«Школа – це не собачий притулок»

«Школа – це не собачий притулок»

До редакції тижневика «ЕХО» написали листа батьки учня, який навчається у Кобеляцькій школі № 3. Із невідомих на те причин, вони не назвали свого імені.

У частині листа йдеться, цитуємо:

«До нашої школи приблудилося цуценя: маленьке, волохате та з переляканими очима. Чотирилапий безхатченко довірливо лащився до дітей, випрошуючи щось поїсти. Учні сьомого класу почали підгодовувати мале. Згодом діти і з інших класів не приходили до нього з пустими руками. Школярі під час перерви бігали гратися з песиком. І в очах тварини знову засвітилася довіра до людей. Та от — біда. Не було у цуцика будочки, де можна сховатися від негоди. Недалеко від школи, на бетонних плитах, хлопці знайшли стареньку будку. А на уроках трудового навчання вирішили зробити нову. З дому принесли дошки та гвіздки. І робота закипіла. Але поки робили її, вирішили знайдену будочку поставити на задвірках школи. Та адміністрація школи не дозволила цього зробити і запевнила, що це є грубим порушенням правил безпеки і попрохала прибрати будку з території школи. Невдовзі кочегар відніс будку до котельні. І діти сильно засмутилися. Звичайно, школа — це державна установа. Але ж хто, як не вона, покликана виховувати людяність та доброту. Те найкраще, що є в душах людей. Дуже хочеться, щоб після цього випадку діти залишилися такими ж милосердними і чуйними, не зневірилися в моральних цінностях, які завжди рятували світ.»

За коментарем ми вирішили звернутися до директора навчального закладу Таїсії Масич. Вона підтвердила існування інциденту, описаного у листі. Та озвучила свій погляд на цю ситуацію.

— На територію нашої школи часто підкидають тварин: песиків та кошенят, — каже директор. — Діти не лишаються осторонь та намагаються приручити їх. Часто заносять до школи, у класи чи ховають в шафах. Ми постійно роз’яснюємо, що дорослі чинять неправильно, викидаючи тварин. І пропонуємо дітям, із дозволу батьків, забрати тваринку до себе додому. Так сталося і нещодавно. До школи підкинули маленького песика. Діти спробували приручити його. Та зрозумійте, школа — це не собачий притулок. Ми не можемо опікуватись всіма безпритульними тваринами. Тим більше, що це не відповідає будь-яким санітарним нормам. Школа не обгороджена і не захищена. У навчальному закладі дозволяється створювати «живі куточки». У них можуть жити рибки чи хом’ячки. Та аж ніяк не собаки й коти.

Таїсія Олександрівна також згадала і про прикрий інцидент, який трапився минулого року на території учбового закладу.

— Одного з учнів нашої школи покусав собака, — каже директор. — Дитину забрали до лікарні для надання медичної допомоги. А відповідальність за такі випадки завжди несе адміністрація школи. Тому ми і не дозволяємо нашим школярам приручати тварин.

А історія з маленьким безпритульним песиком закінчилася хеппі-ендом. За словами Таїсії Масич, працівникам школи вдалося вияснити, хто є власником собачки. Його попрохали забрати чотирилапого назад.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
14 грудня 2014, 15:21 | Кобеляки | Суспільство

1. Володимир Камуз / 24 лютого 2015, 11:20 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.