Інна Коба пообіцяла відремонтувати вулицю Леніна і облаштувати п’ять дитячих майданчиків

Інна Коба пообіцяла відремонтувати вулицю Леніна і облаштувати п’ять дитячих майданчиків

Селищний голова Нових Санжар розповіла про враження від виборів, плани на наступний рік та коригування тарифу на воду.

— Інно Олександрівно, як оцінюєте підсумки виборів у селищі? Очікували на подібний результат?

— Зізнаюся, що до такого результату не була готова. Мені здається, що і самі новосанжарці були здивовані результатами виборів. Для мене, наприклад, стало несподіванкою, що головна боротьба, як виявилося, розгорнулася між двома жінками. А мені здавалося, що головним моїм конкурентом буде чоловік.

— Іще до виборів Ви говорили, що продовжите кращі традиції Андрія Реки. Чи означає це, що і команду змінювати не будете?

— Кадрових перестановок практично не буде. Заступником залишається Валентин Івашина. Весь апарат фактично збережеться. Ми вже працювали з цим колективом раніше, тепер буду працювати з ними в новій якості.

— Перед виборами, зокрема, на зустрічі у медичному центрі, Ви озвучували чимало планів, які втілите в життя в разі перемоги. Після перемоги нічого не змінилося?

— Звичайно, ні. Ми будемо, як я і обіцяла, робити дороги. Першочергово — вулицю Леніна. Це буде капітальний ремонт до перехрестя із Жовтневою. Потім плануємо робити і другу її частину — до кладовища. Також будемо робити капітальний ремонт вулиці Піонерської: від Жовтневої до підвісного мосту. Це та сама дорога на Маджари, про яку я говорила на тій зустрічі.

Ми плануємо знову залучити кошти із екологічного обласного фонду і закінчити розчистку Вороної. А потім облаштувати на її берегах місця відпочинку та посадити парк.

Ще один важливий пункт планів — капітальний ремонт водогонів. Це будуть, у першу чергу, вулиці Панфілова, 8 Березня, Вернадського, провулок Тракторний. Також потрібно міняти водогін на Маджари. 200 метрів буде замінено вже цього року, а на кілометр ми виготовлятимемо проектно-кошторисну документацію.

Ще у Нових Санжарах з’являться нові дитячі майданчики. Нас прохають обидва дитячі садки, і «Сонечко», і «Лелеченька», щоб ми встановили їм такі, як у Парку Перемоги чи біля лікарні. Ми розглянемо варіанти і, якщо вистачатиме коштів, зробимо їм саме такі. Ще п’ять майданчиків мають з’явитися у різних мікрорайонах селища: на Чкалова, на Зарічці, в районі центрального пляжу, на Автоколоні та на Маджарах. Будемо облаштовувати їх так, щоб відпочивати там могли і діти, і мами-тата.

— З огляду на солідний перелік планів, на який бюджет розвитку ви розраховуєте наступного року?

— Я сподіваюся, що він буде не меншим, ніж цього року. Який був його розмір цього року? (Викликає головного бухгалтера, яка приносить документи із цифрами бюджету. — Авт.) У цьому році використали 2 мільйони 379 тисяч. Ці кошти пішли на благоустрій, ремонт доріг, поповнення статутного фонду комунгоспу, облаштування свердловин, придбання безбаштових систем, аварійну заміну насосів тощо.

— Чи розраховуєте у своїй роботі на підтримку попередника, Андрія Реки? Адже не кожне селище має свого народного депутата у Верховній раді.

— Так, ми сподіваємось, що завдяки його сприянню нам вдасться отримати кошти із обласного фонду на придбання асенізаційної машини. Сьогодні її вартість — від 900 тисяч до 1 мільйона гривень. Також конче необхідний новий екскаватор у комунгосп, який зараз коштує 800 тисяч. Якщо вдасться придбати обидві одиниці техніки за обласні кошти, ми зекономимо свої і більше зможемо зробити для селища. Якщо не вийде, то екскаватор, цілком можливо, придбаємо за кошти селищного бюджету.

— Що буде із об’єднанням громад? Чи робитимуть Нові Санжари якісь конкретні кроки, щоб приєднати суміжні сільські ради?

