube.com
26. Богдан / 14 грудня 2014, 17:19 Цитувати
25.Кобеляки
«Правда, тут зовсім недалеко (на сусідньому обговоренні) пишуть, що Ви і є Бусел і ще де хто, і що троллите нас на користь агресора.»


Я ж вже писав: нічого робити, як вичисляти хто є хто? Може я інопланетянин, хіба у цьому суть? Суть у тім що проскакали Вітчизну і Путін тут ні при чому. Путін пиріжки на Майдан не возив.
27. Чудо Юдо / 14 грудня 2014, 19:55 Цитувати
12.Бусел
«Товарищ Евлампий Поликарпов накатал такую вот эпитафию Украине:»

Євгеній Полікарпов краще нехай напише віршик про те, що скоро сам залишиться без штанів, адже російська економіка занепадає в даний момент ще швидше ніж українська - воювати із сусідами дорогувато виходить, а тут ще й увесь світ чомусь розізлився, санкцій понаставляв. Рубль за коротший срок, аніж гривня майже удвічі посипався.
А щодо добутку сланцевого газу то мені здаєтсья це безперспективно. Особливо у Полтавській області, де і природнього з головою. Хто за це візьметсья? Які бізнесмени? Тим паче за таку поки що необраховану галузь.
28. Кобеляки / 14 грудня 2014, 20:06 Цитувати
31.Чудо Юдо
«А щодо добутку сланцевого газу то мені здаєтсья це безперспективно. Особливо у Полтавській області, де і природнього з головою.»

Спасибі! Оце здається найконкретніші, найлаконічніші і найздравіші коментар і думка. Моя думка, до речі, з Вашою збігається багато в чому. А є інші думки?
29. Читач / 15 грудня 2014, 20:06 Цитувати

31.Чудо Юдо
«а тут ще й увесь світ чомусь розізлився, санкцій понаставляв.»

Ти ж порахуй скільки "світу" за Росію а скільки проти. Тільки нормально по населенню Китаю, Індії, Бразилії, арабських країн а як очі відкрити то і в ЄС не все так як тобі ЗМІ малюють.
Отой "штамп" що рубль посипався також вбили в голову. Підожди як буде доллар сипатися, ото буде кіно. А буде. У Росії все є і вона може обійтись без долара. Я не кажу що без проблем, але виживе. А дюдям вбивають в голови що і Росія ніяк не виживе без долара. Ну от уяви у вас з кумом є пляшка а нема стакана. Сусід Ізя вам радить не пити з горла а із його евростакана, і за це стакан йому налити. Ну от приблизно так. Тож якщо ви нормальні то випєте й без стакана ... ну без доларів.
30. Читач / 15 грудня 2014, 20:16 Цитувати
31.Чудо Юдо
«А щодо добутку сланцевого газу то мені здаєтсья це безперспективно. Особливо у Полтавській області,»


Тут все питання в прямолінійності нашого мислення. Якщо для нас, то таки дійсно - безперспективно. Але для когось дуже навіть перспективно. Їх же не газ цікавить а бабло. Цікавить як лохів здоїти і заодно Росії насолити. А ви б узялись і зчинили тут бучу проти цього газу. Ото було б патріотично, замість вичислять ніки і т.п. і шукати ворогів України. Не там ви їх шукаєте.
31. Кобеляки / 15 грудня 2014, 20:56 Цитувати
Б
33.Читач
«Ти ж порахуй, а як очі відкрити,
Ну от уяви»

Б.В.!- Ви тепер вже "Читач"??? Скажіть будь-ласка краще, - як Вам сесія районної ради у п’ятницю? Комуняк "пошерстили"?
Але ж Ваші: В.Й. і особливо покійний Й.А були теж комуністами, причому корисними комуністами і в хорошому розумінні цього слова.
32. льоша / 16 грудня 2014, 07:42 Цитувати
Наздирали за день 53тисячі.Можуть же,як Іван Іванович скаже.Сама Меркель запчастини везе.Затвердять 100%,з Києва Юля на Сестер давить,Яник за свій Отчий Край не сумнівається.Слава Україні.
33. Читач / 16 грудня 2014, 09:02 Цитувати

35.Кобеляки
«
Б.В.!- Ви тепер вже "Читач"??? Скажіть будь-ласка краще, - як Вам сесія районної ради у п’ятницю? Комуняк "пошерстили"?»


