Старшокласники передали військовим прапор і мандарини

Старшокласники передали військовим прапор і мандарини

Ми продовжуємо інформувати вас про діяльність районного та міського штабів допомоги військовим, які перебувають у зоні АТО.
У координаційному центрі районного штабу допомоги військовим нам повідомили, що завдяки зусиллям активістів уже вдалося забезпечити зимовим одягом та взуттям 75 відсотків солдатів від загальної кількості призваних і мобілізованих із Кобеляцького району до лав Збройних Сил України. І кошти на рахунок районного благодійного фонду «Захисти Вітчизну» продовжують надходити. У період із 26 листопада по 18 грудня надійшло 34 тисячі 48 гривень. Із них від сільськогосподарських виробників — 27 тисяч 685 гривень, від громадян — 6 тисяч 363 гривні.

За цей же період було використано 58 тисяч 243 гривні. Зокрема, перераховано кошти на дизельне паливо, зимове взуття, бушлати, маскувальні халати та комбінезони. Також кошти «пішли» на матеріал для виготовлення «буржуйок», бензопилу та шнури.

За словами членів районного штабу допомоги військовим, на сьогоднішній день завдяки їхнім зусиллям вдалося одягнути і взути 224 солдати. Та волонтери запевнили, що одяг, взуття й усе необхідне вони продовжуватимуть купувати і передавати особисто солдатам чи через їхніх рідних.

Усього  з початку створення Кобеляцького районного благодійного фонду «Захисти Вітчизну» (з 1 вересня по 18 грудня 2014 року) на рахунок надійшло 540 тисяч 63 гривні. За цей же період було використано 537 тисяч 513 гривень.

Нещодавно відбулось засідання і міського штабу допомоги військовим. До речі, цього разу до міської ради прийшли не лише члени штабу, а й школярі. Учениці десятого класу Кобеляцької ЗОШ №2 Ярослава Варченко та Вікторія Онокієнко були делеговані від учнів усієї школи з місією передати військовим Державний Прапор та 30 кілограмів мандаринів, щоб вони могли хоч трішки відчути настрій новорічних свят. На прапорі учні написали безліч побажань та слів вдячності. Дівчата попрохали передати прапор військовослужбовцям, які воюють на сході нашої держави. І волонтери пообіцяли, що їхнє прохання буде неодмінно виконане.

Далі члени штабу прозвітувались, що в період із 1 по 22 грудня їм вдалося зібрати 15 тисяч 289 гривень. Із них 3 тисячі передали підприємці з Підкови. За цей же період було витрачено 14 тисяч 346 гривень. Зокрема, продуктів харчування придбано на суму майже 3500 гривень, також — бушлати, брюки, шапки, рукавиці, запчастини для автомобіля та ліхтарі, які працюють від акумуляторів. Також перераховано кошти за паливно-мастильні матеріали та заплачено за кредити і аліменти родинам військовослужбовців.

— Ще ми хочемо привітати рідних наших солдатів із новорічними святами, — сказала Тетяна Вільхова. — Тому придбали для них солодкі подарунки.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.