— Цей рік ми вже точно закінчимо так, як є. А у наступному подивимося. На пропозицію про об’єднання позитивно відповіла лише Клюсівка. Але я гадаю, що добре було б, якби до селища приєдналися і Зачепилівка, і Лелюхівка, і Кунцеве. Так, довелося б дещо збільшити штат комунгоспу, щоб обслуговувати територію об’єднаної громади. Але, приміром, у тій-таки Клюсівці таких проблем із водогонами, як у Нових Санжарах, просто не буде: там усі водогони нові. Про них років 30 можна буде не згадувати. Із Зачепилівкою ми вже працювали, селищний комунгосп їх обслуговував. У нас була нормальна співпраця. Тому все можливо, але потрібно над цим об’єднанням працювати.

— Ми не можемо оминути тему тарифів на воду. Зараз триває суд, у якому представники громади вимагають скасувати рішення ради і зменшення тарифу. Після обрання головою не змінилася Ваша позиція щодо цього питання?

— Не змінилася. Я була і залишаюся переконаною, що зменшення тарифу — це просто популізм. Він має бути не зменшений, а збільшений. Точніше, відкоригований. Комунгосп уже звертався до депутатів попереднього скликання з проханням затвердити скоригований розмір тарифу — 10,78. Що це за коригування? Виросла заробітна плата, ціна на електроенергію та вартість паливно-мастильних матеріалів. А все це входить у складову утворення тарифу. Депутати минулого скликання ради тоді відмовилися приймати рішення. Що ж, незабаром це питання буде винесене на розгляд сесії нової ради. Я ще раз хочу підкреслити, що питання тарифів на воду аж надто роздуте. Люди платять за неї в рази менше, ніж, приміром, за газ чи світло. А от коли вода зникала на тій же Зарічці, до мене дзвонили люди і говорили: «Та ми і по 20 гривень платитимемо, аби лише вода була!»


Автор: Бесіду вів Володимир ПАРШЕВЛЮК
22 листопада 2015, 10:13 | Нові Cанжари | Політика



1. скутерист / 22 листопада 2015, 20:04 Цитувати
Яка красива жінка,їй би віночок із квітів і тільки за таку красу мужики повинні голосувати за неї.А вона ще й роботу виконує.Похвально.
2. Василь / 23 листопада 2015, 23:02 Цитувати
Можливо і команда є,а точніше група по інтересам.Якби не інтерес,то і команди не було
3. пороблено / 25 листопада 2015, 16:27 Цитувати
11.Василь
« »

де ваш здоровий глузд????
4. Василь / 25 листопада 2015, 18:18 Цитувати
А нам,що потрібен здоровий глузд? Дурачком зараз краще бути..
5. Дістало / 26 листопада 2015, 08:26 Цитувати
Та нічорта там неробилосяб і так,а так хоч пенсіонери повеселяться!мусорки стоять,рози посажені,люстраційні карети їздять,що вам ще треба???Я вам ще раз скажу,кому за 60 відібрати право голосу взагалі!
6. Миролюб / 26 листопада 2015, 09:43 Цитувати
22.Дістало
«Я вам ще раз скажу,кому за 60 відібрати право голосу взагалі!»

А мо розстріляти? Якщо ти такий розумний, то розкажи отут за кого треба голосувати а ми почитаємо. Тільки по суті, а не тіпу: за бійців АТО, за тих, хто вміє скакати і кричати Слава Україні, чи за тих, хто на голову каструлю вдягає. Поясни так щоб було зрозуміло.
7. Ріта / 26 листопада 2015, 09:51 Цитувати
Кажуть вода в Нових Санжарах вже по 11 грн. Це правда?
8. гість Іван / 26 листопада 2015, 10:04 Цитувати
Вулицю Леніна ремонтувати? Останні роки її якщо ремонтували асфальтом- то тільки до мосту через Ворону, а далі мабуть селищна рада вважає, що то не Санжари, хоча на Зарічці живе півтори тисячі чоловік- їм ні води ні доріг.
9. гостинець / 26 листопада 2015, 11:33 Цитувати
23.Миролюб
« тих, хто на голову каструлю вдягає. »

А ось цих чіпати не треба.Це герої,вони з ГІДНІСТЮ носили каструлі.Це завдяки їм ми зараз так гідно,я б сказав гонорово живемо.
10. Миролюб / 26 листопада 2015, 11:48 Цитувати
26.гостинець
«А ось цих чіпати не треба.Це герої,вони з ГІДНІСТЮ носили каструлі.Це завдяки їм ми зараз так гідно,я б сказав гонорово живемо.»

