Як у Бутенках 900 гектарів землі шукали

Як у Бутенках 900 гектарів землі шукали

Минулого четверга в Бутенківській сільській раді відбулися збори, пов’язані із заявами громадян на отримання земельних ділянок.

Перед початком розгляду основного питання сільський голова Микола Скрильник розповів про заходи із благоустрою, які проводяться в сільській раді.

— Майже місяць назад у Бережнівці завершився капітальний ремонт ФАПу, — говорить Микола Володимирович. — Також у цьому населеному пункті продовжується ремонт Будинку культури. Згідно домовленостей із обласним керівництвом, на правах співфінансування буде впроваджений проект із ремонту автодороги на відрізку від залізничного переїзду до села Свердловське. Дорога ця знаходиться на балансі Полтавського облавтодору. Із обласного бюджету на роботи виділять 280 тисяч гривень. А ми, у свою чергу, маємо направити 65 тисяч. Це питання розглядатиметься під час наступної сесії.

Крім того, сільський голова нагадав, що на завершальній стадії  — заміна водогону в Котовському. Майже добудований водопровід по вулиці Шкільній. І залишається лише мікрорайон Касяни. Триває будівництво мережі вуличного освітлення.

— У Бутенках освітлені дві вулиці мікрорайону Більшовик, — продовжує сільський голова. — У Бережнівці виготовлені необхідні документи для вулиць Зелена, Польова і Набережна. Чекаємо на декларацію від Державної архітектурно-будівельної інспекції, щоб продовжити реконструкцію мережі вуличного освітлення.

Далі Микола Скрильник перейшов до основного питання. Він пояснив, що сьогоднішні збори проходять з ініціативи виконкому та сільського голови. Справа в тому, що до сільської ради за два тижні надійшло 356 заяв на отримання земельних ділянок у розмірі 2 гектари. Люди впевнені, що в сільраді є 900 гектарів землі. Для роз’яснення ситуації і були запрошені всі бажаючі отримати землю.

Крім працівників установи, жителів сільради і заявників, на зборах були присутні заступник голови райдержадміністрації Володимир Катишков та спеціаліст відділу Держгеокадастру Віталій Миркало.

Першим заслухали землевпорядника сільради Сергія Ляха. Він детально розповів про всі землі, що знаходяться на території Бутенківської сільської ради.

Під час доповіді землевпорядника мешканець сільської ради Павло Гунжель звинувачував сільраду в розорюванні пасовищ, природоохоронних земель та відмові у наданні паю окремим громадянам. Як доказ, він демонстрував папери, зі змістом яких ніхто не ознайомився. Його підтримували кілька жінок, які стверджували, що одній із них не надали земельну частку при розпаюванні колгоспу. Також слова Гунжеля підтверджували ще два мешканці сільради.

Із приводу цих доводів Микола Скрильник пояснив, що за час його головування всім жителям, хто звертався з подібними проблемами, землю виділяли із запасу.

Далі слово взяла Валентина Дрига, яка на зібранні виконувала обов’язки секретаря:

— Якщо Гунжелю не зрозуміло, чому ми тут зібрались, то я поясню. За три дні до сільради надійшло 356 заяв. Одні заявники говорять, що їм повідомили, мовляв, працівники сільської ради здають землі і тому вони хочуть їх взяти в користування. Інші стверджують, що сільська рада розклеїла оголошення про роздачу земель. Третім телефонували «з району» і повідомляли таку інформацію. Ми запросили людей, щоб надати роз’яснення. Оскільки на наступну сесію ми маємо опрацювати всі заяви.

Павло Гунжель заявив, що за його підрахунками в сільської ради є не 900, а майже 1500 тисячі гектарів землель, які можна роздати. При цьому працівники соціальної сфери постійно залишаються поза увагою.

