Поліцейські розпочали перевірку діяльності кобеляцького «Водоканалу»

Поліцейські розпочали перевірку діяльності кобеляцького «Водоканалу»

Перевірка розпочалася після того, як до правоохоронців із відповідною заявою звернувся теперішній керівник комунального підприємства.

Наразі про відкриття кримінального провадження мова не йде. Про це редакцію повідомив начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан. Поліцейські ознайомлюються як із результатами аудиторської перевірки діяльності «Водоканалу», так і з бухгалтерськими та фінансовими документами. А вже після цього буде прийнято рішення про те, чи відкривати кримінальне провадження, чи ні.

У свій час редакція «ЕХО» висловлювала готовність надрукувати на своєму сайті результати і висновок аудиторської перевірки, яку проводила одна з полтавських фірм. Поки що ми не маємо у своєму розпорядженні цього документа.

Той текст, що був кілька тижнів тому надрукований у одному з місцевих ЗМІ із незрозумілим правовим статусом, не можна назвати результатом аудиторської перевірки. І справа тут зовсім не в напівлегальному статусі офіційного бюлетеня, який де-факто є газетою (нагадаємо, що органи місцевого самоврядування не мають права утримувати власні газети).

Справа у самому тексті. Будь-який фахівець із юриспруденції чи бухгалтерії знає, що офіційний документ має містити у собі найменування організації, котра його видала. Під так званим текстом у так званому бюлетені немає навіть підпису. Окрім того, офіційні документи не закінчуються реченнями на зразок «Ігоре Петровичу, обережно!».

Водночас редакція «ЕХО», як і раніше, сподівається, що на розгляд широкого загалу буде наданий автентичний текст аудиторської перевірки з усіма відповідними атрибутами.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
24 листопада 2017, 12:13 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.