Ти знову щось вичисляєш. Я сесію ще не дивився. Але моя думка така "на переправі коней не міняють". Якби ж була кандидатура ну явно позитивна то ... А якщо колектив ЦРЛ дійсно просить а не заляканий то нехай працює поки що. Все це дрібниці головне те що лікарня ж на "Титаніку" - Україні і затоне разом. Он краще б газовою проблемою перейнялися. І якщо Супрун такий крутий що усіх міністрів знає то зразу йому і доручення від сесії нехай їде в Київ і шукає там фахівців які правду скажуть і доповість депутатам. ЧОго б йому таке завдання не дати. Тим більше що екологія його очень даже стосується. І нас також. Хоча він і так усе про той газ знає але мовчить. От за це йому і гол зразу – чому мовчить, який з нього тоді головний лікар. Це якщо він здоровям опікується нашим. А якщо заробітком на нас, то тоді логічно правильно робить що мовчить. Я б йому таку умову поставив від сесії: вирішиш питання з забороною того газу затвердимо на 3 роки. Нехай їде у Київ хоч на місяць і вирішує, поїть міністрів-капіталістів, їх замів, їздить по дачах, чи хоч сідає не Майдані з плакатом, то його проблема. Оце буде «по ділам його».
34. Читачand / 16 грудня 2014, 10:30 Цитувати
Ну чого ж патріоти мовчать. Я ж конкретну справу пропоную, врятувати район від тотального знищення. Є для цього ідеальний кандидат - головний лікар. Нехай бере все в свої руки, створює ініціативну групу, групу депутатів і вперед. А ми подивимось на результат, поможемо. Він претендує на посаду, нехай доведе що наша так звана медицина існує для людей а не навпаки. якщо він дійсно вболіває за людей а не за посаду для грошей то нехай принесе ту посаду в жертву а зробить добро людям. Уявляєте передача по ТБ: в.о.гооловного лікаря ЦРЛ виступив проти добування сланцевого газу так як він несе загрозу життя і здоровю людей, його підтримують депутат облради лікар Шкарбан, єкс голова РДА Таранушич, вдова та син всесвітньо відомого лікаря академіка Касяна... І натовп з плакатами "shell" and " chevron" go home" Що слабо патріомайдани таке організуватм чи тільки ніки вичислять здатні?
35. Читач / 16 грудня 2014, 10:42 Цитувати
Можна добавити: в групу підтримки чинного голову РДА Тернового, голову рйради Мірошніченка ну й багато кого ще. Якщо люди дійсно патріоти свого краю то вони повинні обєднатись перед загрозою. В партії вони все одно йшли за портфелями і в депутати також. Випала нагода довести свій патріотизм. А ще ж у нас є фермери які то проти Майдану то за. Де ж їхній глас? Землі пропадуть.
36. льоша / 16 грудня 2014, 21:32 Цитувати
Ніхто не буде виступати проти видобутку газу,хіба Пазючка на Підкові в неділю,якщо Ісип діставатиме.А всі перечислені пани біля кормушки сидять і не хочуть її втрачати.Хочуть протягти закони,щоб їх посади переходили у спадок і їх АТО та інші заморочки не кохають.ГОЛОВНЕ-КОРИТО!!!СЛАВА УКРАЇНІ!!!
37. Читач / 17 грудня 2014, 21:46 Цитувати
40.льоша
«Ніхто не буде виступати проти видобутку газу,хіба Пазючка на Підкові »


Ну тоді нічого і розказувать про патріотизм. Де ж тоді умніки які на майдан їздили і тут галасують?
38. Кобеляки / 17 грудня 2014, 21:55 Цитувати
Шановні! Досить тут чубатися. Он там - на статті про Супруненка зараз основний ажіотаж.
Переключайтесь, якщо є щось сказати, і дайте ВСІМ жару та перцю.
НАРОД ЧЕКАЄ ХЛЄБА І ЗРЄЛІЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39. Читач / 17 грудня 2014, 22:24 Цитувати
42.Кобеляки
«Шановні! Досить тут чубатися. Он там - на статті про Супруненка зараз основний ажіотаж.»


Отож поки там ажіотаж мовчки вирішиться питання яке вартує сотні супруненків. Для обивателів цікавіше ж хто на чому їздить, хто скільки вкрав, хто з ким спить і т.п. Але все це фігня. Кого б не призначили буде те саме. Ви що за 23 роки незалежності не навчились. То ж питання №1 заборона сланцевого газу а не перетрях чужої білизни. Хоч багатьом це цікавіше, а те що після сланцю вач не вилікує не тільки Супруненко а і ніхто взагалі так то по барабану.
40. Кобеляки / 25 грудня 2014, 23:38 Цитувати
Так що, виходить кінець обговоренню в Кобеляках і на ЕХО?
Кажуть, що в Штатах вже приймають закони щодо заборони видобутку сланцевої нафти і газу. Інвестиції в цю сферу припинилися. А при ціні на нафту нижче $ 60 за барель видобуток взагалі не рентабельний.
Все це було відомо заздалегідь, але якось треба було "розвести" нас - український народ на світле газове майбутнє, так само як і з асоціацією з ЄС, бо кінцевий результат - ми без грошей, без газу і вугілля, світла, опалення та гарячої води.
Коротше, нам що - назад в печери?
41. Богдан / 26 грудня 2014, 07:58 Цитувати
44.Кобеляки
«Так що, виходить кінець обговоренню в Кобеляках і на ЕХО?»


Та схоже що усім все по барабану.

42. Богдан / 3 березня 2015, 16:17 Цитувати
47.Patriot
«Почитай ПРАВДУ как живут люди в Китае и Индии.Это их правительство Россию поддерживает,а население будет говорить то,что скажут!»

Ну допустим что правительство и что?* А почему правителсьтво поддерживает Россию? Почему б им не поддержать США? Они что глупые в правительстве? Да и о народе такого не скажешь. Индия и Китай это древнейшие цивилизации Земли. Не в пример новоиспеченным США куда собирался один только отпетый сброд и евреи.
43. Богдан / 3 березня 2015, 16:26 Цитувати
49.Patriot
«Богдан, только с помощью Путина Янукович стал президентом. иначе, КАК ОБЪЯСНИТЬ ТОТ ФАКТ,что первое место, которое было названо как его убежище после побега...УЧРЕЖДЕНИЕ ПОД УПРАВЛЕНИЕМ ДЕЛАМИ ПРЕЗИДЕНТА РФ???»

Очень просто обяснить. Янукович проводил политику на интеграцтю с РФ, насколько ему это удавалось. Но это Запад не устраивало и они "закрутитли" Майдан. Ну Путин и дал политическое убежище Януковичу. Точно так, как весьма скоро дадут уюежище в США некоторым представителям нынешней власти. Что тут удивительного? Ну на тебя точно что-то там повлияло. Или сырой климат или северное сияние. Шалом.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.