Микола Скрильник роз’яснив, звідки з’явилися чутки про наявні в запасі 838 гектарів землі:

— Нещодавно на виконкомі прозвучала інформація від Романа Малкіна, колишнього військовослужбовця. За його словами, він отримав лист із районного Держгеокадастру  про те, що в межах сільради є 838 гектарів землі. Надати цей лист сільській раді Малкін не зміг. Тоді я звернувся в Держгеокадастр . В установі мені повідомили, що такі відповіді вони надають згідно даних сільських рад. От для цього землевпорядник і пояснив детально, де використовуються землі сільради.

Скрильник сказав, на останній сесії депутати прийняли рішення про створення інвентаризаційної комісії. Спільно з Держгеокадастром будуть проведені обміри земель.

Віталій Миркало, у свою чергу, дав роз’яснення. Він наголосив, що згадані 838 гектарів ріллі державної власності знаходяться в користуванні фермерських господарств і громадян.
Після пояснень Павло Гунжель читав різні довідки і звернення, наголошував, що під час будівництва котовського водопроводу вкрадено 500 тисяч гривень.

На завершення зібрання сільський голова оголосив, що це питання довивчать. І на сесії, яка відбудеться 23 грудня, спільно з депутатами будуть розглянуті заяви від громадян.
— Та зрозумійте, що в сільської ради немає в наявності вільних земель, — додав Микола Скрильник.






Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
27 грудня 2015, 11:27 | Кобеляки | Суспільство



1. кролик / 27 грудня 2015, 20:18 Цитувати
Паша,ти лягай вже на дно,бо посадять.
2. карась / 28 грудня 2015, 14:21 Цитувати
Чи правда,що Павлуша зліг в лікарню?
3. Володар / 28 грудня 2015, 20:05 Цитувати
Так. Колька постарався.
4. Юлия / 28 грудня 2015, 21:08 Цитувати
Шановні!Ви тільки й здатні,коментарі дописувати,а права свої відстоювати ніхто не може!!!!!А справді,краще в тепле ЗМІЇНЕ кубельце влізти та земельки отримати чи копієчку....А щО ж ....непогано!!!!!!!!!І кулачками помахати ми можемо...А що????Рукою махнути-не сторінку Закону прочитати.....До чого ж ви котетесь???З яких це пір мораль стала на такому низькому рівні???Це скотство!!!!!!І це скотство ви сієте в дітях,внуках.....ЖАХ!!!!!!!!!!!!!ЦЕ ПРОСТО ЖАХ!!!!!!!Недарма говорив Т.Г.Шевченко "Жиди погані правлять нами,а ми ще гірші ніж жиди!Ми продали дідівську Славу,Жиди ж в "ярмо нас запрягли"!
5. Юлия / 28 грудня 2015, 21:17 Цитувати
А ще, "ВЕЛИКІ ПИСАКИ"!!!!!!!!!!!!!Ви ж хоч правду дізнайтесь про останню сесію,а то чули дзвін та не знали де він!!!!!!!Ви ж не на базарі, плітки розповсюджувати,якщо і даєте людям інформацію,то давайте будь-ласка достовірну!!!!!!!Пліткарів і байкарів ,я думаю, і без вас ДОСИТЬ!!!!!!!!
6. Юлия / 28 грудня 2015, 21:24 Цитувати
Ненормативна лексика
Шановний bess666 !!!!!!!!!!!!Всі люди засранці- голодранці,як Ви говорите!!!!А Ви ні??Так може поділетесь з голодранцями????Я думаю,якби не було таких засранців,як деякі,то і голодранців також би не було!!!!Правда???
7. Вероніка / 28 грудня 2015, 21:59 Цитувати
Ми, українці, просто звикли до того що нас нагло дурять,а ми хилимо голову, і нічого не робимо, радіємо....Тільки чому???? Це наша країна, наша держава, а ми корінні українці не маємо права нічого сказати, бо все куплено...Тут народилися наші батьки, тут житимуть наші сини...Чи такої долі ми їм хочемо???? Якщо ми за своє не почнемо боротися, то грош нам ціна у базарний день!!! Значить такого життя ми заслужили, і нічого потім казати що ми хочемо жити краще. Ми вже звикли до того, що все вирішують гроші, великі гроші...А такого бути не повинно, Ми, діти українських чорноземів не можемо працювати на рідній ЗЕМЛІ. Це сумно...І це не про просто сумно, тут робити щось потрібно, а ми всі склавши руку чекаємо манни небесної, а її і не буде до тих пір поки ми тут будемо розводити полеміку, а краще б встали і подумали, як дійти до своєї мети!!!!
8. Антилох / 28 грудня 2015, 22:40 Цитувати
15.Вероніка
« Це наша країна, наша держава,»

