Андрій Река нагадав Кремлю про його злочини

Андрій Река нагадав Кремлю про його злочини

26‑го листопада у Нових Санжарах вшановують пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій.

До пам’ятного знака, розташованого на вулиці Незалежності, приходять кілька сотень новосанжарців: працівники бюджетних установ, учителі та учні Новосанжарського НВК. У руках — запалені лампади.
Відкриває урочистий мітинг селищний голова Інна Коба. Говорить про важливість історичної пам’яті, наводить страшні цифри статистики про число українців, заморених голодом. Тоді, у голодні 32–33‑ому, в Україні щодня помирали сотні, щотижня — тисячі, щороку — мільйони. Інна Коба дякує усім небайдужим, хто прийшов згадати загиблих від страшного геноциду і прохає пам’ятати ціну того хліба, який у 33‑ому міг врятувати життя.

— Кремль! Ми пам’ятаємо твої злочини! — читає рядки зі своєї промови народний депутат Андрій Река. Говорить про злочини радянської влади проти українців: штучно влаштований голод, примусову колективізацію та репресії. Учні, бюджетники та інші учасники заходу уважно слухають. Слухають навіть відвідувачі «МаркетОпту», які стоять перед зачиненими дверима супермаркету, бо на час акції магазин зачиняють. Це призвело до певних незручностей, але краще зачинити магазин на двадцять хвилин, ніж згадувати загиблих від голоду на фоні перехожих із повними пакетами продуктів у руках.

Заступник голови Новосанжарської РДА Наталія Постольник у своєму виступі говорить не про причини Голодомору, а про його наслідки. А наслідками було переселення до виморених голодом українських сіл, зокрема на Донеччині, етнічних росіян. Так закладалася міна уповільненої дії, яка вибухнула у 2014‑му війною на сході України. Через виступи усіх учасників мітингу лейтмотивом проходила головна теза: якщо Україна зараз програє у цій війні, українців знову будуть убивати, репресувати і морити голодом. Тому ні в якому разі не можна дозволити повторенню цих страшних трагедій.

Завершує вшанування пам’яті жертв голодоморів спільна молитва, яку проводить священик отець Микола Улинець.






Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»



1. саша ставицький / 3 грудня 2016, 18:31 Цитувати
Читаючи написане , виходить , що і росіян репресували , переселяючи на Донбас.Ну а нардеп Реука перевтілитьсЯ під любу владу- чоловік-хамелеон.
2. саша ставицький / 3 грудня 2016, 18:33 Цитувати
А те , що з маркету несуть повні сумки продуктів - велика брехня , хіба Река носить повні сумки , остальні напів голодні.
3. Адекватник / 3 грудня 2016, 19:47 Цитувати
1.саша ставицький
«Читаючи написане , виходить , що і росіян репресували , переселяючи на Донбас»

Не репресували, а переселяли для розбудови Донбасу. Переселенці користувалися рядом пільг, але рекоблуди і вятровичі це видають за цілеспрямовану стимуляцію переселеня москалів. Прикол ще й в тім, що в ті часи в СРСР було двовладдя і вершили ті діла - голодомор і переселення - родичі і соплемінники нинішніх рекиних хазяїв, яким він вірно служить продаючи інтереси українського народу. І ніяка то була не міна сповільненої дії, а акція по підйому промисловості Донбассу,тому що рекені хазяї були впевнені, як і зараз, що вони прийшли назавжди. Але згодом сталося не так як гадалося і всі рекені симпатії поїхали валити тайгу так нелюбиму свідомими. За таке свавілля і відновлення суверенітету СРСР був покараний війною в 41-му році, яку влаштували знову ж таки ті сили, яким служить река. Але знову, сталося не так, як гадалося. Радянськй народ, а значить і український, війну виграв і здобув Перемогу. На Донбас поїхали відбудовувати шахти і підприємства рекині побратими з Галіції, які воювали на боці Гітлера проти народів СРСР і називали це війною за незележність. Але про заселення Донбасу переселенцями із Галіції вятровичі не кажуть, бо зараз це їм не вигідно. В 1991 році СРСР зруйнували остаточно і приступили до ліквідації народів СРСР поодинці. Що зараз ми і спостерігаємо. РS:К свєдєнію свідомих, якщо міну не чіпати, то вона не зірветься. Але дуже вже треба було її підірвати використовучи мовне питання і щодня теліпаючи про це у ВРУ, бо без цього ніяк було почати братовбивчу війну і її таки підірвали майданом.
4. Maks73 / 4 грудня 2016, 21:08 Цитувати
Повністю розділяю позицію Адекватника і хочу спитати, а шо цьому "нагадувачу" Реці (від слів "гад" або "гадити")заважало сваритися в бік Кремля, коли сидів за партою Вищої партійної школи і завзято вивчав, як вести за собою "сіру масу електорату" в комуністичне майбутнє? Або там же - вивчаючи історію СРСР? Чи йому батьки не розказували про голод? У його родині були померлі від Голоду? А може в його роду були комсомольці, які "трусили" односельців за жменю полови? Мабуть, Река посміливішав тоді, коли з партократа перефарбувався в демократа (в такому випадку треба писати "дєрьмократа".

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.