Абонент зобов’язаний забезпечити техогляд газових приладів

Абонент зобов’язаний забезпечити техогляд газових приладів

Минулий четвер на засідання ради ветеранів запросили енергетиків і газовиків.

Лариса Сторіжко, заступник начальника зі збуту електроенергії, розповіла, що у підприємства в наявності з’явились багатотарифні лічильники, які вночі рахують 50 відсотків від вартості тарифу. Нічний тариф діє з 23:00 до 7:00. Якщо абоненти виявлять бажання придбати такий лічильник, то їм необхідно написати заяву на реалізацію і сплатити його вартість. Ціна однофазного багатозонного лічильника становить 1440 гривень, трифазного — 2280.

Також Лариса Сторіжко повідомила, що в листопаді працівники «Полтаваобленерго» почали проводити нічні рейди для виявлення порушників, які використовують електроенергію в обхід лічильника. На них чекає штраф від 10 до 70 тисяч гривень, у залежності від виду порушень. Щодо тарифів для населення, то енергетик додала, що наразі постанови про подорожчання електроенергії немає.

Лариса Сторіжко нагадала, що абоненти при необхідності можуть звертатись в кол-центр, який працює в Полтаві. Диспетчери приймають показники лічильників від населення, повідомлення про аварії на лінії. Телефонувати потрібно за безкоштовним номером 0(800)21-03-12.

Представник товариства «Полтавагаз» Назар Елбегієв зупинився на питанні технічного обслуговування газових приладів.

Чоловік пояснив, що, згідно постанови Кабміну №442 від 13.07.2016 року, з газових господарств зняті зобов’язання проводити техогляд газових приладів споживачів. Автоматично з тарифу на природний газ виведене технічне обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових газових мереж. Тепер споживач може самостійно обрати організацію, яка обслуговуватиме газові прилади. Для того, щоб техогляд проводили представники «Полтавагазу», споживачам необхідно укласти з організацією публічний договір.

— Із 1 листопада за технічне обслуговування однієї газової плити, опалювального приладу, ввідного- та внутрішньобудинкового газопроводу абонент заплатить 226,91 гривні, — сказав Назар Елбегієв. — Техогляд проводиться один раз на рік. Газової плити — раз на три роки. Якщо споживача влаштовують такі розцінки, він оплачує відповідну послугу. Протягом двох місяців наші працівники проведуть техобслуговування. Наступного року договір автоматично поновлюється. Щоправда, абонент може написати заяву і відмовитись від послуг слюсарів «Полтавагазу». Тоді побутовому споживачу доведеться працювати з іншою організацією, яка має ліцензію на цей вид робіт.

Згідно правил безпеки газопостачання від 2015 року (пункт 5.4), абонент зобов’язаний забезпечити техобслуговування побутових газових приладів, яке виконується на договірних засадах. Згода на техогляд вноситься в абонентську базу, її споживачі мають укласти до лютого 2018 року. Інші організації, які проводять техобслуговування, подають у «Полтавагаз» інформацію, з ким із абонентів у них укладені договори.

Прецедентів, коли на абонента накладався штраф за непроведення техогляду приладів, поки що не зафіксовано.

До технічного обслуговування входить огляд ввідного газопроводу, перевірка з’єднань і роботи кранів, відповідність встановлення газових приладів до проекту, вільний доступ до приладів, інструктаж абонента. При огляді газової плити перевіряється функціонування кранів, робота конфорок. При потребі слюсар змащує крани, прочищає форсунки. За таким же принципом проводиться огляд опалювального приладу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
24 листопада 2017, 16:44 | Кобеляки | Суспільство



1. don / 24 листопада 2017, 17:16 Цитувати
Хоть би вже ті копійки не писали. Можна впевнено круглити до десятки
2. Адекватник / 24 листопада 2017, 17:37 Цитувати
1.don
«Хоть би вже ті копійки не писали.»

То так вна еуропі. СУГС!
3. Адекватник / 24 листопада 2017, 18:03 Цитувати
"Автоматично з тарифу на природний газ виведене технічне обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових газових мереж." Тобто, по адекватній логіці, подорожчання газу відбулося на більше суму ніж нам говорили. При злочинній владі була ціна газу «Х» (1.10)грн., потім стала «У» грн., тобто кабалістичне 6.96, подорожчання склало, мовби, 6.96 - 1.10 = 5.85 грн., а насправді подорожчання більше, а саме, ще на +226,91 грн/12 і на кожен спожитий за місяць куб. Навіть Гоцман не розбереться.

