На Більському городищі знайшли рідкісну мушлю та античні прикраси

На Більському городищі знайшли рідкісну мушлю та античні прикраси

У Більську завершила роботу V Міжнародна літня польова археологічна школа, повідомляють на сайті Історико-культурного заповідника «Більськ». У розкопках взяли участь більше 40 любителів древньої історії з Києва, Харкова, Дніпра, Черкас, Котельви та Слов’янська Донецької області. Крім того, до археологічних досліджень долучилися науковці та волонтери з Німеччини і США.

Роботи проводили на кількох археологічних пам’ятках. Зокрема, в урочищі Барвінкова гора, на території грунтового могильника епохи раннього залізного віку було виявлено та досліджено 18 поховань (1 – чоловіче, решта – жіночі та дитячі), а також 7 господарських ям.

Серед знайдених артефактів – уламки глиняного ліпного посуду та античних амфор, бронзові сережки, античне склопастове намисто і навіть рідкісна мушля каурі.

У межах Школи молоді дослідники навчалися камеральній обробці матеріалів, веденню польового щоденника, а також фіксувати результати археологічних вивчень за допомогою польових креслень та фотофіксації. Серед цікавинок – можливість опанування специфіки здійснення георадарної зйомки землі, зйомки квадрокоптером, тахеометром, нівеліром об’єктів культурної спадщини.

«Міжнародна літня польова археологічна школа» започаткована в 2015 році спільно з Інститутом археології НАН України та Спілкою археологів України. Вона об’єднує професійних археологів і шанувальників древньої історії з усієї України та близького зарубіжжя.






Автор: прес-служба Полтавської ОДА
10 липня 2019, 17:29 | Котельва | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.