Це ви так думаєте. Насправді держава вже не ваша. Настільки не ваша, що ви навіть на уявляєте. Случайчи свідомих ви все далі і далі залазили в трясину з якої з кожним днем все важче і важче вибратися, станом на сьгодні зробити це майже не можливо.
15.Вероніка
«тут робити щось потрібно»

Не "щось", а потрібно знати що.
15.Вероніка
« чекаємо манни небесної, а її і не буде»

Точно не буде.
15.Вероніка
« краще б встали і подумали, як дійти до своєї мети!!!!»

А хоч хто небуть озвучував мету? Я не чув і не читав яка у нас мета, тільки конкретно по пунктам, а не "Слава...", "Ми великі укри" і т.п. шизофренічний бред.
9. Юлия / 28 грудня 2015, 22:48 Цитувати
А до чого тут Слава....і Великі укри???
16.Антилох
«Це ви так думаєте. Насправді держава вже не ваша. Настільки не ваша, що ви навіть на уявляєте. Случайчи свідомих ви все далі і далі залазили в трясину з якої з кожним днем все важче і важче вибратися, станом на сьгодні зробити це майже не можливо.»
10. читач3 / 28 грудня 2015, 22:49 Цитувати
16.Антилох
«яка у нас мета, тільки конкретно по пунктам, а не "Слава...", "Ми великі укри" »

Отож....скільки століть боролися за незалежність..в 91му отримали, а що з нею робити й досі не знаємо! Бо звикли, щоб за нас хтось інший думав і приймав рішення.
11. Юлия / 28 грудня 2015, 22:51 Цитувати
Мета???Так ось же вона:
12.Юлия
«А справді,краще в тепле ЗМІЇНЕ кубельце влізти та земельки отримати чи копієчку....А щО ж ....непогано!!!!!!!!!І кулачками помахати ми можемо...А що????Рукою махнути-не сторінку Закону прочитати.....До чого ж ви котетесь???»
12. читач3 / 28 грудня 2015, 22:55 Цитувати
..і не одне покоління потрібно виростити, щоб викорінити оте "погане",що накопичувалось століттями.
13. Юлия / 28 грудня 2015, 22:57 Цитувати
так починати требе з себе і зараз!
14. Антилох / 28 грудня 2015, 23:00 Цитувати
17.Юлия
«А до чого тут Слава....і Великі укри???»

До того, що від так званих патріотів нічого розумнішого не почуєш.
15. Антилох / 28 грудня 2015, 23:02 Цитувати
18.читач3
«Отож....скільки століть боролися за незалежність..в 91му отримали, а що з нею робити й досі не знаємо!»

Ну так отож. Якщо метою була незалежність, так вона нам упала на блюдечку. Яка тепер мета?
16. Антилох / 28 грудня 2015, 23:03 Цитувати
19.Юлия
«Мета???Так ось же вона:
12.Юлия
«А справді,краще в тепле ЗМІЇНЕ кубельце влізти та земельки отримати чи копієчку»

Ну, якщо мета серпентарій, так тоді усього досягли. Ура, чи Слава...
17. Антилох / 28 грудня 2015, 23:05 Цитувати
20.читач3
«..і не одне покоління потрібно виростити, щоб викорінити оте "погане",що накопичувалось століттями.»

