Кобеляки вже з бюджетом (Оновлено)

Кобеляки вже з бюджетом (Оновлено)

У 2016‑му році місто планує зібрати і витратити 4 мільйони 701 тисячу 250 гривень.

У вівторок відбулася друга сесія Кобеляцької міської ради сьомого скликання. Депутати розглянули всі шістнадцять питань, внесених до порядку денного. Більшість із них не викликали дискусії. А ось деякі питання розглядали і обговорювали досить довго. Через це сесія й тривала три години.

Досить скрупульозно міські обранці поставились до розгляду питання про перейменування вулиць і провулків. Та про це — в іншому матеріалі цього газетного номера.

По питанню «Про затвердження бюджету міста Кобеляки на 2016 рік» із доповіддю виступила Надія Назарова, завідуюча фінансовим відділом. Вона й повідомила депутатам, що протягом наступного року до бюджету планують зібрати 4701250 гривень. Стільки ж і витратять. Якщо, звичайно, не відбудеться перевиконання чи (не дай Боже) недовиконання надходжень до бюджету.

Із отриманих грошей більше ніж третя частина, а саме — 1 мільйон 775 тисяч 500 гривень, будуть витрачені на утримання самої міської ради. На зарплату й нарахування на неї заклали півтора мільйони. Ще 122 тисячі направлять на оплату комунальних послуг. На відрядження планують використати лише тисячу.

Інша за величиною стаття витрат — дороги. На їх поточний і капітальний ремонт планують направити 554 тисячі. Крім того, як зазначив у своєму виступі міський голова Олександр Копелець, більшість коштів із невикористаного залишку (простіше кажучи, із грошей, що залишилися із 2015‑го року) теж направлять на ремонт доріг. А це може скласти більше мільйона гривень.

Більше ніж півтора мільйони планують використати на благоустрій. Із них — 30 тисяч на придбання світильників, 100 тисяч на поточний ремонт вуличного освітлення, 160 тисяч на оплату за електроенергію на вуличне освітлення, 160 тисяч на придбання тротуарної плитки. Більше ніж мільйон заплатять комунальному підприємству «Міська сервісна служба» за послуги, що надає підприємство з прибирання міста. Крім того, 8 тисяч дадуть на видання книг Галини Петлюк і Любові Усенко, 98 тисяч — на придбання спортивної форми та інвентаря.

У резервному фонді на випадок надзвичайних ситуацій залишать 60000.

Розподілили депутати і кошти, що планують зібрати до спеціального фонду. 100 тисяч направлять на житловий фонд, 140 — на водопровідне господарство, 130 — на реконструкцію парку імені Богдана Хмельницького, 153 — на придбання відеокамер.

Ось саме з приводу придбання відеокамер і виникла тривала дискусія. Зокрема, депутат Сергій Галушко запропонував зменшити суму, що збираються направити на ці заходи. На його думку, доцільніше було б більше грошей використати на ремонт доріг та водопровідної мережі. Але депутати проголосували за проект, запропонований Копельцем. Так що, сума, яку використають на придбання відеокамер, залишилась незмінною: 153 тисячі гривень. Потрібно відзначити, що в історії із відеокамерами ще багато невідомого і незрозумілого. На думку Олександра Олександровича, встановлення камер стеження покращить стан справ із забезпеченням правопорядку. Потенційних правопорушників буде стримувати сама присутність засобів фіксації. Камери встановлять біля навчальних закладів, дискотеки, на ринковій площі, на в’їздах у місто. Вони зможуть фіксувати як обличчя правопорушників, так і номери автомобілів. Прозвучала сума 600 тисяч гривень, необхідних на обладнання дієвої системи відеоспостереження. Частину грошей виділить міський бюджет, частина надійде з району та області. Між тим, у місті є сумний досвід встановлення відеокамер. Вони не забезпечили необхідного ефекту. Усім відома історія із крадіжкою прапору Євросоюзу. Працююча відеокамера не дала змоги встановити особу порушника. Прозвучало на сесії, що встановлять 18 точок спостереження. Але ніхто не розповів, скільки буде коштувати одна камера, у кого їх будуть закупляти.

