Новосанжарським районом керуватимуть через Інтернет?

Новосанжарським районом керуватимуть через Інтернет?

1 грудня у актовому залі Новосанжарської РДА відбулася презентація проекту «Smart-район». Після його реалізації зв’язок між владою та мешканцями району відбуватиметься не у кабінетах, а… у інтернет-мережі.
Район стане глобальним і розумним

На початку зустрічі голова Центру сприяння розвитку співробітництва територіальних громад В’ячеслав Толкованов робить кілька компліментів на адресу Новосанжарського району та Полтавської області.

— За кількістю проектів міжмуніципального співробітництва Новосанжарський район — перший у області, а Полтавщина — перша в Україні, — говорить Толкованов. Підкреслює, що така позиція Новосанжарщини — неабияка заслуга народного депутата Андрія Реки.

Одним із проектів, які мають реалізуватися на Новосанжарщині наступного року, є Проект із розвитку інформатизації. За цим проектом територією району прокладуть оптичне волокно, яке дозволить забезпечити населені пункти якісним швидкісним Інтернетом.

— Проводимо Інтернет, а що далі? — продовжує В’ячеслав Толкованов. — Наступним кроком стає реалізації іншого проекту, який має назву «Smart-район».

Згідно проекту «Smart-район», створять єдиний портал, де буде зібрана інформація про діяльність органів державної влади, об’єднаних територіальних громад, різноманітних управлінь та служб.

— «Smart-район», тобто, «Розумний район», допоможе реалізувати сучасну модель управління, забезпечити комунікацію між владою та мешканцями за допомогою мережі Інтернет, — говорить експерт Євген Клеп.

Далі експерти розповідають, що після реалізації проекту на одному порталі можна буде отримати послуги від органів влади, простежити за голосуванням депутатів на сесії та навіть дізнатися про витрати енергії на опалення комунальних закладів.

 

Коли через Інтернет можна буде замовити довідки?

Це актуальне для багатьох запитання задає експертам голова Малоперещепинської ОТГ Анатолій Троян. При цьому Анатолій Григорович робить недвозначний прогноз щодо майбутнього Новосанжарського району:

— Що ви зараз говорите про район, про якісь служби?! Зробіть так, щоб на цьому порталі можна було отримати довідку з пенсійного у електронному варіанті, а не їхати у район, якому жить залишилось рік! Буде на цьому порталі можливість замовлення довідки через Інтернет?

Коментар голови громади викликає негативну реакцію з боку В’ячеслава Толкованова.

— Ви ж не лікар, щоб робити прогнози, хто і скільки проживе, чи скільки проіснує район! Щодо ваших пропозицій, то ми їх опрацюємо і візьмемо у роботу! Не треба розмірковувати: буде район, не буде. Головне ваше і наше завдання, щоб люди відчули покращення якості життя після реформи децентралізації.

Дискусія триває хвилин десять. На її завершення Анатолію Трояну відповідають: про можливість замовлення довідок через Інтернет у проекті поки що не йдеться. Проте мету таку перед собою ставлять.

— У майбутньому будь-яка бабуся десь у Старих Санжарах має зайти, приміром, до клубу, де буде встановлений термінал із великим екраном (щоб видно було) і обрати собі потрібну довідку чи документ, — говорить голова Новосанжарської РДА Сергій Бульбаха. І, відповідаючи не чергове питання Анатолія Трояна, зазначає, що якісні інтернет-мережі будуть у районі вже до кінця наступного року.

На завершення зустрічі В’ячеслав Толкованов зауважує, що грудень і частина січня підуть на підготовку проекту, а вже після новорічних свят почнуть його реалізацію.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»
9 грудня 2017, 12:42 | Нові Cанжари | Суспільство



1. Selena2017 / 9 грудня 2017, 16:42 Цитувати
Від цього проекту, чиї б це заслуги не були, на кілометр тхне народофобією. Мета - ще далі сховатися від люду сільського і селищного. Тут у кабінет до чиновника зайдеш, то він тільки в комп"ютер витріщається і намагається чимшвидше тебе позбутися ( кому таке не доводилося відчувати на собі?). А вже як через інтернет.... Ховаймось.
В країні нІкому зупинити війну, повно безхатченків і безнадійно хворих не лише старих, а й крихіток-діток, інвалідів війни , то давайте вгатимо гроші в те , що може ждати роками або й геть не потрібне. Сил уже немає переварювати таке господарювання тих, хто не знає ціни народній копійці.
2. Ltava / 9 грудня 2017, 16:51 Цитувати
1.Selena2017
« Сил уже немає переварювати таке господарювання тих, хто не знає ціни народній копійці.»

та щож таке з Вами діється ? Звідкіля такий розпач ? все буде добре , нічого вони не сворють , грошенята попеляють і все :)) Не турбуйтеся , у нас влада така безрука і безголова що нам їх ідеї нічого не загрожують . Ну а грошей попилято тож святе :))
3. Адекватник / 9 грудня 2017, 17:21 Цитувати
1.Selena2017
«В країні нІкому зупинити війну,»

Народ сам рветься в бій, ось недавно вшановували заслуги волонтерів. Так що війну ніхто не збирається зупиняти. Для влади вона вигідна і нарід війну підтримує. Краще покійного Задорнова тут не скажеш. Посилання на skeptimist.livejournal.com
4. Selena2017 / 9 грудня 2017, 17:34 Цитувати
2.Ltava
«їх ідеї нічого не загрожують»

Ага, тільки остаточним грабунком та безтолоччям, руїною. На Естонію хочеться бути схожими , а в якій ямі сидимо - неба не видно.
5. don / 9 грудня 2017, 18:42 Цитувати
Було б дуже добре, коли районом керували через інтернет, та ще й із за океану, бо Булі район не нужен, вже розривають на шматки
6. Адекватник / 9 грудня 2017, 18:56 Цитувати
4.Selena2017
«На Естонію хочеться бути схожими »

І давно ви там були? Чи може по ящику щось побачили? Вже держіться Грузії, коль Мішика приютили. Як у Грузії, тут Філон чесно писав.
7. Адекватник / 9 грудня 2017, 18:57 Цитувати
5.don
«Було б дуже добре, коли районом керували через інтернет, та ще й із за океану,»

Оце ти хоч одне добре дєло предложив.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.