Більше справді поганого, чим накопичили за чверть цього століття, навряд чи хто міг би накопичити. Умільці.
18. Юлия / 28 грудня 2015, 23:08 Цитувати
Та сидіти руки скласти і в стариків доворовувати те що залишилось!
18.читач3
« Бо звикли, щоб за нас хтось інший думав і приймав рішення.»
.От я повністю з Вами згодна!!!!!!Так і в даному випадку. Всі хочуть справедливості,землі,але при цьому сидять в стороні!!!!!!!!!!
19. Юлия / 28 грудня 2015, 23:14 Цитувати
22.Антилох
«До того, що від так званих патріотів нічого розумнішого не почуєш.»

Для того,щоб проявляти свій як Ви говорите патріотизм,багатослів"я - недоречне!!!!!!!!От мені наприклад гидко ,що кожен думає тільки про себе і про свої кармани,що постійно ділится голова не вбитого медведя,що розумніший є той ,у кого гаманець потовще???І ви називаєте це патріотичністю????Знаєте,я все життя думала,що це людяність!!!!!Це зовсім різні речі!
20. Юлия / 28 грудня 2015, 23:18 Цитувати
26.Антилох
««так починати требе з себе і зараз!»
Ну да. Озвучте мету починання.»

Будь-ласка!!!!Привітати дітей зі Святом Миколая психологічними розладами в нас мабуть кожен ходить,щодня???
21. Юлия / 28 грудня 2015, 23:20 Цитувати
Та елементарні слова ввічливості і коректної поведінки в нас багато хто вживає???Почитайте перші коментарії....Дуже ввічливо,люб"язно....
22. Антилох / 28 грудня 2015, 23:38 Цитувати
29.Юлия
«Будь-ласка!!!!Привітати дітей зі Святом Миколая психологічними розладами в нас мабуть кожен ходить,щодня???»

Якщо по вашому це мета, тоді зрозуміло, чому ми так живемо. С таким самим успіхом можна назвати метою: поснідати, пообідати, повечеряти, сходити, вибачайте, в туалет. Яка мета таке і життя. "Маємо те, що маємо" А щодо привітань з жидівським святом, так саме такого від вас і очікують ті, хто вас віками розводить. Ваша мета співпадає з їхніми цілями. Це і є основним принципом їхнього управління лохами. Головне для них так обставити свою ціль, щоб лохи самі до неї брели. Із цієї серії так звана духовність іудохристиянства, обпльовування історичного минулого і завоювань народу під ширмою так званої декомунізації, нищення памятнків, турпохід в ЄС. Все перераховане взодить до цілей сценаристів, які вами успішно керують і вас розводять і все перераховане вони вдало пертворили в вашу мету. Ура! Їм залишається тільки сидіти і очікувати як удав кроликів. Слава.
23. Юлия / 28 грудня 2015, 23:48 Цитувати
31.Антилох
« Все перераховане взодить до цілей сценаристів, які вами успішно керують і вас розводять і все перераховане вони вдало пертворили в вашу мету»

Стійте!Шановний!По- перше,для того,щоб говорити яка особисто в мене мета-рано!!І перед тим як говорити що Особисто я слідую чиїмось цілям- не варто!!!!!!!!!!!
31.Антилох
«Якщо по в»

31.Антилох
«С таким самим успіхом можна назвати метою: поснідати, пообідати, повечеряти, сходити, вибачайте, в туалет. »

А до цього,якщо Ви думаєте,що сходити в туалет-це допомога ближньому,то вже вибачте ви.....Геніально!а поснідати,пообідати-матеріальне благо!!!!!!!Я думаю не дуже доречно!
24. Антилох / 28 грудня 2015, 23:49 Цитувати
28.Юлия
«Для того,щоб проявляти свій як Ви говорите патріотизм,багатослів"я - недоречне!!!!!!!!От мені наприклад гидко ,що кожен думає тільки про себе і про свої кармани,що постійно ділится голова не вбитого медведя,що розумніший є той ,у кого гаманець потовще???І ви називаєте це патріотичністю???»

