Ще вісім хлопців поїхали до війська

Ще вісім хлопців поїхали до війська

Продовжується призов на строкову службу. У понеділок із Кобеляк до Полтави поїхали кілька новобранців. Хлопці служитимуть у лавах Збройних Сил України та в Нацгвардії.

Цього разу на збірний пункт, що на території райвійськкомату, прибули вісім чоловіків. Це — жителі Кобеляк, Біликів, Бутенок, Світлогірського й Золотарівки. Один молодий чоловік нині проживає у Комсомольську, але на обліку знаходиться в Кобеляцькому районі. Проводжати хлопців до війська прийшли та приїхали десятки родичів і знайомих. Говорить кобелячанин Анатолій Литвин:

— Ніби ще вчора сам ішов у армію. Ще й виступав із промовою. Вирізку із «Колоса» й до цього часу зберігаю. А тепер уже сина до армії проводжаю.

Анатолій помітно хвилюється. Поряд стоїть кучерявий хлопчина, його син Микола. Він, на відміну від батька, зовні дуже спокійний. Хлопець коментує:

— Служити не боюсь. Чи шкода кучері, які обстрижуть? Ні. Відростуть після дембеля.

Новобранці шикуються в шеренгу. Отець Дмитро, священик із Марківки, благословляє їх молитвою і кропить освяченою водою. Під час напутньої промови священнослужитель говорить:

— Бажаю, щоб ви служили віддано і чесно. Вивчайте військову науку добросовісно, а не по принципу «солдат спить, служба йде». Та нехай краще здобуті вами знання ніколи не знадобляться. Усі ми молимось, щоб війна на сході швидше закінчилася.

Сам отець Дмитро через кілька тижнів відбуває в зону АТО, де буде виконувати обов’язки військового капелана.

Військовий комісар Сергій Каплатий розповідає, що новобранці будуть розподілені по різних військових частинах Збройних Сил та Національної гвардії. У зону проведення бойових дій, як і всіх інших строковиків, їх не направлятимуть. Під час осіннього призову з Кобеляцького району до війська поїдуть двадцять призовників. Уже роз’їхались по військових частинах 13 новобранців. Ймовірно, що деякі з них служитимуть у президентському полку, підрозділі, який бере участь в урочистостях державного рівня.

Чоловіки, котрі прийшли проводжати хлопців до армії, розмовляють між собою:

— Та хіба це зараз призивають. Нас, пам’ятаю, по двісті чоловік із району відправляли. По кілька «ЛАЗів» їхали.

— Ага, було таке. І служили по два роки.

— Які два? Я у морфлоті всі три відбарабанив.

Новобранці розміщуються в мікроавтобусі. Родичі дають їм останні перед дорогою настанови. Кілька жінок плачуть.

…Протягом тижня з Кобеляцького району в Полтаву на збірний пункт поїдуть ще близько десятка строковиків.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО
19 листопада 2015, 14:30 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.