Змінено 25.11.2017, 09:48
4. микола козак / 24 листопада 2017, 20:00 Цитувати
Як завжди ми не бажаємо прочитати документи і тому в Україні твориться беззаконня.У матеріалі автор посилається на Постанову кабміну №442 від 13.07 2016 року.В цій Постанові немає жодного слова про технічне обслуговування газових приладів , про оплату за це обслуговування , про укладання договорів на це обслуговування.Ця Постанова про визнання такими , що втратили чинність - і цілий перелік постанов.Отже виникає питання на підставі чого нас зобовязують укладати ці договори , Звідки взялася така сума оплати , хто повинен контролювати проведення цього техобслуговування при тому , що я маю право укладати договір злюбою організацією ,ну наприклад я проживаю в Кобеляках , а запрошу на техобслуговування контору з Царичанки?Ніяких інших Постанов з цього питання автор не наводить.Тому хочу попросити редакцію ЕХО КОБЕЛЯК провести консультації з юристами і якщо є якісь інші постанови про вказане техобслуговування , то довести їх людям від імені незацікавленої сторони.
5. микола козак / 24 листопада 2017, 20:14 Цитувати
Тільки шукав інші Постанови з цього питання і вискочила Постанова , що абонент повинен проводити технічне обслуговування газових приладів І опублікована в ЕХО КОБЕЛЯК. І сміх , і гріх.
6. Адекватник / 25 листопада 2017, 09:55 Цитувати
4.микола козак
«Як завжди ми не бажаємо прочитати документи і тому в Україні твориться беззаконня.»

Та ми то ладно, а чому кореспонденти ЕХО не читають і підсовують лохам дезу. Чи в дєлі? А ваще-то треба громадам забрати у власність усі газопроводи, встановити свою ціну, і наняти на роботу тих самих чи інших газовиків. А то якась у нас дивна демократія і розширення самоврядування. Виходить, що ОТГ і т.п. видумані лише для скупки землі і поділу держави. А от були б українці розумними, то використали б надану законом можливість у інтересах українців і України. Пропоную провести конкурс на кращий план дій як послати владу подалі і розпоядитися колись народним добром в інтересах народу.
7. Selena2017 / 25 листопада 2017, 10:39 Цитувати
Мене постійно сварить Адекватник за відсутність логіки, тому прошу : поясніть мені, будь ласка , чи присутня вона в такому реченні : " ... автоматично з тарифу на природний газ ВИВЕДЕНЕ технічне обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових газових мереж ". Здавалося б, тариф при цьому має бути зменшений, а він уже не вкладається в притомні межі, до того ж декому кортить не лише округлити, а й подвоїти. Вже не кажу про те, на які державні документи це опирається.
8. Адекватник / 25 листопада 2017, 13:23 Цитувати
7.Selena2017
«Мене постійно сварить Адекватник за відсутність логіки, тому прошу : поясніть мені, будь ласка , чи присутня вона в такому реченні : " ... автоматично з тарифу на природний газ ВИВЕДЕНЕ технічне обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових газових мереж ". Здавалося б, тариф при цьому має бути зменшений,»

Тут ключове слово "Здавалося б". Логіку у свідомих представників свідомої влади шукати не потрібно.
9. саша ставицький / 25 листопада 2017, 16:26 Цитувати
Сьогодні вихідний і вирішив зайнятись цим питанням.Так от дійсно Кабмін вказаною постановою скасував діючі до цього Правила надання послуг газопостачання населенню , взамін цього в НКРЕКП затверджені нові правила , але в них нічого немає про проведення техобслуговування і його оплату.В Кодексі газотранспортної системи відповідальність за безпеку і техобслуговування газотранспортної системи покладається на оператора ГТС.В діючих договорах на газопостачання також не передбачено проведення техоглядів газового обладнання за рахунок споживача.Питання ???????????????
10. Адекватник / 25 листопада 2017, 18:06 Цитувати
9.саша ставицький
«В діючих договорах на газопостачання також не передбачено проведення техоглядів газового обладнання за рахунок споживача.Питання ???????????????»

Та ніякого питання. Класичне обібулово. В діяючих договорах техогляд повинен бути передбаченим і, судячи із статті, він був передбаченим і закладеним до тарифу. Тепер вони вивели ТО із тарифу і, поклали відповідальність за техобслуовування на споживача, і укладають на це додаткові договора. При цьому вішають лапшу, що ви можете укласти договір будь з ким у кого є на це ліцензія. Цю лапшу вішають для того, щоб АМК не міг прищучити газовиків, як монополістів, за навязування умов договору. Виходить,Ж що газовики тут і не винні, мовляв, нам все одно хто робитеме ТО, але ви все одно до них прийдите. Вони таким талмудизмом страхують себе від можливого наїзду з боку АМК. Далі будуть маніпулювати ціною за ТО, бо то вже не ціна на газ. Підніматимуть ціну стільки, скільки лошари терпітимуть, бо то вже якби і не ціна на газ, а ціна на ТО і при цьому вони мовби законно казатимуть вам, що вони тут ні при чому. Та й до чого тут сьогодні той газ, он голодмор "святкуйте". Посилання на www.youtube.com
11. микола козак / 25 листопада 2017, 19:58 Цитувати
10.Адекватник
«Тепер вони вивели ТО із тарифу і, поклали відповідальність за техобслуовування на споживача, і укладають на це додаткові договора. При цьому ві»

