Миколай завітав до дітей солдата

Миколай завітав до дітей солдата

Приватні підприємці з кобеляцького ринку привітали з Днем Святого Миколая сім'ю військовослужбовця, який перебуває в зоні АТО.

Незабаром розпочнуться новорічні свята, які з нетерпінням чекає дітвора. Та не всі батьки можуть особисто поздоровити своїх дітей зі святом, так як у цей час боронять кордони нашої держави. Одним із таких військових, який перебуває в зоні АТО, є житель Кобеляк Володимир Маньковський. Доки Володимир проходить військову службу в Пісках Донецької області, його дружина самостійно виховує двох дітей молодшого шкільного віку. Тож приватні підприємці, які торгують на місцевому ринку, вирішили привітати сім’ю Маньковських із наступаючим Днем Святого Миколая та новорічними святами.

— Коли Володимир приходив у відпустку, ми купували для нього бушлат. Саме тоді і дізналися, що він із дружиною виховують хлопчика і дівчинку, — розповідає підприємець Валентина Корецька. — Порадившись із іншими торгівцями, вирішили привітати його малечу з Днем Святого Миколая.

— Наші колеги придбали для Маньковських продукти харчування, одяг, солодощі та іграшки, — продовжує розмову колега Валентини Інна Жорняк, — Ми прекрасно розуміємо, як дружина і діти хвилюються за Володимира. Тож вирішили хоча б у такий спосіб їх підтримати та висловити вдячність захиснику і його сім’ї.

Діти та дружина Володимира Маньковського зраділи таким гостям і від усієї душі подякували за новорічні привітання.
Також Валентина Корецька у розмові додала, що підприємці з ринку постійно допомагають військовим:

— Мобільні номера наших земляків, які воюють у зоні АТО, нам надав військовий комісар. Ми зв’язуємося із ними, дізнаємося, що їм найбільше необхідно. А коли військовослужбовці приходять у відпустку, то передаємо потрібні речі. Це і бушлати, і берці, і теплий одяг, і матраци, і ковдри. Купляємо речі за кошти торгівців і за пожертви відвідувачів ринку, які вони вкидають у скриньку.

Інна Жорняк повідомила, що орендар місцевого ринку Ігор Сорока двічі передавав кошти на потреби військових:

— Спершу для пораненого військовослужбовця він виділив три тисячі гривень, а потім таку ж суму перерахував для закупівлі бушлатів і спецодягу для солдатів.

— Та хіба лише гроші й одяг збираємо і купуємо, — зазначає Валентина Корецька. — Підприємці для військових в’яжуть ще й шкарпетки, щоб у наших захисників ноги не мерзли. Нещодавно чоловік, який представився колишнім військовослужбовцем, приніс на ринок в’язальні нитки, щоб наші дівчата вив’язали і передали солдатам теплі шкарпетки. До речі, найвправніші у цій справі працівниці магазину «Господар».

Наостанок жінки додали, що військові безмежно вдячні всім небайдужим землякам. І нагадали, що наразі нашим захисникам найбільше потрібні теплі речі, ковдри та матраци, а скринька для збору грошей на потреби учасників АТО знаходиться при вході в ринок зі сторони площі Перемоги.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»
19 грудня 2014, 18:44 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.