А я хіба десь писав, що багатослівя це і є патріотизм. Мені також гидко від вами перерахованого.
28.Юлия
«І ви називаєте це патріотичністю????Знаєте,я все життя думала,що це людяність!!!!!Це зовсім різні речі!»

Ви щось мій комент перкрутили навиворіт. Я взагалі не стверджував що написане має якесь відношення до патріотизму. І взагалі, треба дати визначення терміну патріотизм перед тим, як про нього вести дискусію. Інакше можна сперечатися дуже довго і без толку.
25. Юлия / 28 грудня 2015, 23:51 Цитувати
31.Антилох
«обпльовування історичного минулого і завоювань народу під ширмою так званої декомунізації»

А до Ваших слів я писала раніше!
12.Юлия
«"Жиди погані правлять нами,а ми ще гірші ніж жиди!Ми продали дідівську Славу,Жиди ж в "ярмо нас запрягли"!»
26. Юлия / 28 грудня 2015, 23:56 Цитувати
33.Антилох
«Ви щось мій комент перкрутили навиворіт.»

Я думаю,ми один одного в багато чому не зрозуміли.Тут не про патріотичність,а про те який безлад твориться в країні.............і як людей ставлять,на жаль, на коліна
27. Антилох / 28 грудня 2015, 23:58 Цитувати
32.Юлия
«
Стійте!Шановний!По- перше,для того,щоб говорити яка особисто в мене мета-рано!!І »

Так я ж запитував вас про мету. Ви написали: " Будь-ласка!!!!Привітати дітей зі Святом Миколая..." Якщо ви вважаєте це метою, то мною написане не таке вже й недоречне. Ну, назвіть це моєю пародією на вашу мету.
32.Юлия
«перед тим як говорити що Особисто я слідую чиїмось цілям- не варто!!!!!!!!!!! »
А я хіба писав що ВИ ОСОБИСТО слідуєте. Я мав на увазі усіх нас. Вибачте за неточність, якщо ви так зрозуміли.
32.Юлия
«Геніально!а поснідати,пообідати-матеріальне благо!!!!!!!Я думаю не дуже доречно!»
Ну, не матеріальне благо, а життєва необхідність. Так буде точніше. Може й недоречно, ще раз вибачте, пізнувато вже голова не соображає. Але ви не хочете писати по суті - про мету.
28. Антилох / 29 грудня 2015, 00:05 Цитувати
36.Юлия
«Я думаю,ми один одного в багато чому не зрозуміли.Тут не про патріотичність,а про те який безлад твориться в країні.............і як людей ставлять,на жаль, на коліна»

