Або подешевшає вода, або подорожчають... футболісти

Або подешевшає вода, або подорожчають... футболісти

Як відомо, у Кобеляках ще в жовтні змінилося підприємство, яке займається водопостачанням. На зміну «старому» «Водоканалу» прийшов «новий» «Водоканал Плюс». Після проведення певної реорганізації новостворене підприємство вже не є платником податку на додану вартість. Отже, логічно було б припустити, що з цим має зменшитися і тариф на воду для кобелячан.

Трішки про історію питання. Уже протягом десятиліть у Кобеляках постачанням води займається одне-єдине комунальне підприємство. На початку осені поточного року в ньому змінився практично весь керівний склад. Після цього було оголошено про проведення аудиту «Водоканалу». Його нібито провели. Більше того, у деяких ЗМІ була опублікована частина згаданого аудиту. Судячи з надрукованого тексту, колишнє керівництво підприємства на чолі з екс-директором Іваном Дяченком вчинило безліч порушень. У всякому випадку бухгалтери державних підприємств, які читали той опис, хапалися за голову. Зараз, згідно заяви теперішнього директора підприємства Володимира Юрка та публікації у ЗМІ, відкрите кримінально провадження. Матеріали аудиту знаходяться на експертизі у спеціалізованому харківському інституті. Фахівці мають визначити, чи є там кримінал, чи немає і чи достатньо доказів цього.

Тим часом депутати Кобеляцької міської ради проголосували за припинення діяльності колишнього «Водоканалу» і створення нового підприємства «Водоканал Плюс». Підприємство, звичайно, залишиться тим же. У ньому зміняться керівники і…

Отже... Отже, підприємство вже не закладатиме витрати на цей податок у тариф. І логічно було б припустити, що ціна на воду в Кобеляках повинна знизитися саме на суму зменшення податків.

І ще деякі цікаві моменти, про які не знає громадськість. Так «новий» «Водоканал» уже не є платником податку на додану вартість, як його попередник. Між тим, у минулому році підприємство сплатило до бюджету більше трьохсот тисяч саме цього податку. Ми спробуємо розібратися у цій ситуації шляхом подання запитів про надання публічної інформації до керівництва «Водоканал Плюс». Одразу прохаємо не «футболити» редакцію до міської ради. Адже комунальне підприємство з монопольним становищем на ринку життєво важливих послуг має самостійно відповідати на запити.

До речі, про футбол. Судячи з відповідей, наданих міськрадою на запити у 2017 році, станом на 7 грудня на утримання футбольної команди ФК «Кобеляки» керівництво міста і депутати з легкістю витратили 463 000 гривень. «Водоканалу» ж на проведення капітальних і поточних ремонтів водогону надали 295 000. Хоча, зізнаюся відверто, дуже сумніваюся у правдивості документу, підписаного міським головою Олександром Копельцем. Він стверджує, що капітально (виділено редакцією) відремонтували 551 метр водогону по вулицях Дніпровській, Калініна, Юр’ївській, Лесі Українки, Юності. Обов’язково пройдемося названими вулицями і пошукаємо сліди капремонту. А також — «сліди» проектів на ці роботи. Це могли б зробити і депутати, але не зроблять. У нас перевіряють лише «піпірєдників».

Та не це головне. Головне дізнатися, коли зменшиться ціна на воду. Або — подорожчають футболісти, які грають за ФК «Кобеляки». Гроші ж вивільнилися.

Між тим, «старому» «Водоканалу» за борги вже відключили телефон. Підприємство перестало платити за послуги зв’язку із серпня. Нібито й «злочинного» режиму Ісипа два роки як немає, і «злодія» Дяченка звільнили, а справи у «Водоканалу» йдуть усе гірше й гірше. Теперішній керівник Володимир Юрко на просте запитання, коли запрацює «Водоканал Плюс», відповісти не зміг. Неприхований подив викликало у нього ще простіше питання про зниження ціни на воду на суму ПДВ.

Цілком можлива така ситуація, що новостворений «Водоканал Плюс» так і залишиться підприємством на папері.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
22 грудня 2017, 15:15 | Кобеляки | Фінанси



