Військкомат замовив 1000 нових облікових карток

Військкомат замовив 1000 нових облікових карток

У зв’язку з цим райцентром поповзли чутки про грандіозну сьому хвилю мобілізації.

Днями працівники Кобеляцького районного військового комісаріату зробили замовлення друкованої продукції у місцевому видавництві «Кобеляки». Замовили тисячу бланків облікових карток. У місті одразу почали говорити, що це є одним із елементів проведення нової хвилі мобілізації. Мовляв, восени із району до лав Збройних Сил України мобілізують ще тисячу чоловіків.

У військовому комісаріаті запевнили, що подібні чутки є безпідставними. Ігор Мунько, один із відповідальних співробітників держустанови, пояснив:

— Це замовлення ніяким чином із мобілізацією не пов’язане. Облікові картки, як і будь-яка річ, мають здатність зношуватися і виходити із ладу. У картці занесені різні дані про військовозобов’язаних. Деякі з цих даних постійно змінюються. От, скажімо, місце роботи чи місце проживання людина може змінювати ледве не щороку. А то й частіше. І ми вносимо в картку відповідні зміни. Для цього й запаси робляться не авторучкою, а олівцем. Поміняв громадянин місце проживання — один запис стерли, інший внесли. І так робиться з року в рік. Звичайно ж, що папір після таких дій елементарно виходить із ладу. І виникає необхідність міняти облікову картку. Що й було зроблено. Щодо сьомої хвилі мобілізації, то на сьогоднішній день жодних розпоряджень у військкомат із цього приводу не надсилали. Якщо мобілізація й буде оголошена, то з’явиться відповідний указ, він буде надрукований у ЗМІ. Тобто, усі про все знатимуть. Зараз же, повторюся, ні указу, ні наказів із Міністерства оборони, ні інших розпоряджень про мобілізацію немає.

Для довідки: за період проведення попередніх шести хвиль мобілізації протягом другої половини 2014-го та початку 2015 років із Кобеляцького району до ЗСУ мобілізували більше 500 громадян. Під час першої хвилі мобілізації до війська пішли 83 жителі району, другої — 7, третьої — 154, четвертої — 181, п’ятої — 60, шостої — 56. Тобто, загальна кількість мобілізованих у районі становить 541 чоловік.
А ось призов на строкову службу дійсно проходить. До лав ЗСУ та Нацгвардії призвуть юнаків із 1988-го по 95-й рік народження. Відправка у війська розпочнеться з 1 жовтня і закінчиться 30 листопада. Із Кобеляцького району в армію підуть 18 юнаків. Для порівняння, навесні поточного року були призвані 35 чоловік.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
18 вересня 2015, 11:23 | Кобеляки | Суспільство

1. Самотерапевт / 18 вересня 2015, 17:07 Цитувати
Жто мені скаже? Скільки із 541 мобілізованого чоловіка є активних учасників подій Кобеляцького майдану лютого 2014 року? Чи поїхали в АТО захищати Україну патріоти які повалили "папередніків"?
2. Адекватний / 18 вересня 2015, 17:46 Цитувати
1.Самотерапевт
«Чи поїхали в АТО захищати Україну патріоти які повалили "папередніків"?»

Та вони хоч і дур.ні, але не настільки. Он перший патріота Паршевлюк, взяв би і поїхав не з волонтерами, а на фронт. Власним прикладом, так би мовити, показав. Не їде, видно хворий.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.