А коли ТО виводилось ыз тапифу?Справа в тім , що немає документу , поякому ТО покладається на споживача.Є написано , що споживач забезпечує умови для ТО , тобто дозволяє доступ до обєктів газопостачання.
12. Адекватник / 25 листопада 2017, 21:52 Цитувати
11.микола козак
«А коли ТО виводилось ыз тапифу?Справа в тім , що немає документу , поякому ТО покладається на споживача.»

Та хіба ж я знаю. Я відштовхуюсь він написаного в статті. Так представник гозовиків сказав. А документу нема, і може й не буде, бо як це - на споживача? Та споживачу по барабану. Вони плять все на споживача перекладають. Будинки багатоквартирні - на споживача. А потім позривають всіх нах. Хоча їм цього і треба. Ну, задзеркалля. Палата №6.
13. ЛУНА / 26 листопада 2017, 06:51 Цитувати
11.микола козак
«А коли ТО виводилось ыз тапифу?Справа в тім , що немає документу , поякому ТО покладається на споживача.Є написано , що споживач забезпечує умови для ТО , тобто дозволяє доступ до обєктів газопостачання.»

Именно так!Техническое обслуживание -
составляющее тарифа.И когда это обстоятельство изменилось неизвестно.
14. микола козак / 26 листопада 2017, 08:16 Цитувати
Я дивлюся так тут усі вирішують більш глобальні проблеми , а те , що стосується кожного по боку.Коли обсуждають вибори в США , то коментаторів греблю гати , і дони і лтави і кого тільки немає , а отакі питання зась.Взяли б не полінувалися і відправили б листи на електронну почту НКРЕКП з питанням , щоб хоч розяснення надали , цеь ж так просто , один ьіс сидите за компютером в ігри граєте , то хоч трохи проявіть себе.
15. Адекватник / 26 листопада 2017, 09:13 Цитувати
14.микола козак
«Я дивлюся так тут усі вирішують більш глобальні проблеми , а те , що стосується кожного по боку»

Так глобальні проблеми кожного і стосуються, бо вони на те і глобалні що стосуються кожного і впливають на кожного. Але кожен про глобальні проблеми не думає, а починає думати тоді, коли жарений півень клюне, коли вже нічого не можна вдіяти, коли вже ті самі глобальні проблеми, на які кожен не звертав уваги, все порішали. От ліньки шукати, передам своїми словами, Тетяна Монтян ще три роки тому говорила усім і вся, про те, які будуть наслідки майдану. Там було і по темі, про те, що через рік-два Антимонопольний комітет не буде мати ніякого впливу на монополістів і пересічні взвиють, але буде пізно. І ще ось попутно знайшов із Монтян "Прокуратура убита полностью, причем убита общественностью. Самое прикольное, что люди еще не догадываются, что прокуратура уже все.. у нее больше ничего нет кроме поддержания обвинения в суде… Прокураты нет, ментовки нет, суды сами известно в каком состоянии. Живите, как хотите. Вот так, кошка бросила котят, Камасутра в вашем распоряжении. И вот это то, к чему мы пришли через два года. Вот это то, что я называла тотальным развалом государственных институций, а люди меня упорно не понимали. Вот теперь кушайте не обляпайтесь,,"
16. Адекватник / 26 листопада 2017, 09:28 Цитувати
14.микола козак
«Я дивлюся так тут усі вирішують більш глобальні проблеми »

І ще про глобальне. Усім сто разів говорили до чого приведуть майдан, гейропейський вектор, позики МФВ. Говорили? Говорили. Це глобальне. А тепер по суті нашого газового. Думаю, що ТО викинули із тарифу ще й тому, що глобальні банки даючи позику віджимають свою долю, свій процент, а туди входить і «доход» від тарифу на газ. Тариф підняли на вимогу ЄС чи МВФ і там не потрібні "лишні", «сторонні» витрати, які підуть на газове підприємство, наприклад, на зарплату. З цих витрат МВФу ніякого "наїдку". От їх і вивели, це з одного боку, а і ншого - газовикам ті витрати треба компенсувати, хоч вони і віртуальні, але... От вони і придумали «нечто» додаткове, типу додаткового договору на ТО. Це ТО тепер ніяким боком не стосується газу, ціни на газ, і угод з МВФ-ЄС. Ну і ще цитатка із Монтян "…Я говорила с самого первого дня, что единственной и безальтернативной целью США является полное уничтожение Украины, всего ее потенциала – экономического индустриального, сельскохозяйственного. Всего, всего, всего..". Так що тепер лишилось мовчки вчити Камасутру і за все дякувати наших свідомих, які й досі нічого не зрозуміли.
17. Адекватник / 26 листопада 2017, 09:36 Цитувати
14.микола козак
«на електронну почту НКРЕКП з питанням , щоб хоч розяснення надали»