1. светка / 24 грудня 2017, 21:56 Цитувати
Ура хоть вода подешевша!
2. Чудо Юдо / 24 грудня 2017, 22:26 Цитувати
Та ще не подешевшала, бо нове підприємство поки що лише на папері.
Бачиш "Водоканал +"? "Не бачу". "І я не бачу, а воно є".
А, між тим, мер півроку розповідав що у «Водоканалі» все зашибісь, а тут раптом виявилося що аніскільки не зашибісь.
"Зашибісь" у нас поки що лише з футболом. Півмільйона вкинули в нього, а тим часом у місті лампочки змінили на такі, при яких тільки й того, що в стовп не втаранишся, яскравість дуже сумна.
3. Beri Mor / 24 грудня 2017, 22:38 Цитувати
463 000грн?!!!Сан Санич що,чартери в «Люфтганзі» замовляв,щоб до Первозванівки чи Козельщини добратись?
4. светка / 24 грудня 2017, 22:59 Цитувати
Вегі насмішив!!! Ні "Флай Дубай" в козельщину через дубаї літав там у нього пересадка була.
5. КАМаз / 24 грудня 2017, 23:05 Цитувати
Ага а ще з нового року добавляться на утримання і коні на заворсклі!!! Всі хоббі пахана утримуються за кошти нас платників податків.
6. КАМаз / 24 грудня 2017, 23:06 Цитувати
І всі дебутати хоботи зажали і махають як скаже пахан на сесії!!!
7. Ltava / 25 грудня 2017, 14:14 Цитувати
5.КАМаз
« за кошти нас платників податків.»

Мені подобається як ПЛАТНИКИ ПОДАТКУ заховавшись за ніками спостерігають як їх грошенята розтягують :)) " Люды холопского звания сущие пси иногда , чем тяжелей наказания тем им милей господа !" :)) Ще на Вас не напав захисник сансанича -Адекватний , він швидко серед вас знайде ісипів та жидів що обіжають його любимого мера :))
8. Ltava / 26 грудня 2017, 17:56 Цитувати
2.Чудо Юдо
«Бачиш "Водоканал +"? "Не бачу". "І я не бачу, а воно є".»

Уже навіть заборгованність по зарплатам є :))
9. КАМаз / 26 грудня 2017, 18:47 Цитувати
Коли працював в м/р я казав пахану, що Водоканалу потрібен тариф, але він казав перетопчуться, тариф піднімати не буду! Я обіцяв виборцям поки у владі тариф не підніматиметься.
10. светка / 26 грудня 2017, 18:50 Цитувати
Ну чого ви, сказано ж тариф зменшиться, і це добре! А 1,50 на 1 м куб це не мало.
11. Ltava / 26 грудня 2017, 20:19 Цитувати
9.КАМаз
«Коли працював в м/р»

9.КАМаз
«, але він казав »

хто працював , кому казав ? Можна конкретніше :))
12. микола козак / 26 грудня 2017, 20:38 Цитувати
Я вже говорив , що Філон дуже усердно старається для Ісипа , Шкарбана ну іще цілого ряду потомственних правителів.А тариф на воду ніяк не може зменшитись , а навіть буде підвищений , Якщо Ви шановні платники податків , які і податків то не платите , читаєте постанови НКРЕ КП , то там ціна на холодну воду встановлена в межах 12 грн, тож давайте звертатись туди , це ж вони забирають ваші податки.Ну а за коней , то що ж з ними робити , коли ніхто не бажає їх доглядати ? На мясо ? Так ви і так все вже поздавали , в районі залишилось менше двох тис голів ВРХ , як же ви , платники податків збираєтесь дальше жити ? Ждете , що вам з Європи все привезуть? Ви ж тепер європейці з африканських джунглів.
13. КАМаз / 26 грудня 2017, 20:38 Цитувати
Я працював в м/р і я казав пахану.)))
14. светка / 26 грудня 2017, 21:56 Цитувати
Як підвищений??!! Сан Санич завжди в нм писав, що тариф ніколи не підніме((((( Козаче не лякай. І ще козаче не приплітай НКРЕ до Кобеляк. НКРЕ не встановлює тарифи в таких містах як Кобеляки, встановлює міська рада!
15. микола козак / 27 грудня 2017, 14:03 Цитувати
14.светка
« НКРЕ не встановлює тарифи в таких містах як Кобеляки, встановлює міська рада!»

В такому випадку назви рішення міської ради про підвищення тарифу на водовідведення до 6.05грн?Рішення міської ради про тариф на газ?Чому ти думаєш , що тариф на воду в Полтаві встановлює НКРЄКП , а в Кобеляках міська рада ?Це ти на своїй шкуродерні можеш встановлювати свій тариф .
16. don / 27 грудня 2017, 16:57 Цитувати
який дурнуватий цей козачок.
йому за воду, а він приплітає вже й газ
17. микола козак / 27 грудня 2017, 18:58 Цитувати
16.don
«який дурнуватий цей козачок.
йому за воду, а він приплітає вже й газ»

16.don
«який дурнуватий цей козачок.
йому за воду, а він приплітає вже й газ»

Придуркуватіших ніж ти ще світ не бачивю.Ти покажись психіатру , а то ти за лизанням чужих за..... Втрачаєш людське обличчя.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.