Може й не зрозуміли. Я ж више написані вами коменти сьогодні не читав. Ну, а щодо безладу так, хто спорить. Але, це ж наслідки. Не будемо сьогодні тут нагнітати страсті. Може завтра "зустрінемось" та й гуртом покритикуємо того ж петлюрівця чи ще якогось умніка. Ту цитату із Тараса і я тут приводив, але ж зараз вже бояться навіть Заповіт читати. О, блін, демкоратія у "патріотів".
29. Юлия / 29 грудня 2015, 00:08 Цитувати
чесно,справедливості хочеться,і щоб людей за людей сприймали.......але в нашому суспільстві і з менталітетом наших людей це ,мабуть,не реально
30. карась / 30 грудня 2015, 01:28 Цитувати
Земли дали два гиктари мини и два дочки,пай у мене и жинки,здав усе Ивану Яковичу.Маю поросят,свиноматку,корову,три бички,гусей,курей,кролив.Живу,ни жалуюсь,всього хватае,а шо Гунжиль там зативае.Хоче до грошей дорватись,так зась йому.Засукай рукава и роби,а ни сам ни робиш и другим не даеш.Шо тоби Игорь Процик поганого зробив,шо ти йому не дав у Кондрах свет вести?Чи Олег,шо ти траншеи ни давав закидати?Паша,ти хоть свои овощи пид каплею убрав?Ледащо,прибери двир,а потом оти книжки сам прочитай,понаходь землю и тоди вари воду,якшо такий умний.А тико,шо спикулируеш на стариках.
31. карась / 30 грудня 2015, 01:35 Цитувати
Я так думаю,як Иван Якович роби,то у нього и трактори,и ковбайни,и машини,и риманент,и добра всякого повни комори,а хто лежма лежить,то одно в сильсовет и бига,шоб помощь дали.Нада робить,а не лежати.
32. карась / 30 грудня 2015, 01:40 Цитувати
Таким,як Иван Якович та Сирдюк Микола Григорович и землю давать нада.Вони ии до ума доведуть,а Паша хиба шо амброзию та амириканський сояшник вирости.
33. карась / 30 грудня 2015, 02:03 Цитувати
По поводу шо Пашу побили,так Павлуша Гогу тоже бив и в челюсть добре заихав,а ше й Тонька за палець вкусила Гогу.В больници вин не лежить,бачив шось Петьци Бобуру втирав.Таки,як вин дороги перекривають,ни хотять на пенсию платить. Вроди хай 6 тон кукурузи,15% це 900кг и заплати налог,шо це багато?З машин нихто на велик не пересидае,а плачут шо их давлять.А шо пенсионерам з минималкою робити чи библиотекарю?А скико ше нужденних?И вси справно платять за газ,свет.И не ниють.Не всим же космонавтами буть,хтось и на земли робить должен..
34. карась / 30 грудня 2015, 02:13 Цитувати
А на евреив антилоху гнать ни нада.Вовка Мигаль хороша людина,вси на Бутенках знають и в Бережнивци,не плохий був пред,а сичас трейдер.Сильман Петро Тимофийович грамотний дядько,всю жизнь на виборах и совет дельний всигда дасть.Молодци.р
35. Антилох / 30 грудня 2015, 09:08 Цитувати
48.карась
«А на евреив антилоху гнать ни нада.Вовка Мигаль хороша людина»

Ти, блін, Карась, хоть інколи з мулу вилазь, та просвіщайся, бо незчуєшся як без корів і гусей залишишся і на сковоріку попадеш. Воно вже не довго ждати лишилось. Посилання на www.youtube.com
36. Мартин / 30 грудня 2015, 11:29 Цитувати
45.карась
«Таким,як Иван Якович та Сирдюк Микола Григорович и землю давать нада.Вони ии до ума доведуть,а Паша хиба шо амброзию та амириканський сояшник вирости.»

Да , тільки Сердюкам і треба давати , він же від добробуту кілька млн грибонув за рахунок вас , то він поки і може обробляти , да і поки головував , нагріб, а вам дурням кукиш.
37. Павло Гунжель / 30 грудня 2015, 22:46 Цитувати
У мене є земля у Козельщинському районі,і мені її вистачає,мені у Бутенках не потрібно землі.Мені треба у Бутенках,щоб гроші йшли не в карман працівникам сільської ради,а на прокладання доріг і освітлення,щоб хоч який-небудь дитячий майданчик поставили.І земля на території Бутенок повинна належати жителям села Бутенок,а не вибраним членам родини сільського голови та землеміра.
38. карась / 31 грудня 2015, 02:23 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
39. гість 000 / 31 грудня 2015, 09:09 Цитувати
53.Опаньки
« Мартин»

МАРТИН--в мене БИКа так прозивали-ну й дурний же БУВ...

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.