Тю, блін, я ж не знав. Треба тоді, щоб вони в каструлях ходили на усі торжества, які вони влаштовують. Треба, щоб нарід їх якось впізнавав, а то непорядок получається. Тіпа неповага. Як некричатимуть Слава, то і не впізнаєш.
11. виборець / 26 листопада 2015, 11:54 Цитувати
Курило Галина зараз депутат райради і це іі право тепер не тільки як громадянки представляти цих бабушок в селищній раді.Хай ходить,а то мер уже розслабився
12. Скорік / 26 листопада 2015, 12:47 Цитувати
28.виборець
«Курило Галина зараз депутат райради і це іі право тепер не тільки як громадянки представляти цих бабушок в селищній раді.Хай ходить,а то мер уже розслабився
»

Світ потроху сходить з розуму,якщо її обрали депутатом.Та ну ладно вибрали так вибрали,за партійними списками все може бути.Тільки тепер їй не тільки як повадир водити за собою обрурених нею пенсіонерів ,а й відповідати за виконання депутатської роботи.Побачимо вже дуже скоро як вона голосуватиме на сесіях на користь жителів селища,чи олігархів.Разом з цим й декларацію про доходи весною почитаємо,як бідує ця пенсіонерка.
13. Ігорьок / 26 листопада 2015, 12:58 Цитувати
21.Ігорьок
«Я вам ще раз скажу,кому за 60 відібрати право голосу взагалі!»

Умнічка,я про це й казав раньше!Тільки щоб медикаменти й нормальні продукти й все інше необхідне були їм доступні,а рішать повинні молоді.
декларацію про доходи весною почитаємо,як бідує ця пенсіонерка.Нєкоторі бабулічки й тепер не бідують,по 5-6 тис. пенсії получають ,комуналку за 50%,та льгот кучу,а причисляють себе до бідуючого насєлєнія.А молодий чоловік кормить сім"ю з 3-4 чоловік ,строїться,дітей одягає,ще й жєну вчить платно в колєджі за 2000 гр зарплати.,а комуналка -100%І шо як жить.Хай ваша ця бабулька скаже,бо з харошою пєнсією можна й ходить саботіровать.
14. виборець / 26 листопада 2015, 17:27 Цитувати
Скорик тут з тобою згоден.Вона попрікала депутатів,що вони не звітувались про свою діяльність,то тепер треба якось проявлятись.Хоча хто з неї спитає,якщо і не робитиме,в наступних виборах нічого не світить.Це були останні мабуть вибори за цим законом
15. Ігорьок / 26 листопада 2015, 18:50 Цитувати
30.Ігорьок
«30. Ігорьок / сьогодні, 12:58 Вставити цитату
21.Ігорьок
«Я вам ще раз скажу,кому за 60 відібрати право голосу взагалі!»»

Що за хня,можна подумати що я сам себе цитую.Це ж казав "дістало",так я з ним згоден,але я не він.Пфу!,ручний сайт якийсь.
16. Дістало / 11 грудня 2015, 13:00 Цитувати
Ненормативна лексика
Та небуде і наше покоління жити добре (мені 30)томущо половина уроди моральні,було в мене кошеня 4 місяці,гарний котик такий,приїхав я додому з роботи а котик сидить в дворі зажурений(((почали робити йому операцію,а внього діафрагма легенів порвана і кишки під шкірою,і гематома на все тіло,таке бува тільки від сильного удару ногою!!!!кому він заважав!!!УРОДИ хочемо в Европу!!!А будуємо ЖОПУ!!!А бабі вже задрали їм нема чого робити от і лазять то по сектах то по сесіях,якби дома неседіти!турецькі серіали тільки ввечері показують нажаль!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.