Реально можна, я тільки за. Але толку ніякого не буде. А можна і просто покопати цю тему в інтернеті. От наприклад, мені попадалася газетка Гунжеля і там була стаття "Газова афера...", якось так, може і не точно, в якій юристи пояснюють, що те про що ми тут товчем воду у ступі є афера яку запроваджують лише в Полтавській області. От нехай Гунжель, він же тіпа активіст, і напише про це тут у коментах. І народ йому подякує, бо газети усім не вистачило. Чому про це не пише ЕХО і не згадує про ту статтю в газеті Гунжеля, запитайте ЕХО. До речі, то статью, мені так казали, можна знайти і в інтернеті, зветься та політ-сила і газета "Сила громад", а може й помиляюсь. От хто помолодший і сутками грає в ігри, хай знайде і дасть нам ссилку.
18. земеля / 26 листопада 2017, 10:27 Цитувати
Как вопрос понимаю я, так сказать на пальцах. Техническое обслуживание газ. оборудования должно проводится однозначно, кто бы что не говорил и как бы не экономил. Ибо газ является источником повышенной опасности, и случись что - мало не покажется. Почему это не делается это другое, наше авось пронесет - это до поры до времени. И закон на этот счет есть. Но с другой стороны газовые руководители , имея на то лицензии под себя создают фирмочки которые должны делать это ТО. Но по факту собирают только бабки и ничего не делают. Сам себе хозяин - барин, всегда выкрутится. В стране бардак во всех вопросах, в том числе и с газом. И это действительно является следствием всех майданов, о чем и пишет Адекватник. И это только начальная стадия.
19. микола козак / 26 листопада 2017, 10:42 Цитувати
Боже ,як усе запущено .Як же можна вирішувати глобальні проблеми , коли не вирішується елементарне.Можна приводити цитати Монтян , можна цитувати давньоримських філософів , можна вкидати посилання на ролики з ЮТУБ , можна винитми у всьому євреїв , але коли люди ліняться почитати закони , а виставляють себе свідомими , це катастрофа , повна деградація суспільства.
20. Адекватник / 26 листопада 2017, 10:51 Цитувати
18.земеля
« под себя создают фирмочки которые должны делать это ТО. Но по факту собирают только бабки и ничего не делают.»

Вот именно.
18.земеля
«И это только начальная стадия.»

И это правда.
21. Адекватник / 26 листопада 2017, 10:53 Цитувати
19.микола козак
«Як же можна вирішувати глобальні проблеми , коли не вирішується елементарне.»

Глобальні проблеми вирішають глобалісти. Нам треба було не влазити у їхні сценарії. А тепер, "хоч цитуй, хоч не цитуй...." Просто, люди ж попереджали, а їх ніхто не слухав. У надалі ніхо слухати не хоче.
22. don / 26 листопада 2017, 19:34 Цитувати
Газовики не повинні мати права підвищувати тарифи на газ, закладаючи в них разом з обслуговуванням газових мереж та приладів собі безмежні премії та євро ремонти по кабінетах.
Ціна за газ окремо, ціна за обслуговування окремо і крапка
23. don / 26 листопада 2017, 19:35 Цитувати
Ненормативна лексика
А те що казала Монтян, то повна хуйня
24. Ltava / 27 листопада 2017, 20:04 Цитувати
22.don
«Ціна за газ окремо, ціна за обслуговування окремо і крапка»

Така практика з 2016 року. Правда іншою постановою НКРЕ на Полтащині був монополізм на газопостачання. З 2018 року монополія буде розрушена , зайдуть інші продавці. Звертаю увагу на льготи релігійним громадам на ціну на газ , дитячі садочки , школи , лікарні , санаторії і інтернати без льгот а релігійні громади з знижками.
25. Адекватник / 27 листопада 2017, 21:53 Цитувати
24.Ltava
«Така практика з 2016 року»

СУГС!
24.Ltava
«Звертаю увагу на льготи релігійним громадам на ціну на газ , дитячі садочки , школи , лікарні , санаторії і інтернати без льгот а релігійні громади з знижками.»

Нічого дивного, то ж свої, пособники в геноциді. Посилання на scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.