Ще одна дискусія виникла під час обговорення доповіді Анатолія Кучеренка, голови спеціальної депутатської комісії, яка займалася перевіркою якості робіт із спорудження екстрим-майданчика, тротуару по вулиці Червоноармійській та реконструкції майданчика біля пам’ятника козакам. Комісія рекомендувала у квітні запросити експертів, котрі додатково перевірять якість робіт. У результаті виконавці замовлень, «Водоканал» та «Будсервіс», не отримали більше ніж 200 тисяч гривень. Отже, вони можуть звернутися з позовом до міської ради. Звичайно ж, «Водоканал», із зрозумілих причин, судитися з міськрадою не буде. А ось Олександр Чинін може це зробити. І, теоретично, у результаті міська рада заплатить ще більше грошей. Чи буде це так — невідомо.

Перевіряти ефективність використання бюджетних грошей — це здорово. Та одразу виникають риторичні запитання до депутатів. Вони фактично «зарубали» проекти колишнього міського голови Олександра Ісипа. Але чомусь у них не виникає жодних запитань до ідей діючого голови Олександра Копельця. І чи будуть вони так же ретельно перевіряти якість уже закуплених вікон та відеокамер? А потім фактично рекомендувати не платити за них, чекаючи додаткової експертизи.

І на закінчення — про позитив. Олександр Копелець повідомив, що вже в найближчі кілька тижнів у місто привезуть ще 1000 тонн щебеню. Його вартість — 20 гривень за тонну. Щебінь піде на будівництво доріг із твердим покриття, зокрема — в мікрорайоні Зарічка. А навесні в Кобеляки мають завезти 2 тисячі тонн відфрезованого старого асфальту. Він теж буде використаний на міські дороги.






Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
26 грудня 2015, 00:43 | Кобеляки | Фінанси



1. Спостережливий / 26 грудня 2015, 11:38 Цитувати
Судячи із того, що Копелець говорить міська рада вже контролює процес незаконного збору коштів на незаконному ринку. Про це він сказав із 7 до 7,20. Між тим про законний механізм збору коштів мііський голова так нічого і не сказав.Такого поняття, як "містове" не існує. Депутатам можна пробачити невігластво, а от чиновникам - ні.
Вся ця самодіяльність найімовірніше закінчиться тим, що хтось із підлеглих мера "сяде". А він навіть передачі носити не буде.
2. Пришлий / 26 грудня 2015, 14:37 Цитувати
1.Спостережливий
«. Між тим про законний механізм збору коштів мііський голова так нічого і не сказав.»

Он что-то там сказал, только не понятно. Я так понял, что он хочет узаконить не только сбор денег, но и узаконить поборы на АТО. Это он напрасно. В исторической перспективе получит звание пособника военным преступникам. Срока давности для военных преступлений не существует. Сшибают там волонтеры по базару бабло и пусть сшибают. Эх, зря он туда влазит. Это будет его ошибкой, как минимум перед исторической правдой и грядущими поколениями.
3. турист / 26 грудня 2015, 18:27 Цитувати
4.Петлюрівець
« батько міста !!!»

Скажу більше-татусь,а ще лагідний,як мама...
4. Петлюрівець / 26 грудня 2015, 22:37 Цитувати
8.Пришлий
«
Ты достал своим Бисмарком и дурачиш тут народ»

З чим можна погодитися з тобою захисником російсько-путінських загарбників і фашистів ,то це те що Росія і Украіна це держави сосіди, як і Німеччина та Австрія відповідно з спорідненими мовами.Але могутність Німеччини без Австріі не підірвана, хоча Гітлер вважав як і Путін, що треба анексувати Австрію, а Путін зараз хоче силою зброі відновити Росію в межах колишнього СССР.Ну і звичайно Украіна це перлина у власності Російськоі імперіі,так що досить розмов про братні народи.Щоб ти знав планета Земля наш спільний дім , а всі люди брати і сестри!
5. Гість 7 / 28 грудня 2015, 15:11 Цитувати
В мене запитання до депутатів . Невже в мікрорайонах , за якими вони закріплені все гаразд з благоустроєм ? Чому ніхто з них не вніс свої пропозиції до проекту бюджету , з урахуванням виявлених проблем ? Все ж таки рекомендую Ігорю Миколайовичу створити відео рубрику "Депутат"
6. турист / 28 грудня 2015, 16:15 Цитувати
28.Яся
«Предлагаю - перевести під ваш будинок щоб і ви подумали і попиз діли»

Та то вже болт ви вгадувала(в),шановна(ий).Я в Кобеляках не проживаю.Так що,самі серете-самі й нюхайте.
7. Яся / 29 грудня 2015, 10:00 Цитувати
29.турист
«
Та то вже болт ви вгадувала(в),шановна(ий).Я в Кобеляках не проживаю.Так що,самі серете-самі й нюхайте.
Додати ком»

Тоді не підгавкуйте

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.