Після 30 листопада історична будівля Кадетського корпусу може перейти до державної власності

Після 30 листопада історична будівля Кадетського корпусу може перейти до державної власності

Якщо Кабмін та Мінкульт погодять передачу пам’ятки архітектури національного значення, то після голосування 30 листопада Кадетський корпус стане державною власністю

Орієнтовно 30 листопада відбудеться засідання 19 сесії Полтавської міськради. Вчора опубліковано проект рішення «Про передачу об’єкту нерухомого майна з комунальної власності територіальної громади міста Полтави у державну власність», який розглянуть депутати під час засідання.

Мова йде про передачу до державної власності будівлі Полтавського Петровського кадетського корпусу, пам’ятки архітектури національного значення (охоронний № 577/5). Історична, але аварійна будівля стоїть на площі в 1,0658 га.

Виконання цього рішення мають забезпечити:

  • управління майном комунальної власності міста,
  • управління житлово-комунального господарства,
  • управління культури,
  • Полтавське міське управління земельних ресурсів та земельного кадастру.

Втім, голосування не відбудеться, якщо у додатках до цього рішення не буде:

  • листа (погодження) Міністерства культури України;
  • розпорядження Кабінету Міністрів України про погодження передачі.

Як повідомив депутат Полтавської міськради Юліан Матвійчук, ці документи готуються й до початку сесії на 100% будуть включені до проекту рішення сесії:

— Якщо згода від Кабміну і Мінкульту будуть, то після нашого голосування історична будівля стає державною власністю, а саме Державної судової адміністрації. Буду тримати громадськість у курсі щодо цього процесу.

Нагадаємо, що 5 жовтня у Києві секретар міськради, в.о. мера Олександр Шамота, голова фракції ВО «Свобода» Юліан Матвійчук та очільник ГО «SavePoltava» Віктор Трофименко зустрілися з керівником ДСА Зеновієм Холоднюком. Вони досягли згоди по передачі будівлі Кадетського Корпусу на баланс судової адміністрації. Тут заплановано відкрити єдиний Полтавський окружний суд. Попередні перемовини провів також голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Роботи планують закінчити до кінця 2020 року.

19 жовтня на 18-й сесії Полтавської міськради депутати надали згоду на передачу Кадетського корпусу державі з надією на те, що у 2020 році там розпочне роботу Окружний суд Полтави.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»
14 листопада 2018, 10:18 | Полтава | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.